ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ

DIGEA PHOTOΜπορεί ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης να έκοψε τα προγράμματα κοινοτικών ενισχύσεων σε περιφέρειες για την τοποθέτηση αναμεταδοτών, η Digea όμως, επικαλούμενη την ΕΕΤΤ, καλεί τους δήμους να πληρώσουν για αναμεταδότες! Πρόσφατα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Digea ανακοίνωση, εν είδει πρόσκλησης ενδιαφέροντος, που αφορά την εγκατάσταση «σταθμών συμπληρωματικής κάλυψης δικτύου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης».Την ώρα που ο Χρ. Σπίρτζης δηλώνει πως οι δήμοι που θα πληρώσουν για να εγκαταστήσουν αναμεταδότες προς χάριν της Digea κινδυνεύουν με φυλακή, η ιδιωτική εταιρεία ξεκαθαρίζει στους ενδιαφερομένους, «όπως οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, παρόχους περιεχομένου, τοπικούς συλλόγους κ.ο.κ.», ότι θα αναλάβουν «το κόστος προμήθειας, εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης των απαιτούμενων Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης (ΣΣΚ) και θα διαθέσουν την απαραίτητη έκταση για τις εν λόγω υποδομές, όπως ορίζεται στο αρ. 6 παρ. 2 της υπ’ αρ. 716-003/2014 απόφασης της ΕΕΤΤ»!
ΕΕΤΤ-ΑΗ πρόβλεψη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών που αναφέρει ότι για την όποια επέκταση ή συμπλήρωση του δικτύου πομπών απαιτείται ενημέρωση της Digea, η οποία θα ορίσει τις τεχνικές προδιαγραφές, έγινε προκειμένου να αποφευχθούν παρεμβολές. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, ωστόσο, δεν ήταν αρμόδια να αποφασίσει ποιος θα πληρώσει το κόστος για τα συμπληρωματικά δίκτυα και τους αναμεταδότες! Η Digea, όμως, επικαλείται αυτήν την απόφαση για να καλέσει τους δήμους να βρουν οικόπεδα και να στήσουν με δικά τους έξοδα συμπληρωματικούς, μικρούς ή μεγάλους, αναμεταδότες, προκειμένου να έχουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών τηλεόραση.
Η ίδια η ανακοίνωση αποτελεί ευθεία ομολογία της αποτυχίας της ψηφιακής μετάβασης, που δεν καλύπτει μεγάλο μέρος της χώρας. Η Digea, σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών, επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με την ηγεσία της ΕΕΤΤ, συμφώνησε στην κάλυψη του 95% του πληθυσμού και όχι της χώρας, για να περιορίσει τα έξοδα.
Πόσοι αναμεταδότες χρειάζονται για να καλυφθεί συνολικά η Ελλάδα; Σύμφωνα με εκτιμήσεις τεχνικών, απαιτούνται σίγουρα άλλοι 150 μεγάλοι αναμεταδότες για να συμπληρώσουν σε ικανοποιητικό βαθμό το ψηφιακό δίκτυο της χώρας και τουλάχιστον άλλοι 800 έως 1.000 μικρότεροι αναμεταδότες για να έχει τηλεοπτικό σήμα όλη η Ελλάδα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…