Τσιφτετέλι-πάρτι οργάνωσε η τρόικα της ΕΣΗΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 πάρτι και τσιφτετέλια  υποδέχτηκε, η  τρόικα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με τους φίλους της, τις αποκαλύψεις στην επιτροπή της Βουλής για το δημόσιο χρέος, τον  ρόλο της διαπλοκής στην επιβολή μνημονίων,  και το καινούργιο τσουνάμι με τις απολύσεις. Με πρώτο τραπέζι πίστα, την «ασθενή» πρόεδρο του πειθαρχικού.
Και τα «δημοσιογραφικά» σεμινάρια του ΔΝΤ να μένουν στον αέρα.
Είχαν τους λόγους τους να το γλεντήσουν. Παραμύθιασαν τον κόσμο να τους ψηφίσει και τώρα κάνουν τα δικά τους με τα αφεντικά δίπλα.
  1. Το τσουνάμι  με τις απολύσεις αρχίζουν , αυτή την φορά από τον Αnt1  συνεχίζονται από αύριο Πέμπτη  στον Πήγασο, ενώ στο ΔΟΛ  μαγειρεύονται νέες ατομικές συμβάσεις με περικοπές μεγαλύτερες από 30%,χωρίς να ανοίγει μύτη.
Έχουν βάλει όμως τους δικούς τους να τις βαφτίσουν ως  δήθεν «λύσεις συμβάσεων», για να τις κουκουλώσουν. Όπως ακριβώς τα έχουν ψήσει με τα αφεντικά.

  1.    2.   Οι συνεταίροι της Αντωνιάδου (Τάτσης- Καρούτζος – Σταθάτου)στέλνουν τον ΕΔΟΕΑΠ στο πάτο. Βγάζουν στο σφυρί ότι έχει απομείνει από τα ασημικά του Ταμείου, πιστοί  στην παρακαταθήκη της Τέως που έσπασε ομόλογα.
Αρνούνται να απαιτήσουν τα 60 τόσα εκατομμύρια ευρώ που μας χρωστάνε εργοδότες μεσάζοντες διαφημιστικές και ΔΕΚΟ.
Στήνουν με τον τρόπο αυτό σκηνικό για καινούργιες περικοπές η και να προετοιμάζουν ενοποίηση και όποιον πάρει ο χάρος..
Χωρίς να αποκλείεται ότι πίσω από την ρευστοποίηση των αμοιβαίων  να κρύβονται και άλλα , όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ( Ντελέζος- Αγγέλης- Χριστοδουλίδου ) που αρνήθηκαν να ψηφίσουν την εκποίηση.

  1.   3.  Στο  ΕΤΑΠ-ΜΜΕ  «ψήνονται» αλλαγές για  περικοπές στις συντάξεις και για το καταστατικό, ώστε να καταργηθεί η ασφάλιση που σήμερα γίνεται μόνο  για μισθωτή εργασία
Ο στόχος είναι όλοι να δουλεύουμε   με μπλοκάκι, χωρίς δώρα, άδεια και  χωρίς αποζημιώσεις αφού οι απολύσεις έτσι  θα είναι ελεύθερες.
Θέλουν  επίσης να πληρώνουν οι εργαζόμενοι την ασφάλιση από τη τσέπη τους. Με τον τρόπο αυτό πάει περίπατο το Αγγελιόσημο που διατηρείται μέχρι τώρα επειδή είναι εργοδοτική εισφορά.
Όσο  για τους συνταξιούχους τους αφήνουν στη μοίρα τους , αφού ετοιμάζονται να τους διαγράψουν από την ΕΣΗΕΑ, όπως και τους μακροχρόνια άνεργους. Πράγμα που σημαίνει επίσης, ΕΔΟΕΑΠ τέλος για αυτούς.
Ετοιμάζουν επίσης  διατάξεις φωτογραφικές που καταργούν τις ΣΣΕ, δήθεν για να εξυπηρετήσουν αθλητικούς συντάκτες. Τώρα γιατί τρίβουν τα χέρια τους Μαρινάκης και βάλε…,είναι κάτι που θα το εξηγήσουν Κουμπιάς Αντωνιάδου , μαζί με κάποιους από τον ΠΣΑΤ.
Έτσι το παιχνίδι των εργοδοτών εξυπηρετείται ακόμη μια φορά από την παράταξη των προθύμων.
