Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ TV ΚΑΙ ΤΗΛΕΤΖΟΓΟ ΚΑΙ “ΠΑΓΩΣΕ” ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

νομιμοποίηση του τζόγου στις τηλεοπτικές οθόνες είναι ένα ακόμη ευνοϊκό μέτρο της κυβέρνησης στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών. Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση φροντίζει με κάθε τρόπο όχι απλά να καλύψει το κενό που αφήνει στα έσοδα η …εξαφάνιση της διαφήμισης, αλλά να δημιουργήσει και τις υποδομές για τον μελλοντικό έλεγχο της αγοράς. Τα τηλεπαιχνίδια με τις …αστείες ερωτήσεις και τις πανάκριβες χρεώσεις επέστρεψαν στις τηλεοπτικές οθόνες, μετά και τη δημοσίευση του Κανονισμού της Επιτροπής Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων, γεγονός που σημαίνει έσοδα χωρίς κόπο. Προηγήθηκε η αναστολή εφαρμογής του ειδικού φόρου τηλεόρασης (20% ανά διαφήμιση) για την 1η Ιανουαρίου του 2015, αλλά και η παράταση της εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών και στην ψηφιακή τηλεόραση, χωρίς άδεια, μέχρι να γίνει η προκήρυξη. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε πως το καθεστώς αυτό αντιβαίνει τις διατάξεις του Συντάγματος. Η κυβέρνηση, μέσω της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων που διορίζεται από το υπουργείο υποδομών, πραγματοποίησε το διαγωνισμό για τον πάροχο δικτύου της ψηφιακής τηλεόρασης, χωρίς να εκπέμπει η ΝΕΡΙΤ. Επιπλέον, παρά το γεγονός πως στη δημοπρασία κατέθεσε πρόταση μόνο η Digea, η ΕΕΤΤ συνέχισε τη διαδικασία και προς έναντι ποσού 18,3 εκατ. ευρώ ανέθεσε στην εταιρεία τη μετάδοση του σήματος για 15 χρόνια. Τέλος, η κυβέρνηση, ανανέωσε για μια ακόμη φορά τη θητεία του ΕΣΡ ως τον επόμενο Ιούλιο, παρά το γεγονός πως το ΣτΕ έχει αρκετές φορές κρίνει πως η διαδικασία αυτή αντιβαίνεις το Σύνταγμα. 'ΠΑΡΟΝ'. @Αρνείται ότι έγινε κρατική παρέμβαση στα δάνεια του τηλεσταθμού Mega ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με έγγραφό του στη Βουλή. Σε ανάλογο ύφος έγγραφα και από Τράπεζα της Ελλάδας και ΕΣΡ. «Η σύναψη δανείων μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων και των συναλλασσομένων με αυτά μερών διακρίνεται από εξ ολοκλήρου ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, χωρίς τη δυνατότητα κρατικής παρέμβασης επί της πιστοδοτικής πολιτικής που εφαρμόζεται. @Μπορεί ο Πέτρος Κυριακίδης να είναι καταζητούμενος, αλλά βρέθηκε ο άνθρωπος που θα τον αναπληρώνει στον Flash. Πρόκειται για την Ευφροσύνη Γρίλλια, η οποία, με απόφαση του ΔΣ του Δεκεμβρίου του 2013, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το 2014, μπορεί και από μόνη της να εκπροσωπεί την εταιρεία στις συναλλαγές με τους εργαζομένους.
@Ανταποδοτικό: Αίτηση ακύρωσης του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της NΕΡΙΤ κατέθεσαν στο ΣτΕ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρος της Παναγιώτης Καλφαγιάννης. Στην αίτηση υποστηρίζεται πως στην περίπτωση της ΝΕΡΙΤ, δεν πρόκειται για ανταποδοτικό τέλος, αλλά για την επιβολή φόρου, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ της προσφερόμενης υπηρεσίας της ΝΕΡΙΤ και του ύψους του τέλους. Ακόμη υποστηρίζουν πως δεν τηρείται η συνταγματική αρχή της αναλογίας καθώς όταν τα νοικοκυριά πλήρωναν 4.24 ευρώ το μήνα, είχαν μεγαλύτερο αριθμό τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.
@Γιώργος Μητρόπουλος, συντονιστής της ομάδας παραγωγών του Δεύτερου Προγράμματος Το Πριν μίλησε με τον Γιώργο Μητρόπουλο για τη νέα κατάσταση του Δεύτερου, που εκπέμπει μέσα από την πλατφόρμα ertopen.com καθημερινά ζωντανό πρόγραμμα από το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα. Ελευθερία των παραγωγών, έγνοια των ακροατών, ανεξαρτησία από κάθε εξουσία, είναι το τρίπτυχο που τίθεται ως πράξη και προϋπόθεση για μια νέα δημιουργική πορεία του μέσου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…