Χωρίς αποφάσεις στη συνέλευση ο ΕΔΟΕΑΠ και η τηλεθέαση

@Στην πρώτη θέση με 188 αστάθμιστες απαντήσεις ο Real FM και τη βδομάδα 17-23 Φεβρουαρίου 2015. Στη δεύτερη θέση ο ΣΚΑΪ και ο Athens Dee Jay με 125 εκατ. ευρώ κι ακολουθούν ο Μελωδία με 110, ο Rock FM με 101, ο Δίεση με 98, ο Sfera με 87, ο Ρυθμός με 86, ο RED με 85 και ο NovaΣπορ FM με 81 απαντήσεις.
@Εμφανή άνοδο στα ποσοστά τηλεθέασης τους καταγράφουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας με εξαίρεση το Star και τη Ν Plus που δείχνει να έχει κατακρημνιστεί. Ο ΑΝΤ1 επανήλθε στην πρώτη θέση, με ελάχιστη διαφορά από τον Alpha ενώ το Mega και ο ΣΚΑΙ καταγράφουν μικρή αύξηση της τηλεθέασης τους. Το γεγονός που αξίζει επισήμανσης είναι το υψηλό ποσοστό τηλεθέασης για «άλλους» σταθμούς. Αν προστεθούν τα μερίδια των καναλιών στην εβδομαδιαία λίστα μετρήσεων της Nielsen, υπολείπεται ένα ποσοστό της τάξης 28%! @Πρώτο το “Θέμα” και αυτή την Κυριακή με πωλήσεις 127 χιλ. φύλλων, σύμφωνα με την εκτίμηση του πρακτορείου διανομής Άργος. Το “Βήμα” πούλησε 72 χιλ. φύλλα και η “Kontra News” 11 χιλ. φύλλα.
 @Η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του ΕΔΟΕΑΠ με θέμα την δύσκολη οικονομική κατάσταση του ταμείου έγινε το περασμένο Σάββατο με απαρτία που επιτεύχθηκε με πολλές δυσκολίες. Περισσότερα από 1.000 μέλη ωστόσο κατέβηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να ακούσουν τις προτάσεις των μελών του ΔΣ. Η γενική συνέλευση δεν κατέληξε σε αποφάσεις παρά τις αρκετές και ενδιαφέρουσες προτάσεις που κατατέθηκαν. Σε αυτήν ωστόσο φάνηκε ξεκάθαρα από τις τοποθετήσεις οι δυο γραμμές που υπάρχουν στον κλάδο για την επιβίωση και σωτηρία του οργανισμού. Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της Μ.Αντωνιάδου, προέδρου της ΕΣΗΕΑ που εκπροσωπείται στον ΕΔΟΕΑΠ με τον Νίκο Καρούτζο, η παράταξη του προεδρείου της ΕΣΗΕΜΘ στη Θεσσαλονίκη που εκλέγει τον αντιπρόεδρο του ταμείου αλλά και οι εκπρόσωποι της παράταξης Γκανά της ΕΠΗΕΑ και η Ελ. Σπανοπούλου προτείνουν εδώ και τώρα περικοπές για να συνεχιστεί η λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ. Ακούστηκαν και δραματικές εκκλήσεις για εκκαθάριση του Μητρώου των ασφαλισμένων, αύξηση της εισφοράς των ασφαλισμένων για να σωθεί το ταμείο. Στην αντίπαλη πλευρά, των μη περικοπών τάχθηκαν οι Γιάννης Αγγέλης και Πόπη Χριστοδουλίδου που επιμένουν στην αύξηση των εσόδων και του δανεισμού από την ΕΣΗΕΑ. Ο Πάνος Σόμπολος μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα, ενημέρωσε πως στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ έγινε το αίτημα της προκαταβολής του αγγελιοσήμου μετά και τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπουργού Δ. Στρατούλη. Πρόταση για την προκαταβολή του αγγελιοσήμου από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ παρουσίασε και ο Κώστας Τσουπαρόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ ο οποίος φημολογείται πως θα είναι υποψήφιος για τον ΕΔΟΕΑΠ με τη στήριξη της Συσπείρωσης. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως η ένταξη του αγγελιοσήμου στο Διαδίκτυο είναι κομβικής σημασίας για την επιβίωση του οργανισμού. Οι εκλογές για την εκλογή νέου ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ θα γίνουν στις 12 και 13 Μαρτίου και ήδη οι συνδικαλιστικές παρατάξεις στην ΕΣΗΕΑ άρχισαν τις επαφές για τους υποψηφίους που θα στηρίξουν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…