MEGA ΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

απώλεια επιρροής των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων αποτυπώνεται με τον καλύτερη τρόπο στη πτώση του δελτίου ειδήσεων του Mega. Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια το κανάλι των εκδοτικών συγκροτημάτων φαίνεται πως χάνει την πρώτη θέση για το σύνολο της τηλεοπτικής σεζόν! Ξεκίνησε το Σεπτέμβριο με 24% για να πέσει στο 17,8% το Φεβρουάριο, υποχωρώντας στη δεύτερη θέση με Μ.Ο. 19,6% από την αρχή της σεζόν. Ο ΑΝΤ1 μετά τον Ιανουάριο κερδίζει την πρώτη θέση τηλεθέασης στις μετρήσεις της Nielsen, φτάνοντας το Μάρτιο στο 21,7% έναντι 18,9% του Mega. Με Μ.Ο. 20,6% το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 είναι το πρώτο δελτίο σε θεαματικότητα. Ο Alpha με 15,8% το Μάρτιο έχει απώλειες τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το Σεπτέμβριο, όταν με 20,2% ήταν στη δεύτερη θέση. Ο Μ.Ο. του δελτίου ειδήσεων του καναλιού είναι στο 16,3% Το δελτίο του Star, με το νέο του μοντέλο παρουσίασης της ειδησεογραφίας κερδίζει πλέον πόντους φτάνοντας στο 14,2% το Μάρτιο, ενώ ο Μ.Ο. θεαματικότητας του είναι στο 13,4%. Αντιθέτως το δελτίο του ΣΚΑΪ, υποχώρησε το Μάρτιο στο 7,5%, με Μ.Ο. θεαματικότητας, το 8,7%..
@Στην πρώτη θέση κι αυτή την Κυριακή το “Πρώτο Θέμα” με πωλήσεις 135 χιλ. φύλλων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρακτορείων διανομής Τύπου. Το “‘Εθνος της Κυριακής” παραμένει σταθερά δεύτερο τις τελευταίες βδομάδες, υποχώρησε όμως στα 100 χιλ. φύλλα και τρίτη η “Real News” με 97 χιλ. φύλλα. Συνεχίζει τη χαμηλή πορεία του το “Βήμα της Κυριακής” με εκτιμώμενη κυκλοφορία 81 χιλ. φύλλων, πολύ μακριά από τις επιδόσεις της προηγούμενης χρονιάς. Με 16 χιλ. φύλλα ο “Τύπος της Κυριακής”, με 13 χιλ. φύλλα η “Κυριακάτικη Δημοκρατία” και με 9 χιλ. φύλλα η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”. Υπενθυμίζεται πως η “Καθημερινή” δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση της κυκλοφορίας της απο τα πρακτορεία διανομής Τύπου.
@ Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Σκάι με 126 αστάθμιστες αναφορές τη βδομάδα 1-7/4/2014 σύμφωνα με την έρευνα της Focus. Πρώτος και με τεράστια διαφορά ο Real FM με 171 απαντήσεις και τρίτος ο Μελωδία με 123. Από κοντά με 122 ο Δίεση και ακολουθούν ο Dee Jay με 111, ο Kiss με 107, 7 , ο Red με 104, ο NovaΣΠΟΡ FM και ο Sfera με 98 και ο Ρυθμός με 97. @Δέκα μήνες συμπληρώθηκαν χθες 11 Απριλίου 2014 από την προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και να ρίξει μαύρο στις συχνότητες της ΕΡΤ και της ΕΡΑ.Το χρονικό της πρωτοφανούς και παράνομης αυτής ενέργειας έγινε θέμα συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο μετά από πρωτοβουλία ενός Ευρωβουλευτή που ανήκει στον κυβερνητικό σχήμα (!) και ενός συναδέλφου του από το Λουξεμβούργο που ανήκει στο Λαϊκό Κόμμα και είναι προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Αναφερόμαστε στους Δημήτρη Δρούτσα και Φρανκ Ένγκελ. Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 μηνών αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ προβλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο το ντοκιμαντέρ “Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας” του Γιώργου Αυγερόπουλου, ενώ προσκλήθηκαν για να μιλήσουν για τη μάχη που δίνουν ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελίδης, ο οποίος παρουσιάζει καθημερινά το δελτίο ειδήσεων και η πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Θεσσαλονίκης και ψυχή της ΕΤ3 Ελευθερία Φαραντάκη.
@Κυριακή των Βαϊων, η κυβέρνηση αποκαθήλωσε το σήμα της ΕΡΤ από το ραδιομέγαρο. Τρία άτομα ανέβηκαν πρωί-πρωί στο ραδιομέγαρο και έπιασαν δουλειά. Η Δημοκρατία αποκαθηλώνεται …

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…