ΟΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΕΞΑΛΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ TV

@Γκάφα της κυβέρνησης ή κάτι άλλο; Από την 1η Ιανουαρίου 2015 ο ειδικός φόρος τηλεόρασης έχει τεθεί σε ισχύ, επιβαρύνοντας με 20% ανά μεταδιδόμενη διαφήμιση. Η κυβέρνηση δεν ανέβαλε την εφαρμογή του σχετικού νόμου, με τη δικαιολογία πως δεν πέρασε εγκαίρως τη σχετική τροπολογία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στη συνέχεια, μετά την τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκλεισε η Βουλή. Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τον νόμο, ο οποίος θεσπίστηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου με τα πρώτα μέτρα του Μνημονίου του 2010.Η ΕΙΤΗΣΕΕ, από την πλευρά της, μιλάει για απολύσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίες όμως συνεχίζονται αδιάκοπα όλη αυτή την περίοδο, ενώ προηγήθηκε το κλείσιμο του Alter χωρίς να διαμαρτυρηθεί. Ένα από τα επιχειρήματα που διακινεί τώρα είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τον ειδικό φόρο τηλεόρασης για να θέσει σε λειτουργία την ΕΡΤ, όταν είναι γνωστό πως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ στο παρελθόν και πως το ανταποδοτικό τέλος αρκεί για να καλύψει πλήρως τη μετάδοση των προγραμμάτων από τον νέο φορέα.

@Ρόλο υπερεργολάβου αναλαμβάνει πλέον η ΝΕΡΙΤ με τα λεφτά των ελλήνων πολιτών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Λόγω του μικρού αριθμού των υπαλλήλων που προβλέπεται να απασχολεί με συμβάσεις αορίστου χρόνου, η ΝΕΡΙΤ θα πληρώσει 510.000 ευρώ για τη «μίσθωση τηλεοπτικών συνεργείων» σε όλη την Ελλάδα για τα δύο επόμενα έτη. Καλεί δε τους καμεραμέν ή εργολάβους της χώρας να εγγραφούν στο Μητρώο των προμηθευτών της εταιρείας, προκειμένου να μπορούν να… προσληφθούν για τις υπηρεσίες τους. Σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος που έδωσε η ΝΕΡΙΤ στη δημοσιότητα, θα προσλάβει τηλεοπτικά συνεργεία με δυνατότητα δορυφορικής ζεύξης – SNG.

Δηλαδή, συνεργεία που αποτελούνται από οχήματα με ειδικό εξοπλισμό και ειδικευμένο προσωπικό. Τα συνεργεία αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά ημέρα, 8ωρο ή 4ωρο, και είναι δυνατόν να τους ανατεθεί η κάλυψη ενός ή περισσότερων θεμάτων. Για τις υπηρεσίες αυτές η ΝΕΡΙΤ πληρώνει ανά βάρδια ή ώρα τα εξής ποσά: μίσθωση δορυφορικού συνεργείου για 8ωρη βάρδια 670 ευρώ, για 4ωρη βάρδια 380 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ώρα 50 ευρώ. Για δορυφορικό συνεργείο, μονοθεματικό, 250 ευρώ, για ολοήμερο, σε δύο συνεχόμενες βάρδιες, 850 ευρώ. Η ΝΕΡΙΤ έχει ήδη αποφασίσει σε ποιες περιοχές θα προσλάβει καμεραμέν και πόσα θα πληρώσει. Έτσι, για τη Θράκη προϋπολογίζει 100.000 ευρώ, για την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά εκτός της Κέρκυρας 130.000, για τη Θεσσαλία 100.000, για το Αιγαίο 50.000, για την Ήπειρο και την Κέρκυρα 50.000 και για την Κρήτη 80.000 ευρώ.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…