ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ Η ΕΡΤ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

@Και τώρα το νέο “παιχνίδι” στη συνδρομητική τηλεόραση αρχίζει. Ο ΟΤΕ , όπως είχε προαναγγείλει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Τσαμάζ, ανακοίνωσε επίσημα πως κατέθεσε  στη διοίκηση της Forthnet, μή δεσμευτική πρόταση εξαγοράς της δραστηριότητας της Nova, ανεβάζοντας την ένταση κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού. Στο μεσοδιάστημα ο ΟΤΕ, όπως και η Vodafone, και η WIND συζήτησε με τη σαουδαραβική EIT που κατέχει το 46% της  Forthnet, πλην όμως έκανε το επόμενο βήμα. Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση, αν αναλογιστεί κανείς πως ο ΟΤΕ ελέγχεται από τη Deutsche Telecom και οι αποφάσεις της έχουν αντίκτυπο στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ “η μή δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε ο ΟΤΕ είναι εντός εύρους 250-300 εκατ. Ευρώ, προσαρμοζόμενη ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις (debtfree/cashfreebasis) της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας”. Το ποσό είναι υψηλό για τα δεδομένα της εποχής, όμως είναι συνάρτηση όπως σημειώνει ο ΟΤΕ  των χρημάτων που έχει στο ταμείο της η Nova και των δανείων που έχει. Η υπόθεση αυτή θα τραβήξει όπως φαίνεται σε μάκρος, το πρώτο όμως βήμα είναι η διαπίστωση της ειλικρίνειας των προθέσεων όλων των εμπλεκομένων πλευρών. Η  Forthnet είναι υποχρεωμένη πλέιν να συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο για να αξιολογήσει την πρόταση και να αναθέσει με τη σειρά της την αποτίμηση της Nova σε ανεξάρτητο οίκο, όπως έκανε ο ΟΤΕ με την Barclays. 
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ στη συνεδρίασή του της 27ης Ιουνίου επαναβεβαίωσε την πάγια και αταλάντευτη θέση του για καταδίκη του πραξικοπηματικού “μαύρου” και του λουκέτου στην ΕΡΤ/ΕΡΤ3 από την τροϊκανή κυβέρνηση, όπως και τη μη αναγνώριση όλων των παρελκόμενων από αυτή την ενέργεια -του μορφώματος της ΔΤ καθώς και της στρεβλής συνέχισης του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ.
Επανέλαβε τη σθεναρή θέση του για στήριξη με κάθε μέσο του αγώνα των αγωνιζόμενων εργαζομένων στην ΕΡΤ/ΕΡΤ3 που για έναν και πλέον χρόνο συνεχίζουν να αγωνίζονται για την ελεύθερη και ακηδεμόνευτη δημόσια ενημέρωση και τάχθηκε ομόφωνα για μια ακόμη φορά υπέρ της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους.Παράλληλα εκφράζει την αντίθεσή του για την απόπειρα να εκλεγεί εργασιακός εκπρόσωπος του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ στην ΕΣΗΕΜ-Θ. Απόπειρα η οποία απετράπη μετά από παρεμβάσεις τόσο της Ομοσπονδίας, όσο και παρατάξεων, καθώς και των εργαζομένων. Έτσι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε στην ΕΣΗΕΜ-Θ εκπρόσωπος εργαζομένων από την ΝΕΡΙΤ, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτήν σήμερα δεν είναι παρά συμβασιούχοι ενός ενδιάμεσου φορέα της ΔΤ που ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών και έχουν… ενοικιασθεί.  @Σε μέρες προ-πτώχευσης παραπέμπουν οι εξελίξεις στον "Ελεύθερο Τύπο" του Αλέξη Σκαναβή με τους εργαζόμενους να ακούν άναυδοι τα νέα κόλπα του εκδότη που έβαλε σκοπό να τους φάει τα λεφτά, κοινώς να γλυτώσει όχι μόνο από την πληρωμή των χρωστούμενων δεδουλευμένων αλλά και από την υποχρέωση πληρωμής άδειας και επιδόματος.Τα "κόλπα" της εκδοτικής εταιρείας είναι πράγματι αξιοπρόσεχτα, αν και μεγαλύτερη σημασία έχει το "γιατί" τα κάνει όλα αυτά. Θα πρέπει να θυμίσουμε πως σε εκκρεμότητα παραμένει η υπόθεση του "Επενδυτή" για τον οποίο, όπως οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν ενόψει της κατάθεσης νέας αγωγής τους κατά της εκδοτικής εταιρείας Σκαναβή-Μπενέκου, οι δυο εκδότες τα (ψιλο)βρήκαν. Με δεδομένο πως υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την εξαγορά του τίτλου του "Επενδυτή", είναι φανερό πως οι δυο εκδότες θέλουν να φάνε και τα λεφτά των χρωστούμενων στους εργαζόμενους του "Επενδυτή", για αυτό και η άμεση ενεργοποίηση των συντακτών που συνεχίζουν επίσχεση εργασίας. Όπως όλα δείχνουν στο στόχαστρο δεν είναι μόνο ο "Επενδυτής" αλλά και ο "Ελεύθερος Τύπος". Να μεταβιβαστεί δηλαδή πακέτο στον ενδιαφερόμενο νεο-mediaάρχη της μεταπτωχευμένης αγοράς των ΜΜΕ. 
@Μια σκιά της παλιάς ΕΡΤ, ονόματι ΝΕΡΙΤ, λειτουργεί εδώ και έναν μήνα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και εκπέμπει ένα στοιχειώδες ψυχαγωγικό πρόγραμμα και ένα ultraφιλοκυβερνητικό ενημερωτικό πρόγραμμα. Η κυβέρνηση με την επιβολή του λουκέτου πριν από έναν χρόνο αποφάσισε να ξεκινήσει με «λευκή σελίδα» τη νέα δημόσια τηλεόραση, όμως δεν ήξερε πώς θα τη γεμίσει. Παρά τις προσπάθειες, η ΝΕΡΙΤ παραμένει «μόρφωμα» και δεν πλησιάζει καν τις απαιτήσεις και τον ρόλο που οφείλει να εκπληρώνει μια δημόσια τηλεόραση χώρας της Ε.Ε.Οι λόγοι είναι πολλοί. Είναι λόγοι πολιτικοί, κυρίως, που σχετίζονται με την αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και λόγοι οργάνωσης και διοίκησης της ΝΕΡΙΤ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…