Η απύθμενη χυδαιότητα των καναλαρχών

Ντυθείτε καταλλήλως γιατί οσονούπω θα βροντήξει ο Όλυμπος και θα αστράψει η Γκιώνα, ο Ψυχάρης θα κάνει πόλεμο με αντάρτες παλικάρια. Και ο Ψυχάρης, και οΜπόμπολας, και ο Κυριακού, και ο Βαρδινογιάννης, και οΚοντομηνάς. Δεν θα συμμετάσχουν, λέει, οι καναλάρχες στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Θα γυρίσουν την πλάτη στην κυβέρνηση και θα συνεχίσουν να εκπέμπουν σαν να μην τρέχει τίποτα. Η διαδικασία, λένε, είναι παράτυπη, θα προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κι «ας έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα κλείσει, να ρίξει μαύρο τύπου ΕΡΤ και να αφήσει άνεργους τους δημοσιογράφους».
Χυδαιότητα απύθμενη, προκλητική νοοτροπία μεσαιωνικού φεουδάρχη που κάνει κουμάντο στη γη του κι όποιος διαβεί τα σύνορα θα του κοπούν τα πόδια... σύριζα. Προαναγγελία παραβίασης ενός νόμου που δεν έχει έρθει καν στη Βουλή, από εκείνους που κόπτονται για τη νομιμότητα. Από.. τους ιδιοκτήτες των απογευματινών στρατοδικείων, που έστελναν στο πυρ το εξώτερον όποιον τολμούσε να αμφισβητήσει τους νόμους και τα διατάγματα του μνημονιακού καθεστώτος.
Είναι γλυκό να παραβιάζεις τον νόμο που δεν σε συμφέρει κι ακόμη γλυκύτερο να τον εξαφανίζεις από προσώπου γης. Όπως έγινε το 2012 επί Σαμαρά και Βενιζέλου, τότε που το τρίτο Μνημόνιο προέβλεπε στις σελίδες 42 και 43 ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στην τηλεοπτική αδειοδότηση μέχρι τον Μάρτιο του 2013. Όταν όμως το Μνημόνιο έφτασε στη Βουλή για να γίνει νόμος του κράτους, οι σελίδες 42 και 43 έλειπαν, κάποιο αόρατο χέρι -του Θεού, ίσως;- τις είχε σκίσει και τις είχε πετάξει μακριά. Ουδείς τις αναζήτησε τις χαμένες σελίδες, ούτε οι αρμόδιοι υπουργοί, ούτε οι σκληροί της τρόικας.
Θαύμα, θαύμα! Χάθηκαν οι πιο ακριβές σελίδες στην ιστορία της σελιδότητας. Εκατομμύρια άξιζαν και με εκατομμύρια πληρώθηκαν. Με εκατομμύρια τηλεοπτικού χρόνου και προπαγάνδας που όμοιά της δεν είχαμε γνωρίσει από τη Μεταπολίτευση και εντεύθεν. Τα κανάλια έγιναν τα μαντρόσκυλα του Μνημονίου, οι Κέρβεροι που φύλαγαν τις τρόικες του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Άστραψαν και βρόντηξαν τα κανάλια από το 2012 και εντεύθεν, αστράφτουν και βροντούν ακόμη, αλεξικέραυνο χρειάζεσαι για να δεις τα δελτία από τις εφτά μέχρι τις δέκα. Ακόμη και το σημερινό σάλπισμα αντίστασης στην αποστολή που τους ανατέθηκε το 2012 εντάσσεται κι αυτό. Αντιστέκονται στη βούληση της κυβέρνησης για δημοπράτηση των αδειών για να δείξουν ότι μάχονται ενάντια σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς που εμποδίζει την ελευθερία της έκφρασης. Βάζουν, οι ασύδοτοι, ασπίδα τους εργαζόμενους, αυτούς που τους έβαλαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και μετά τους έδιωξαν με τις κλωτσιές. Μιλούν για τους εργαζόμενους αυτοί που έβαλαν τις απολύσεις τους ενέχυρο για να πάρουν δάνεια από τα κονσόρτσια των συστημικών τραπεζών.
Τις επόμενες ημέρες, οι καναλάρχες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σκίσουν και πάλι τις σελίδες που αφορούν την αδειοδότηση. Κι επειδή ξέρουν ότι αυτή τη φορά δεν μπορούν να σκίσουν τις άδειες, θα επιχειρήσουν να σκίσουν την κυβέρνηση.



Γιώργος Ανανδρανιστάκης (Αυγή)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…