Golden boys στην ΝΕΡΙΤ και MEGA τζόγος..

@Τις επόμενες μέρες στον αέρα της ΔΤ, που θα γίνει ξαφνικά ΝΕΡΙΤ, αναμένεται να βγει η εκπομπή «Επί-μένουμε Ελλάδα», με απόφαση της διοίκησης του νέου κρατικού μαγαζιού για την ανάθεση του «έργου» σε 13 εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι θα αμειφθούν για δύο μήνες και 50 συνολικά εκπομπές πλουσιοπάροχα. Η αποκάλυψη του αμοιβολογίου της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα», που έλαβε την πρόθεση «Επί» στον τίτλο, από την ηλεκτρονική έκδοση της στήλης http://www.typologies.gr/2014/04/01 προκάλεσε σοκ. Κυρίως στους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ, οι οποίοι για την ίδια εργασία αμείβονταν με τα μισά χρήματα. Η απόφαση των αμοιβών για τους 13 συνεργάτες της εκπομπής αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», αποκαλύπτοντας πως για 50 μόλις εκπομπές, το διάστημα από 1 Απριλίου έως και 10 Ιουνίου 2014, η ΝΕΡΙΤ θα πληρώσει μόνο για μισθούς 78.365,76 ευρώ! Στο ποσό συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ που πληρώνει η εταιρεία, ενώ χωρίς αυτόν οι πληρωμές ανέρχονται σε 63.712 ευρώ. Δηλαδή, η εν λόγω εκπομπή μόνο για τους συνεργάτες έχει ημερήσιο κόστος 1.567,31 ευρώ! Για τη συγκεκριμένη εσωτερική παραγωγή, αν και αυτό δεν αναγράφεται στην απόφαση της διοίκησης, προκαλώντας επιπλέον ερωτήματα για το πώς θα παράγεται, στο παραπάνω ποσό δεν περιλαμβάνεται το «εσωτερικό» κόστος της εταιρείας για τον τεχνικό εξοπλισμό, τους τεχνικούς, τις κάμερες, τα ταξίδια εκτός Αθηνών κ.λπ.
@Οι επιτυχίες της κυβέρνησης συνεχίζονται... χωρίς έλεος. Μετά την «έξοδο στις αγορές», η κυβέρνηση φαίνεται να επιτυγχάνει έναν ακόμη στόχο: την «απελευθέρωση του τζόγου». Μετατρέπει την τηλεόραση σε ένα απέραντο καζίνο, μια μεγάλη πράσινη τσόχα, ανοικτή στον καθένα (πολιτική προσβασιμότητας), τονώνοντας την ανάπτυξη (οι επενδύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει), την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια. Με εταιρεία του ομίλου Μπόμπολα Η μέχρι χθες κλειστή αγορά του τζόγου ανοίγει και γι' αυτό κερδίζει σε ανταγωνιστικότητα. Τα στεγανά πέφτουν και οι συντεχνίες των καζίνων αποκτούν πλέον δυναμικό ανταγωνισμό από την τηλεόραση, η οποία ανανεώνει τους όρους και γκρεμίζει τα όρια: ο τζόγος μπαίνει πλέον σε κάθε σπίτι, οποιαδήποτε ώρα, και είναι προσβάσιμος στους καταναλωτές ανά πάσα στιγμή με το πάτημα ενός κουμπιού. Η επιτυχία είναι τόσο μεγάλη, όσο η διάθεση φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ. Η "Αυγή" της Κυριακής αποκαλύπτει σήμερα τη νέα επιτυχία της κυβέρνησης: την τηλεόραση - κουλοχέρη.
@Το ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.», των δημιουργών του Debtocracy και του Catastroika, αποκαλύπτει τους στενούς δεσμούς του πολιτικού συστήματος με τον φασισμό σε κρίσιμες στιγμές. Το ντοκιμαντέρ μας ταξιδεύει από την Ιταλία του Μουσολίνι στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα. Το ενδιαφέρον είναι πως διατίθεται δωρεάν σε όλους από τη διεύθυνση fascism-inc.com ενώ έχουν προγραμματιστεί δεκάδες προβολές, ήδη για την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας, σε ολόκληρη την Ευρώπη. (Στη φωτο υπάρχουν σημειωμένα τα σημεία προβολής του). Στην Ελλάδα ήδη δεκάδες κοινωνικοί και συλλογικοί χώροι έχουν αναγγείλλει την προβολή του Φασισμός Α.Ε στις 8.00 το βράδυ. @«Η Ρένα Δούρου δεν έχει το ξύλινο πρόσωπο ενός πολιτικού»!.. Τάδε έφη η Σταματίνα Τσιμτσιλή λίγο προτού παρουσιάσει στην πρωινή της εκπομπή στον Alpha, την βαρυσήμαντη συνέντευξη που πήρε από την υποψήφια περιφερειάρχη Ρένα Δούρου. Η Τσιμτσιλή μίλησε με τη Δούρου για τα μπότοξ στη Βουλή, για το «σύμφωνο συμβίωσης της Ρένας με τον σύντροφό της» και για τις φωτογραφίες της καθημερινότητας του Αλέξη Τσίπρα.
@«Από το 2010 και μετά κατάλαβα πως ο Σαμαράς το κάνει καλά. Ηταν ο μόνος που μπορούσε να μας βγάλει στις αγορές. Ο Σαμαράς είναι εκείνος που με την πολιτική που ασκεί με έπεισε να δοκιμάσω την τύχη μου στην πολιτική και να ρισκάρω. Μην ξεχνάτε πως αφησα δυό δουλειές για το ευρωψηφοδέλτιο»... Αυτά έλεγε πρωί πρωί στην εκπομπή των Λυριτζή - Οικονόμου η πρωην δημοσιογράφος και νυν υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη. Η Σπυράκη, συνεπικουρούμενη από τον Οικονόμου, προσπαθησε να δικαιολογήσει την απόφασή της να ασχοληθεί με την πολιτική απαντώντας σε όσους την επέκριναν αμφισβητώντας το «κατά πόσο έκανε καλά τη δουλειά της στο Μεγκα»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…