Επικινδυνα τα διαφημιστικά ρεπορτάζ τελικά..

@Απόφαση του ΣτΕ διαχωρίζει τη διαφήμιση και τις τηλεπωλήσεις από τη συγκεκαλυμμένη διαφήμιση. Το Δ’ Τμήμα (1672/2015) απέρριψε προσφυγή του ΣΚΑΪ για πρόστιμο που του είχε επιβληθεί λόγω της έμμεσης προβολής επιχείρησης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Είναι η πρώτη απόφαση του ΣτΕ για αυτήν τη νέα «κατηγορία» εκπομπών που με έμμεσο τρόπο προωθούν εμπορικά προϊόντα και επιχειρήσεις. Υπό κρίση βρέθηκε ρεπορτάζ της εκπομπής του ΣΚΑΪ «Για μια καλύτερη ζωή» (2011) το οποίο «πρόβαλε μετά επιτάσεως το κατάστημα και την πινακίδα του καταστήματος με τον διακριτικό τίτλο “ΜΠΑΧΑΡ”». Η νομική βάση για την κρίση του ΣτΕ ήταν το Προεδρικό Διάταγμα 109/2010, το οποίο έχει ενσωματώσει στην ελληνική νομοθεσία την οδηγία 2010/13//ΕΕ και επιχειρεί τον ορισμό της διαφήμισης, των τηλεπωλήσεων και της συγκεκαλυμμένης διαφήμισης. Εκεί προσδιορίζεται πως «οι οπτικοακουστικές εμπορικές ανακοινώσεις οφείλουν να αναγνωρίζονται εύκολα ως τέτοιες», ενώ παράλληλα «απαγορεύονται οι συγκεκαλυμμένες οπτικοακουστικές εμπορικές ανακοινώσεις». Το ΣτΕ κρίνει πως με την προβολή του καταστήματος και της ποικιλίας των μπαχαρικών και με τη συνέντευξη με την υπεύθυνη υπάρχει «αναμφίβολα» συγκεκαλυμμένη διαφήμιση. Επιπλέον, θεωρεί πως το ΕΣΡ αιτιολόγησε «νομίμως και επαρκώς» τον «κίνδυνο παραπλανήσεως του τηλεοπτικού κοινού ως προς τον διαφημιστικό χαρακτήρα της παρουσίασης» και δεν είναι απαραίτητη η απόδειξη είσπραξης αμοιβής.
@Σχέδιο για σημαντικές περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων επεξεργάζονται ANT1 και Mega. Οι μειώσεις θα είναι πολύ μεγάλες, με αλλαγή της σχέσεως εργασίας, από το μισθολόγιο στο δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…