Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ

@Ξεπέρασε το μισό δισεκατομμύριο η διαφημιστική δαπάνη στα ΜΜΕ το πρώτο πεντάμηνο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία μέτρησης της MediaServices, εμφανίζοντας αύξηση κατά 8,24%. Η τηλεόραση συνεχίζει την ανοδική της πορεία, καταγράφοντας για τους πέντε μήνες του έτους μεικτά έσοδα 257.281.619 ευρώ, με αύξηση 11% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Αύξηση εμφανίζει η διαφημιστική δαπάνη και στα περιοδικά, που απορρόφησαν 119.462.045 ευρώ, με ποσοστό ανόδου 5,57%. Αντιθέτως, οι εφημερίδες είχαν πτώση κατά 3,3% σε σχέση με το 2013 και πήραν 95.787.537 ευρώ. Το ραδιόφωνο, τέλος, με αύξηση κατά 43,4%, καταγράφει έσοδα από τη διαφήμιση 32.598.002 ευρώ. Σε όλα τα ΜΜΕ η διαφημιστική δαπάνη για το πεντάμηνο ανέρχεται σε 505.129.203 ευρώ.
@Επιστολή προς την ΕΣΗΕΜ-Θ έστειλε η ΠΟΕΣΥ για την προσπάθειά της “να αναγνωρίσει μια ανύπαρκτη ακόμη «δημόσια ραδιοτηλεόραση» με την επωνυμία ΝΕΡΙΤ”. Στην επιστολή περιγράφεται το προβληματικό καθεστώς λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, και ο τραγέλαφος του διαγωνισμού για τους δημοσιογράφους επισημαίνοντας  πως όλες οι  Δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας, η  ΠΟΕΣΥ, η ΕΟΔ και η ΔΟΔ, εκτιμούν “ότι η ΝΕΡΙΤ δεν αποτελεί ακόμα την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας” . Η ΠΟΕΣΥ καλεί την ΕΣΗΕΜ-Θ να μην προχωρήσει  στην εκλογή εκπροσώπου των δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ, “αφού –εκτός όλων των άλλων- ακόμη και αυτός ο όρος «εργαζόμενος της ΝΕΡΙΤ» παραμένει ανύπαρκτος”.
@ “Κρυφτούλι” από το ΕΣΡ με τα γεγονότα “μείζονος σημασίας”. Με την απόφασή του να δικαιώσει την επιλογή του ΟΤΕ TV να μην επιτρέψει την ελεύθερη μετάδοση του Κυπέλλου Ελλάδος, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το Προεδρικό Διάταγμα 109/ 2010 με το οποίο η Ελλάδα εναρμονίζεται με την Οδηγία 2010/13/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η οδηγία ορίζει ρητά πως ‘”οι τηλεοπτικοί οργανισμοί δεν επιτρέπεται να  μεταδίδουν κατ΄ αποκλειστικότητα εκδηλώσεις που  θεωρείται πως έχουν μείζονα σημασία για την ελληνική κοινωνία».
@Μια σκιά της παλιάς ΕΡΤ, ονόματι ΝΕΡΙΤ, λειτουργεί εδώ και έναν μήνα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και εκπέμπει ένα στοιχειώδες ψυχαγωγικό πρόγραμμα και ένα ultraφιλοκυβερνητικό ενημερωτικό πρόγραμμα. Η κυβέρνηση με την επιβολή του λουκέτου πριν από έναν χρόνο αποφάσισε να ξεκινήσει με «λευκή σελίδα» τη νέα δημόσια τηλεόραση, όμως δεν ήξερε πώς θα τη γεμίσει. Παρά τις προσπάθειες, η ΝΕΡΙΤ παραμένει «μόρφωμα» και δεν πλησιάζει καν τις απαιτήσεις και τον ρόλο που οφείλει να εκπληρώνει μια δημόσια τηλεόραση χώρας της Ε.Ε. Οι λόγοι είναι πολλοί. Είναι λόγοι πολιτικοί, κυρίως, που σχετίζονται με την αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και λόγοι οργάνωσης και διοίκησης της ΝΕΡΙΤ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…