Loading…
Breaking News
recent

Χωρίς αποφάσεις στη συνέλευση ο ΕΔΟΕΑΠ και η τηλεθέαση

@Στην πρώτη θέση με 188 αστάθμιστες απαντήσεις ο Real FM και τη βδομάδα 17-23 Φεβρουαρίου 2015. Στη δεύτερη θέση ο ΣΚΑΪ και ο Athens Dee Jay με 125 εκατ. ευρώ κι ακολουθούν ο Μελωδία με 110, ο Rock FM με 101, ο Δίεση με 98, ο Sfera με 87, ο Ρυθμός με 86, ο RED με 85 και ο NovaΣπορ FM με 81 απαντήσεις.
@Εμφανή άνοδο στα ποσοστά τηλεθέασης τους καταγράφουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας με εξαίρεση το Star και τη Ν Plus που δείχνει να έχει κατακρημνιστεί. Ο ΑΝΤ1 επανήλθε στην πρώτη θέση, με ελάχιστη διαφορά από τον Alpha ενώ το Mega και ο ΣΚΑΙ καταγράφουν μικρή αύξηση της τηλεθέασης τους. Το γεγονός που αξίζει επισήμανσης είναι το υψηλό ποσοστό τηλεθέασης για «άλλους» σταθμούς. Αν προστεθούν τα μερίδια των καναλιών στην εβδομαδιαία λίστα μετρήσεων της Nielsen, υπολείπεται ένα ποσοστό της τάξης 28%! @Πρώτο το “Θέμα” και αυτή την Κυριακή με πωλήσεις 127 χιλ. φύλλων, σύμφωνα με την εκτίμηση του πρακτορείου διανομής Άργος. Το “Βήμα” πούλησε 72 χιλ. φύλλα και η “Kontra News” 11 χιλ. φύλλα.
 @Η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του ΕΔΟΕΑΠ με θέμα την δύσκολη οικονομική κατάσταση του ταμείου έγινε το περασμένο Σάββατο με απαρτία που επιτεύχθηκε με πολλές δυσκολίες. Περισσότερα από 1.000 μέλη ωστόσο κατέβηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να ακούσουν τις προτάσεις των μελών του ΔΣ. Η γενική συνέλευση δεν κατέληξε σε αποφάσεις παρά τις αρκετές και ενδιαφέρουσες προτάσεις που κατατέθηκαν. Σε αυτήν ωστόσο φάνηκε ξεκάθαρα από τις τοποθετήσεις οι δυο γραμμές που υπάρχουν στον κλάδο για την επιβίωση και σωτηρία του οργανισμού. Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της Μ.Αντωνιάδου, προέδρου της ΕΣΗΕΑ που εκπροσωπείται στον ΕΔΟΕΑΠ με τον Νίκο Καρούτζο, η παράταξη του προεδρείου της ΕΣΗΕΜΘ στη Θεσσαλονίκη που εκλέγει τον αντιπρόεδρο του ταμείου αλλά και οι εκπρόσωποι της παράταξης Γκανά της ΕΠΗΕΑ και η Ελ. Σπανοπούλου προτείνουν εδώ και τώρα περικοπές για να συνεχιστεί η λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ. Ακούστηκαν και δραματικές εκκλήσεις για εκκαθάριση του Μητρώου των ασφαλισμένων, αύξηση της εισφοράς των ασφαλισμένων για να σωθεί το ταμείο. Στην αντίπαλη πλευρά, των μη περικοπών τάχθηκαν οι Γιάννης Αγγέλης και Πόπη Χριστοδουλίδου που επιμένουν στην αύξηση των εσόδων και του δανεισμού από την ΕΣΗΕΑ. Ο Πάνος Σόμπολος μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα, ενημέρωσε πως στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ έγινε το αίτημα της προκαταβολής του αγγελιοσήμου μετά και τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπουργού Δ. Στρατούλη. Πρόταση για την προκαταβολή του αγγελιοσήμου από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ παρουσίασε και ο Κώστας Τσουπαρόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ ο οποίος φημολογείται πως θα είναι υποψήφιος για τον ΕΔΟΕΑΠ με τη στήριξη της Συσπείρωσης. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως η ένταξη του αγγελιοσήμου στο Διαδίκτυο είναι κομβικής σημασίας για την επιβίωση του οργανισμού. Οι εκλογές για την εκλογή νέου ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ θα γίνουν στις 12 και 13 Μαρτίου και ήδη οι συνδικαλιστικές παρατάξεις στην ΕΣΗΕΑ άρχισαν τις επαφές για τους υποψηφίους που θα στηρίξουν.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Ημιτελής πέρασε η διάταξη για την επιβολή τέλους 2% επί των πωλήσεων των ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets και έξυπνων κινητών τηλεφώνων, υπέρ των δημιουργών, στον νόμο για τα πνευματικά δικαιώματα. Στο άρθρο δεν περιλαμβάνονται οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στις εφημερίδες και τα sites και το προϊόν της εργασίας τους αναπαράγεται από τις συγκεκριμένες συσκευές, χωρίς την καταβολή εύλογης αμοιβής. Τα χρήματα, αφού γίνει ο διαχωρισμός, θα καταβάλλονται μάλλον στον ΟΣΔΕΛ, τον οποίο έχουν εμπιστευτεί οι εκδότες για την εκπροσώπησή τους, όπως και κάποιοι δημοσιογράφοι. Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής μιλάει για «χαράτσι».
Από το Blogger.