Loading…
Breaking News
recent

H ΑΚΕΦΑΛΗ ΕΕΤΤ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..

@Ακέφαλη παραμένει επίσης άλλη μία αρμόδια Αρχή. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, η οποία χειρίστηκε την ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης, εισηγήθηκε τους όρους της παραχώρησης του συνόλου των ψηφιακών συχνοτήτων και τελικά τις παραχώρησε στον μοναδικό υποψήφιο, την Digea, λειτουργεί μόνο για τις τυπικές υποχρεώσεις της μετά την προεκλογική παραίτηση του Κ. Λουρόπουλου. Επιπλέον, στο νέο υπουργείο Οικονομικών δεν υπάρχει Γραμματεία για τις τηλεπικοινωνίες. Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ ορίζεται, σύμφωνα με τον νόμο, από τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Δικτύων.
@Στις εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ που διεξάγονται στις 10,11 και 12 Μάρτη 2015 , το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ υποστηρίζει το πλαίσιο που διακήρυξαν και τους υποψήφιους που υπέδειξαν οι παρατάξεις τηςΔημοσιογραφικής Συνεργασίας στην ΕΣΗΕΑ και της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στην ΕΠΗΕΑ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε , με στόχο τη μείωση του “εργατικού κόστους”, για να διευκολυνθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου, έχουν επίπτωση στην σημερινή κατάσταση όλων των Επικουρικών Ταμείων και του ΕΔΟΕΑΠ.
Η λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ όντας απόλυτα δεμένη με το αγγελιόσημο και την απόδοσή του, υφίσταται τις δραματικές μειώσεις των τελευταίων χρόνων. Ακόμη και αν ο Οργανισμός διατηρηθεί με τη σημερινή του υπόσταση ως ΝΠΙΔ και με βασικό έσοδο το αγγελιόσημο, με το σχεδόν μηδενισμένο αποθεματικό κεφάλαιο (μετά το διπλό “κούρεμα” από PSI και “σπάσιμο” των νέων ομολόγων), δεν θα μπορεί να λειτουργήσει όπως πριν.
Η πρόταση της επέκτασης του Αγγελιοσήμου στα διαδικτυακά και τα “Νέα Μέσα”, απαίτηση δίκαιη απο την πλευρά των εργαζόμενων σε αυτά, εφ΄όσον συνοδευτεί απο μέτρα ανατροπής των συνθηκών γαλέρας, υπογραφή ΣΣΕ, ένταξη τους στις Ενώσεις και τα Ταμεία, είναι ένα μέτρο για τη βελτίωση των εσόδων του Οργανισμού στις σημερινές συνθήκες.
Ταυτόχρονα όμως θέλουμε να επισημάνουμε ότι όσο κυριαρχεί ως ιδεολογία και πρακτική η αρχή της “ελευθερίας κίνησης κεφαλαίου”, τόσο θα παραμένουν ανεξέλεγκτες οι υπόγειες συναλλαγές και όλα τα άλλα τερτίπια που επιτρέπουν στο κεφάλαιο να εισφοροδιαφεύγει καθιστώντας ανεξιχνίαστη την πορεία του προς τους φορολογικούς παραδείσους, προσθέτοντας τους πόρους απο το Αγγελιόσημο στα πλεονάσματα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των κεφαλαιοκρατών.
Έτσι, αργά ή γρήγορα, θα έρθει ως ”ανάγκη” και “λύση” η μετατροπή και του ΕΔΟΕΑΠ σεΕπαγγελματικό Ταμείο, που θα λειτουργεί με την αρχή της ανταποδοτικότητας (ν. 3029/2002), δηλαδή ο κάθε ασφαλισμένος θα έχει παροχές ανάλογες με το ύψος των εισφορών που μπορεί να καταβάλλει και οι οποίες θα αυξάνονται αντίστοιχα με τα κόστη της εμπορευματοποιημένης Υγείας, αφήνοντας ακάλυπτους τους χιλιάδες άνεργους, απλήρωτους, μικροσυνταξιούχους, που δεν μπορούν να πληρώσουν. Ετσι έγινε πρόσφατα με το Ταμείο των Φαρμακοϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΦΕ) και μάλιστα με διοίκηση συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή άλλωστε είναι η στρατηγική επιλογή της Ε.Ε, δηλαδή οι “τρείς πυλώνες” για την Ασφάλιση.

Οι διαβεβαιώσεις των υπουργών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθόλου δεν πρέπει να μας καθησυχάζουν. Αλλωστε δουλιά όλων των υπουργών, όλων των κυβερνήσεων, είναι να διαβεβαιώνουν ότι εργάζονται για το “καλό του λαού”. Ομως τώρα πια και εμείς- ο λαός- γνωρίζουμε ότι η “συμφωνία” -πρώην μνημόνιο- που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τους “θεσμούς” -πρώην τρόϊκα- αποτελεί ουσιαστικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων, περιλαμβάνει μέτρα συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η “συμφωνία” αυτή και η λίστα μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά για τους εργαζόμενους μέτρα που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, με σκοπό την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Στη μέγγενη αυτών των διαβουλεύσεων περιλαμβάνονται και οι έννοιες “κοινωνικοί πόροι”, “φόροι υπέρ τρίτων” καθώς και η ανάγκη “ενοποίησης των Ταμείων” που πάντα συνοδεύεται με μείωση παροχών.
Η επί χρόνια και μέχρι σήμερα επιμονή των πλειοψηφιών στις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες του κλάδου καθώς και τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ να συσκοτίζουν αυτές τις αλήθειες, προβάλλοντας τις μεταξύ τους παραγοντίστικες κοκορομαχίες και ανώδυνες διαχειριστικού τύπου λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα, σκοπό έχει την απονέκρωση κάθε διάθεσης των εργαζόμενων για την οργάνωση του αγώνα και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Γιαυτό επάξια κατακτούν τον τίτλο των κυβερνητικών-εργοδοτικών συνδικαλιστών, που μέχρι να τους στείλουμε στην “ανεργία” μόνο πόνο και βάσανα θα προκαλούν.
Η πραγματική λύση βρίσκεται στη διεκδίκηση ενιαίου, καθολικού, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία – Πρόνοια. Να παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συντάξεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζόμενων, άνεργων και συνταξιούχων.Οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ μπορούμε να τους σταματήσουμε, αρκεί να δημιουργήσουμε ένα κίνημα οργανωμένο, με σχέδιο, αντοχή, αιτήματα και προοπτική. Χωρίς καμιά αυταπάτη για “εξαιρέσεις”. Σε σύγκρουση με την πολιτική που εμπορευματοποιεί την Υγεία και σε συντονισμό με όλους τους κλάδους, με όλη την εργατική τάξη 
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Παγώνει» η αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών στην ΕΕΤΤ. Η αδυναμία της Επιτροπής να αναζητήσει το φορέα που θα αναλάβει τη μεταφορά του ραδιοφωνικού σήματος, καθυστερεί την υλοποίηση της Μνημονιακής υποχρέωσης, προκήρυξης των ραδιοφωνικών αδειών από του ΕΣΡ.
Από το Blogger.