Οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στηρίζουν,

EURO MEI – Εκτελεστική Επιτροπή Οι εργαζόμενοι και ο Ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια έχει βιώσει την πολιτική της λιτότητας, τη δυστυχία, την κοινωνική υποβάθμιση, τη λεηλασία του συνταξιοδοτικού συστήματος, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την κατάργηση των κοινωνικών αγαθών, τις απολύσεις και την ανεργία στην πιο σκληρή μορφή τους. Έχει καταστεί σαφές ότι πέντε χρόνια μνημονίων και λιτότητας, δεν έφεραν λύσεις, αντίθετα έχουν πολλαπλασιαστεί τα προβλήματα και έχουν δημιουργηθεί νέα αδιέξοδα. Ο αριθμός των ανέργων έχει φτάσει το 1.500.000. Ο αριθμός των φτωχών έχει φτάσει τα 3.000.000. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει, χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί δραματικά. Οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται και το ίδιο συμβαίνει με την εργασία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ και της ΠΟΣΠΕΡΤ, του εργατικού κινήματος και του Ελληνικού λαού οδήγησε στην ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης στις 25 Ιανουαρίου, και έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα και προοπτικές για τους Έλληνες εργαζόμενους και την Ελληνική κοινωνία.
Οι Έλληνες και η εργατική τάξη φωνάζουν με ένα στόμα: «Φτάνει πια!” Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της EURO-MEI στο Παρίσι στις 30 Ιουνίου του 2015 εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους συναδέλφους στην ΠΟΣΠΕΡΤ. Υποστηρίζει το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ προς την Ελληνική κυβέρνηση να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω, να μην αποδεχθεί την πίεση και τους εκβιασμούς των δανειστών, να μείνει σταθερή στο πολιτικό της πρόγραμμα και να διαπραγματευθεί με καλή πίστη, αλλά και να προστατέψει τη δημόσια περιουσία, την εθνική κυριαρχία και την επιβίωση των πολιτών. Η κοινότητα των ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης στέκονται στο πλευρό του Ελληνικού λαού και της εργατικής τάξης στον αγώνα της ενάντια στη λιτότητα. Καλούμε την ΕΕ να βρει μια λύση η οποία θα βάζει σε πρώτη θέση την ευημερία του ελληνικού λαού. Η απομείωση του χρέους είναι κεντρικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…