MEGA ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΣΤΟ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΝΕΑ

@Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ θα κληθούν να τοποθετήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκατ. ευρώ θεωρείται από τις τράπεζες ως προϋπόθεση για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να συνεχίσει να εκπέμπει. Αν γίνει θα είναι η τρίτη κατά σειρά από το 2012, όταν το ύψος του δανεισμού σε συνδυασμό με τις εμφανιζόμενες ζημίες δημιούργησαν οικονομική ασφυξία στο MEGΑ. Οι ζημίες συνεχίζονται και στη χρήση του 2014, χωρίς να υπάρχει προοπτική για την κάλυψή τους, ως τώρα. Είναι αντιληπτό πως αν οι μέτοχοι συμφωνήσουν να καταβάλουν αυτό το ποσό για να λάβουν νέο δάνειο , θα υπάρξει και νέα πίεση προς τον Πήγασο και το ΔΟΛ. Κάπου εκεί, αν οδηγηθούμε σε αυτή την εξέλιξη ανοίγει ξανά, η προοπτική της συγχώνευσης του MEGA με το Star. Από την άλλη πλευρά, ο Φώτης Μπόμπολας επιμένει να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και να ξεκινήσει νέο πρόγραμμα μείωσης του κόστους λειτουργίας.
@Στα χέρια των εργαζομένων, πέρασε εκτός από τον ενημερωτικού, Flash και μια σειρά άλλων ραδιοφωνικών σταθμών οι οποίοι μεταδίδουν μουσική. Πρόκειται για τους σταθμούς του νομού Αττικής, Best, Nitro, Ξένιος και το Star FM του νομού Θεσσαλονικής. Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν από την υφυπουργό Επικρατείας, Σοφία Βούλτεψη, μετά την απόσυρση της τροπολογίας που έδινε το δικαίωμα της χορήγησης στο ΕΣΡ.
@Στον αέρα πρόκειται να βρεθεί τις επόμενες μέρες ο Flash. Η υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη, εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθεσία, υπέγραψε την απόφαση που επιτρέπει τη μεταφορά του Flash στα χέρια των εργαζομένων που έχει υπογράψει το σχετικό καταστατικό του συνεταιρισμού. Το ίδιο, αναφέρουν οι πληροφορίες συνέβη και με τους εργαζόμενους άλλων σταθμών που κατέθεσαν τη σχετική αίτηση στο ΕΣΡ. Στην περίπτωση του Flash, η απόφαση της Σ. Βούλτεψη αναφέρει πως αποφασίζεται η ” μεταβολή του φορέως του ραδιοφωνικού σταθμού με το διακριτικό τίτλο FLASH 96 FM Νομού Αττικής, αντικαθισταμένης της εταιρείας με την επωνυμία FLASH ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ – ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Α.Ε., διά του νομικού προσώπου των εργαζομένων στο ραδιοφωνικό σταθμό, μετά την υπ’ αυτών κατάθεση στον ταμία του νομικού προσώπου, ποσού 500 ευρώ, από κάθε εργαζόμενο.” @Και τώρα κάλπες. Τα 168 “ΝΑΙ” των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των πρώην(;) Χρυσαυγιτών, των ανεξάρτητων και των συνεργαζόμενων του Ποταμιού δεν αρκούσαν. Η ετερόκλητη αυτή συμμαχία έφτασε στα όρια της, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι Χρυσαυγίτες (φυλακισμένοι και μή) καθυβρίζαν και να απειλούσαν. Η συγκυβέρνηση του Μνημονίου, φτάνει στο τέλος της και τώρα θα κρίνει εκ νέου ο ελληνικός λαός. Τώρα αρχίζει το δεύτερο κύμα της τρομοκρατίας από τους οπαδούς του Μνημονίου με τη συνδρομή των ΜΜΕ μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες, σε βάρος των συμφερόντων της χώρας. Καθίσταται σαφές, αν αναλογιστεί κανείς το λουκέτο στην ΕΡΤ και την εκπομπή, χωρίς άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, πως ένας από τους τομείς που πρέπει να επαναπροσδοριθοστούν οι κανόνες του παιχνιδιού από την επόμενη κυβέρνηση, είναι αυτός των Μέσων Ενημέρωσης. Και η αρχή θα είναι η επανασύσταση και λειτουργία της ΕΡΤ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…