ΣΚΑ...ΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ...ΤΥΠΟ!

@Σε αναστάτωση βρίσκεται ξανά το Νέο Φάληρο. Η διοικητική αρρυθμία που υπάρχει είναι φανερή σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησης, από τη διοικητική ιεραρχία ως τους εργαζόμενους. Ο Σταμάτης Μαλέλης εμφανίζεται αποστασιοποιημένος από τις επιλογές που έχουν γίνει στο πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο κι εκείνος να επιδιώκει ρόλο πλήρους απασχόλησης στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο είναι γενικός διευθυντής. Παραμένουν όμως υψηλές οι προσδοκίες για τα όσα μπορεί να προσφέρει. Η Εύη Κουτσαυτάκη, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος, μετά τα παράπονα που έγιναν από αρκετούς στον 6ο όροφο του γυάλινου κτιρίου, σταδιακά θα επιστρέψει στα καθήκοντα της οικονομικής διευθύντριας, αν και στις αρχές του καλοκαιριού υπήρχε το ενδεχόμενο ακόμη και απομάκρυνσής της. Ο Κώστας Κιμπουρόπουλος παραμένει ως σταθερή αξία στη διοίκηση, μην επιδιώκοντας άλλο ρόλο, ενώ υπάρχουν και ορισμένες κρούσεις για την επιστροφή του Χρήστου Παναγόπουλου με κάποιο ρόλο στην εταιρεία. Ο Γ. Αλαφούζος θα ήθελε να επανασχεδιάσει τον ΣΚΑΪ, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν τα πρόσωπα και ο χρόνος… Typologies.
@Εθελούσια έξοδο, δηλαδή εθελούσια απόλυση αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών ο εκδότης του "Ελεύθερου Τύπου" Αλέξης Σκαναβής. Όπως μαθαίνουμε ο εκδότης έχει στόχο να μειωθεί το προσωπικό, ειδικά το παλιό προσωπικό που παρά τις συνεχόμενες μειώσεις μισθών, έχουν ακόμη μισθολόγιο με τους όρους της σύμβασης αορίστου χρόνου.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν φύγει με διάφορους τρόπους από τον "Ελεύθερο Τύπο" περί τους 15 εργαζόμενους. Και όσοι καινούργιοι κατάφεραν να μπουν μισθολόγιο μπήκαν με μισθό 450 ευρώ! Το δέλεαρ για τις εθελούσιες απολύσεις θα είναι η αποπληρωμή των δεδουλεμένων, προφανώς σε δόσεις και ίσως μπόνους ένας έξτρα μισθός για να δέσει το γλυκό... Αυτό θα είναι και το πρώτο βήμα για την επερχόμενη πτώχευση της εκδοτικής εταιρείας. Την ίδια ώρα ο Αλ. Σκαναβής σκοπεύει να ενεργοποιήσει περισσότερο το διαδικτυακό site της εφημερίδας, αναγκάζοντας φυσικά τους συντάκτες της εφημερίδας να εργάζονται χωρίς χρήματα και για αυτό.Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν πτωχεύει η εφημερίδα αλλά.... η εκδοτική εταιρεία την οποία κατέχουν από κοινού οι Σκαναβής-Μπενέκος. Τώρα το πώς ακριβώς θα μεεταφερθεί ο τίτλος της εφημερίδας σε μια νέα, "καθαρή" εταιρεία είναι μια ενδιαφέρουσα διαδικασία στην οποία θα πρέπει να συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι. Ίσως για αυτό ανακοινώνεται το πρώτο βήμα των εθελούσιων απολύσεων, να απομακρυνθούν οι "ενοχλητικοί" παλιοί εργαζόμενοι του "Ελεύθερου Τύπου" που τολμάνει ακόμη να έχουν, αν όχι απαιτήσεις, τουλάχιστον φωνή και άποψη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…