ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΡΤ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ...

Παρέδωσαν ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, παρέλαβαν… περίπτερο! Το blackout στην ΕΡΤ προκάλεσε σοβαρότατο πλήγμα σε έναν οργανισμό που ισχυροποιούνταν με προ φόρων κέρδη 57 εκατ. ευρώ και σημαντική ραδιοτηλεοπτική παρουσία. Η ΕΡΤ βγήκε στον αέρα την περασμένη Πέμπτη 11 Ιουνίου, δύο χρόνια μετά το λουκέτο, αρκετά αποδυναμωμένη και με φτωχή εικόνα, η οποία οφείλεται στις απώλειες που υπήρξαν τους 24 μήνες του μαύρου. Το μεγάλο στοίχημα ήταν η επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Στόχος που επιτεύχθηκε με την τεράστια προσπάθεια που έκαναν οι δημοσιογράφοι και το τεχνικό προσωπικό. Χάθηκαν, όμως, τέσσερις μήνες από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων θα μπορούσε να είχε εκπέμψει η ΕΡΤ και να είχε καλύψει τις τεράστιες αδυναμίες που προέκυψαν από το λουκέτο. Το μαύρο της 11ης Ιουνίου και τα μορφώματα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ που ακολούθησαν αποδυνάμωσαν σε μεγάλο βαθμό την εταιρεία. Η νέα ΕΡΤ υπολείπεται κατά πολύ του προηγούμενου φορέα σε τεχνικά μέσα και ειδικότητες.
Πλήθος διαδικασιών σταμάτησαν, ενώ κανείς δεν γνωρίζει πώς θα κατανεμηθεί το προσωπικό που θα επανέλθει. Εκτιμάται πως η ΕΡΤ θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια για να βρεθεί ξανά στο σημείο του 2013, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έριξε το μαύρο. Πιο σοβαρή είναι η κατάσταση στα οικονομικά. Το πρόβλημα για την ΕΡΤ είναι πως υποχρεώνεται να μεταφέρει τα διαθέσιμά της στη «μαύρη τρύπα» του χρέους προληπτικά. Η υποχρέωση για αποθεματικό 100 εκατ. ευρώ ξεκίνησε με τη ΝΕΡΙΤ, από τον Παντελή Καψή, και ακολουθεί και αυτήν την κυβέρνηση. Τα διαθέσιμά της αυτήν τη στιγμή είναι περίπου 80 εκατ. ευρώ, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Για την ακρίβεια, οι προηγούμενες τρεις διοικήσεις το διάστημα των συνολικά 15 μηνών που παρέμειναν δεν συνέταξαν ισολογισμό. Η ΝΕΡΙΤ, ο προηγούμενος φορέας, για την υπερδωδεκάμηνη χρήση από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Δεκέμβριο του 2014 είχε υποχρέωση να παρουσιάσει ισολογισμό μέχρι τις 10 Ιουνίου, κάτι που δεν συνέβη, καθώς μετά το λουκέτο δεν ήταν εφικτή η καταμέτρηση και η αποτίμηση των πάγιων στοιχείων της εταιρείας. Το βάρος, λοιπόν, για τα πεπραγμένα της ΝΕΡΙΤ πέφτει στη νέα διοίκηση της ΕΡΤ, που καλείται να υπογράψει τον ισολογισμό ενός άλλου φορέα, της ΝΕΡΙΤ. Επιπλέον, οι ειδικοί διαχειριστές Γκίκας Μάναλης και Αφροδίτη Γουγά δεν έχουν δημοσιεύσει τον ισολογισμό της τελευταίας χρήσης, του 2012, της πρώην ΕΡΤ. Επίσης, δεν έχουν γνωστοποιήσει πόσο κόστισε, μετά το λουκέτο της πρώην ΕΡΤ, το μόρφωμα της ΔΤ που ακολούθησε.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…