ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ

MEGA METOXOIΔεν φαίνεται φως στην υπόθεση του Mega, με τις τράπεζες να δίνουν άτυπη παράταση λίγων ημερών. Η προθεσμία του ενός μήνα για την πληρωμή του ομολογιακού δανείου (ύψους 88 εκατ. ευρώ) έληξε χωρίς αποτέλεσμα, όπως αναμενόταν. Συνολικά το Mega καλείται να πληρώσει άμεσα 100 εκατ. ευρώ σε δάνεια, εκτός κι αν επέλθει συμφωνία μεταξύ των μετόχων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 22,7 εκατ. ευρώ. Μέχρι τώρα μόνο ο Πήγασος έχει δηλώσει μέσω του Φώτη Μπόμπολα πως θα διαθέσει 2,5 εκατ. ευρώ, αναμένοντας άλλα 5 εκατ. ευρώ από τον Δημήτρη Μάρη, καθώς υπάρχει η εκκρεμότητα των οφειλών του Τηλέτυπου στην Άνωση, εταιρεία παραγωγής του εκδοτικού ομίλου.
Η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα συμμετάσχει, καθώς θέτει θέμα για την πρακτική που ακολούθησε η οικογένεια Μπόμπολα, με το μερίδιο που της αναλογεί να είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ. Είναι σαφές πως δεν θα υπάρξει η αναμενόμενη συμμετοχή στην αύξηση από τους παλαιούς μετόχους και σε αυτήν τη φάση οι νέοι ενδιαφερόμενοι, με τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο επικεφαλής του εγχειρήματος, δεν γνωρίζουν τα ποσά που θα πρέπει να εισφέρουν. Κι αν δεν συμβεί κάποιο θαύμα, μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, τα πράγματα θα σκουρύνουν. Αναπόφευκτα θα έρθει πιο κοντά το «σχέδιο Β΄», με τις τράπεζες να αναλαμβάνουν τον μετοχικό έλεγχο του καναλιού και να αναζητούν το διάδοχο σχήμα, που θα ενδιαφερθεί να αποκτήσει το κανάλι και να «τρέξει» το δάνειο. Σε διαφορετική περίπτωση, το ντόμινο των αναταράξεων θα επεκταθεί στον ΔΟΛ και στον Πήγασο, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…