Ο ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

Δύο εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου για τη διαγραφή των τριών δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ (Στ. Μαλέλης, Άρης Πορτοσάλτε και Ν. Κονιτόπουλος) και την επίπληξη σε άλλους τέσσερις σε Mega και ΑΝΤ1 (Όλγα Τρέμη, Μ. Καψής, Μ. Σαράφογλου και Μ. Χούκλη), οι αντιδράσεις εναντίον των μελών του Πειθαρχικού συνεχίζονται με σφοδρότητα. Κατά του Πειθαρχικού έχουν συνασπιστεί ετερόκλητες πολιτικές και δημοσιογραφικές ομάδες, κύριο χαρακτηριστικό των οποίων είναι ότι τάσσονται υπέρ των Μνημονίων και υπέρ των σκληρών μέτρων των δανειστών. Κύριο επιχείρημά τους είναι ότι δεν παραβιάστηκε η δεοντολογία, αλλά ότι στην τηλεόραση έλεγαν την άποψή τους. Στο πλευρό των τηλεοπτικών αστέρων τάχθηκε και η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Καναλιών.
Η ΕΙΤΗΣΕΕ με δημόσια ανακοίνωσή της ζήτησε από την ΕΣΗΕΑ να άρει τις ποινές, δηλαδή να… αδειάσει, ουσιαστικά, το Πειθαρχικό συμβούλιο! Η πρόεδρος του Πειθαρχικού Μ. Αντωνιάδου, η οποία διαφωνούσε με τις διαγραφές, ζήτησε να συγκληθεί το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για να συζητηθούν οι αντιδράσεις. Μέλη ωστόσο του Συμβουλίου της υπενθύμισαν ότι η ίδια, ως προεδρεύουσα του ΔΣ, αφού δεν είχε συγκληθεί το προεδρείο, είχε στείλει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τις 300 και πλέον καταγγελίες των πολιτών που είχαν σταλεί στην Ένωση! Δηλαδή το ίδιο το ΔΣ της Ένωσης ζήτησε τον έλεγχο των δημοσιογράφων της τηλεόρασης παραπέμποντάς τους στο Πειθαρχικό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…