Μια και δεν κάθεται, ακόμη στους εργοδότες, να στήσουν το παιχνίδι της προηγούμενης διετίας με το μοντέλο συγκυβέρνησης Αντωνιάδου-Τρίμη, τώρα τους βολεύει η  ΕΣΗΕΑ να μείνει ακέφαλη.
Η Αντωνιαδου το παίζει  πρώτη. Και μένει γαντζωμένη στην καρέκλα της  παρά το γεγονός ότι το 57,8% των ψηφοφόρων την μαύρισαν.
Έτσι δεν γίνεται μέχρι στιγμής,  προεδρείο και οι εργοδότες επιδίδονται ανενόχλητοι στη σφαγή.
Μαζί με τις απολύσεις είναι και η υποταγή της ΕΡΤ στη Digea.
Δεν είναι μόνο το 1 εκ.ευρώ που τσεπώνει από την ΕΡΤ. Είναι και ο τρόπος που άνοιξε η ΕΡΤ η οποία θα έχει -εάν έχει- δικούς της ψηφιακούς πομπούς μετά  από ένα χρόνο.Κάνουν το κορόιδο που κλείνει η ΕΡΤ-OPENεπειδή η ελεύθερη φωνή της ενοχλεί.
Το αποτέλεσμα είναι:
#  Oι  συνάδελφοι   που επέστρεψαν στο ραδιομέγαρο, να δουλεύουν χωρίς συμβάσεις, με αβέβαιο μέλλον και με το σύστημα της ΝΕΡΙΤ να καταπίνει πρόσωπα, δικαιώματα και ελευθερίες.
#  Όσοι  έχουν ακόμη δουλειά στις εφημερίδες και στα ιδιωτικά ΜΜΕ να δανείζουν υποχρεωτικά τους μισθούς και μεροκάματα τους, στους βαρόνους. Κι εκείνοι να χρωστάνε από δύο μισθούς και πλέον σε συντάκτες τεχνικούς και διοικητικούς, μέχρι που βάζουν λουκέτο, χρωστάνε εκατομμύρια και σουλατσάρουν αδιάφοροι.
Και με την τρόικα της ΕΣΗΕΑ να χτυπάει παλαμάκια στη διαπλοκή.
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων –Ανοιχτή ΕΡΤ
ετερ-ΜΘΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ-ΕΤΕΡΜΘ
Από τις 9 Μαρτίου 2015 η Ένωσή μας έχει υπογεγραμμένη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ως απότοκο της Εφετειακής Απόφασης της Πενταμελούς του ΟΜΕΔ στην από 1η Σεπτεμβρίου του 2014 Διαιτητική Απόφαση του ΟΜΕΔ που χτυπήθηκε με Έφεση από τους εργοδότες με βάση τον μνημονιακό Νόμο 4303/2014.
Είναι σαφές όμως ότι είμαστε η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Ένα θανάσιμο πλέγμα-κοκτέιλ μνημονιακών Νόμων της συγκυβέρνησης νδ-πασοκ δημιουργούν εφιαλτικό εργασιακό τοπίο για τους εργαζομένους στην Χώρα μας.
Η ουσιαστική αποδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ (έχουμε κάνει έγγραφη καταγγελία για παραβιάσεις εργατικής Νομοθεσίας και περιμένουμε οποιαδήποτε απάντηση εδώ και 3 μήνες) από την συγκυβέρνηση των μνημονίων πασοκ και νδ δεν αφήνει περιθώρια ελέγχου ή επιβολής της νομιμότητας στα εργασιακά θέματα.
Η εργατική τάξη χτυπημένη αλύπητα από τις μνημονιακές συγκυβερνήσεις κάθε απόχρωσης με ν.δ, πα.σο.κ, λα.ο.σ και δημ.αρ, καθώς και την χούντα του παπαδήμου, πληρώνει 5 χρόνια τώρα το μάρμαρο. Συντάξεις και μισθοί έχουν κατακρεουργηθεί. Το μνημονιακό tableau vivant συμπληρώνεται με τα 2000000 των ανέργων και τους 18000 άστεγους μόνο στην Αθήνα.
         Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να βάλει τέλος στο θανατηφόρο αυτό σπειροειδές των μνημονιακών συγκυβερνήσεων του δ.ν.τ, της ε.ε και της ε.κ.τ.
