Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΚΔΟΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

@Ένα εκατομμύριο υπογραφές συγκεντρώθηκαν από την «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Πολυφωνία στα Μέσα Ενημέρωσης», η οποία ζητάει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προώθηση ευρωπαϊκής οδηγίας για την πολυφωνία στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε, η οποία συγκεντρώνει υπογραφές μέσω του διαδικτύου από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτείται αποτελεσματική νομοθεσία για την αποφυγή της συγκέντρωσης ιδιοκτησίας στους κλάδους των Μέσων Ενημέρωσης και της διαφήμισης, διασφάλιση της ανεξαρτησίας των εποπτικών οργάνων από την πολιτική εξουσία, ορισμός της σύγκρουσης συμφερόντων και εφαρμογή συστημάτων αξιολόγησης των λειτουργιών των ΜΜΕ. Οι υπογραφές συγκεντρώνονται στο http://www.freemediarace.eu/?ref=zvDZwH.
@Μετά τα υπουργεία τελειώνει και για τη ΝΕΡΙΤ η προμήθεια εφημερίδων για τις υπηρεσίες της. Το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε την προμήθεια υπηρεσιών ημερήσιας ηλεκτρονικής αποδελτίωσης από την εταιρεία Άργος Τύπου, με κόστος 1.200 ευρώ για έξι μήνες. Άλλη μία πράξη που οδηγεί στον θάνατο των εφημερίδων, αφού οι φορείς του Δημοσίου προσφεύγουν στις εταιρείες αποδελτίωσης, που πουλάνε το περιεχόμενο των εφημερίδων με ενιαίο κόστος για τις ίδιες και χωρίς να πληρώνουν ούτε ευρώ για πνευματικά δικαιώματα. Το καθεστώς αυτό το έχουν αποδεχθεί οι εκδότες, που δεν έχουν αντιδράσει ποτέ στη φανερή κλοπή των κειμένων των εφημερίδων τους, τα οποία μεταπωλούνται σε πολλά αντίγραφα. Πλέον και σε όλους τους φορείς του Δημοσίου.
@Διαφωνεί η Τράπεζα της Ελλάδος με ενδεχόμενο «κούρεμα» των δανείων των μεγάλων ΜΜΕ. Στις συζητήσεις που έχουν με τους εκδότες θεωρούν πως το σχέδιο αυτό έχει πολλά προβλήματα και ότι στη συνέχεια θα πρέπει οι τράπεζες να αποδεχθούν, κατ’ αναλογία, και «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων.
ην ενόχλησή του εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θοδωρής Κυριακού για το σχέδιο που ψηφίστηκε, το οποίο περιλαμβάνει τους όρους των συγχωνεύσεων. Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤ1 φέρεται να δήλωσε πως δεν υπήρξε ποτέ ενημέρωση για το σχέδιο, με το οποίο διαφωνεί επί της ουσίας. Στον Όμιλο ΣΚΑΪ φαίνεται πως ενημερώθηκαν για το πλήρες κείμενο της τροπολογίας το πρωί του περασμένου Σαββάτου, λίγες ώρες μετά την κατάθεση στη Βουλή. Προϋπήρξε ενημέρωση για τις γενικές αρχές του και δεν υπήρξε κάποια διαφωνία. Φυσικά, τα άλλα «αφεντικά» όχι μόνο ήταν ενήμερα αλλά και τα κρίσιμα σημεία ήταν από δικές τους υποδείξεις προς το Μαξίμου. Ρουσφέτι ήταν η τροπολογία-δώρο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…