Loading…
Breaking News
recent

ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΚΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

@Στο ψηφιακό μπάχαλο που ζει η χώρα θα προστεθεί σύντομα άλλο ένα πρόβλημα: Οι παρεμβολές από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που θα εγκατασταθούν στις συχνότητες των UHF, το λεγόμενο «ψηφιακό μέρισμα» για τις νέες υπηρεσίες 4G. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τεχνικών, που έχουν ήδη ενημερώσει για το συγκεκριμένο θέμα, στα αστικά κέντρα θα υπάρξουν προβλήματα παρεμβολών στα σημεία όπου είναι εγκατεστημένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Προβλήματα θα υπάρξουν όμως και σε μή αστικά κέντρα, όπου το σήμα της κινητής τηλεφωνίας θα είναι πιο ισχυρό από αυτό της ψηφιακής τηλεόρασης.
ΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ, σχετικά με τις εμπρηστικές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, τονίζουν ότι δεν πρόκειται να φοβηθούν από τις απειλές καμίας εξουσίας και θα συνεχίσουν να επιτελούν στο ακέραιο και αμερόληπτα το δημοσιογραφικό τους καθήκον. Είναι αυτονόητο, ότι απειλές εναντίον Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αποτελούν θέμα δημοκρατίας.
@Η “Εφημερίδα των Συντακτών” κυκλοφορεί αυτό το Σαββατοκύριακο με ένθετο το τελευταίο τεύχος του Charlie Hebdo! Το “τεύχος των επιζώντων”, όπως οι ίδιοι οι συντάκτες του το έχουν χαρακτηρίσει, εκδόθηκε μία εβδομάδα μετά την αιματηρή επίθεση και κυκλοφόρησε σε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλη την Ευρώπη, θα κυκλφοορήσει στην Ελλάδα στην ελληνική γλώσσα. Ένα τεύχος που πολλές εφημερίδες θα ήθελαν να έχουν ως ένθετο και προφανώς το ζήτησαν αλλά το σατυρικό περιοδικό έδωσε τελικά τα δικαιώματα στην “Εφημερίδα των Συντακτών. Το φύλλο εκδόθηκε έναν μήνα ακριβώς μετά την επίθεση. Ο Πατρίκ Αντρέ, ο διευθυντής της εταιρείας διανομής MLP, είχε δηλώσει πως το τιράζ του τελευταίου φύλλου της σατιρικής εφημερίδας ανήλθε σε περίπου 7.950 εκατομμύρια φύλλα, από τα οποία σχεδόν 760.000 εξήχθησαν σε 25 χώρες.
@Μετά και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, τόσο σε επίπεδο πρωθυπουργού όσο και σε επίπεδο αρμόδιου υπουργού, το θέμα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ φαίνεται να μπαίνει στην τελική του ευθεία. Θεωρούμε πως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν επίσημες συναντήσεις των συνδικαλιστικών φορέων και των εκπροσώπων των εργαζομένων με την πολιτική ηγεσία και την νομοπαρασκευαστική ομάδα προκειμένου να υπάρξει διάλογος και διαβούλευση για το θεσμικό πλαίσιο που εξαγγέλθηκε από το βήμα της Βουλής. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αποσαφηνιστούν, να ξεκαθαριστούν και να οριστούν σαφώς. Για όλα τα ζητήματα οι εργαζόμενοι έχουν συγκεκριμένες προτάσεις και τις έχουν διατυπώσει μέσα από ανοιχτές και συλλογικές διαδικασίες. Στόχος μας η υλοποίηση αυτού που παλεύαμε και διατρανώσαμε σχεδόν από την αρχή αυτού του 20μηνου αγώνα: Ένα πλαίσιο το οποίο θα θεμελιώνει μια νέα, πραγματικά Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Μια Δημόσια Ραδιοτηλεόραση που θα είναι βασισμένη σε μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία και νοοτροπία από τα μορφώματα της ΔουΤου – ΝΕΡΙΤ. Μια Δημόσια Ραδιοτηλεόραση η οποία θα βασίζεται πάνω στα επιτεύγματα της ΕΡΤ των 75 και πλέον ετών και θα τα μπολιάζει με τα εξαιρετικά στοιχεία του παραδείγματος της 20μηνης αυτοοργάνωσης – αυτοδιαχείρισης.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Παγώνει» η αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών στην ΕΕΤΤ. Η αδυναμία της Επιτροπής να αναζητήσει το φορέα που θα αναλάβει τη μεταφορά του ραδιοφωνικού σήματος, καθυστερεί την υλοποίηση της Μνημονιακής υποχρέωσης, προκήρυξης των ραδιοφωνικών αδειών από του ΕΣΡ.
Από το Blogger.