Επιτέλους να πάψουν τα συνήθη υποζύγια να πληρώνουν. Να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες. Η ντόπια πλουτοκρατία η οποία όλο αυτό τον καιρό των μνημονίων γίνεται από πλούσια όλο και πλουσιότερη φροντίζοντας μέσω των μνημονιακών κυβερνήσεων, ενεργουμένων της, να φτωχοποιεί όλο και περισσότερο τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους αστέγους. Η πλουτοκρατία αντιστέκεται και σήμερα σθεναρότατα, έχοντας πλάι της τους ντόπιους θιασώτες των μνημονίων. Την ίδια ώρα ακούμε τις δηλώσεις στη Βουλή του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτη ότι «Έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια του ΔΝΤ και “εκπαιδεύονταν»  για να προβάλλουν αποτελεσματικά τις απόψεις του Ταμείου σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της και τα Μνημόνια» και συνειδητοποιούμε για μια ακόμα φορά το μέγεθος της πλύσης εγκεφάλου που δέχτηκε τα μαύρα χρόνια ο ελληνικός λαός, για να πειστεί ότι ο γάιδαρος πετάει κι ότι αυτό που τον κατέστρεψε και τον ρήμαξε ήταν η «σωτηρία του».
Με αυτές τις σκέψεις και με αυτά τα δεδομένα γινόμαστε συγκεκριμένοι και ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση:
  • Να καταργηθεί κάθε μνημονιακός Νόμος που φαλκιδεύει τις εργατικές κατακτήσεις και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Ξεκάθαρα, χωρίς αστερίσκους παραπομπές και εξαιρέσεις.
  • Να καταργηθούν νόμοι όπως ο 4024/2011 που κατήργησε, μεταξύ άλλων, την υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Να καταργηθεί η Π.Υ.Σ. 6/2012 που έχει κριθεί μερικώς αντισυνταγματική, αλλά έχει παρεπόμενα επίσης πολύ σοβαρά.
  • Να καταργηθεί ο νόμος 3845/2010 που στην σελ. 27 μιλά για αντιμετώπιση της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα με την μείωση των μισθών των εργαζομένων.
  • Να καταργηθεί ο νόμος 4303/2014 που επιβάλλει την πενταμελή επιτροπή στον ΟΜΕΔ και δίνει το δικαίωμα της επιπλέον έφεσης στο Πρωτοδικείο των Διαιτητικών Αποφάσεων του ΟΜΕΔ όταν αυτές δεν είναι αρεστές στους εργοδότες.
  • Να καταργηθεί ο νόμος 3899/2010 που νομιμοποιεί το καθεστώς της μερικής, της εκ περιτροπής και της δοκιμαστικής απασχόλησης.
  • Να καταργηθεί ο νόμος 4046/2012 που είναι ο νόμος που έφερε τα εργασιακά εδώ που είναι σήμερα.
  • Να καταργηθεί ο νόμος 4093/2012 που στην ουσία περιέχει τα μέτρα εφαρμογής του 4046/2012 και αποτελεί την έγκριση του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016.
Όλα αυτά τα νομικά τερατουργήματα που στην ουσία φτιάχτηκαν για να κατακρεουργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να δημιουργήσουν στην Ελλάδα εργασιακές συνθήκες Μπαγκλαντές, ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝ ΙΣΧΥΙ.
Το σύστημα αμύνεται με κάθε μέσο και με απύθμενο θράσος, την ίδια ώρα που ο ΛΑΟΣ μας αργοπεθαίνει. Άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν. Καμιά συνθηκολόγηση με τους οικονομικούς δολοφόνους. Δεν θέλουν αυτά που μας «δάνεισαν». Άλλωστε μας τα «δάνεισαν» και την ίδια στιγμή τα ξαναπήραν πίσω, για να σώσουν τις δικές τους τράπεζες. ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΙ ΕΜΑΣ ΔΟΥΛΟΥΣ.
Να μπει ένα τέρμα στις μεθοδεύσεις της πλουτοκρατίας.
Παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας μας.
Η εργασία είναι δικαίωμα.
Συνεχής αγώνας μέχρι τα δικαιώματα των εργαζομένων να γίνουν επιτέλους ΝΟΜΟΣ.
Τα Διοικητικά Συμβούλια

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…