Loading…
Breaking News
recent

ΕΣΡ: ΠΟΙΟΙ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

Νέα προσπάθεια για τη συγκρότηση του ΕΣΡ από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ώστε να λήξει αυτή η μεγάλη εκκρεμότητα, που εκθέτει τα κόμματα εξουσίας και αντιβαίνει στο Σύνταγμα. Το επόμενο διάστημα, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη χορήγηση των αδειών, εφόσον θα έχει λήξει το θέμα που προκαλεί την ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, θα επιχειρηθεί να πειστούν και τα υπόλοιπα κόμματα και να καταλήξουν στα εννέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την Αρχή. Θα γίνει προσπάθεια να μη γίνει ανακύκλωση προσώπων που βρίσκονται σε διάφορες θέσεις του Δημοσίου, αλλά να βρεθούν άτομα με αποφασιστικότητα.
Μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις επέλεγαν να μην καταλήγουν σε συμφωνία για τα νέα πρόσωπα και να παρατείνουν τη θητεία των προηγούμενων μελών, με αποτέλεσμα ο Ιωάννης Λασκαρίδης να συμπληρώσει ως πρόεδρος 13 χρόνια στην Αρχή, αν η προβλεπόμενη θητεία ήταν 8 έτη, με δυνατότητα ανανέωσης. Το πρόβλημα στον έλεγχο της ραδιοτηλεόρασης, που προβλέπεται από το Σύνταγμα, επισημάνθηκε τον Νοέμβριο του 2015. Με διάταξη του νόμου 4339/2015 δεν συνεχίστηκε το καθεστώς των παρατάσεων για τα μέλη του ΕΣΡ και η Αρχή δεν μπορούσε να συνεδριάσει.
Η αλλαγή στην ηγεσία της ΝΔ σταμάτησε την τοποθέτηση νέων μελών από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Η κυβέρνηση περίμενε να ολοκληρώσει η ΝΔ τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου και ενώ ο Β. Μεϊμαράκης είχε δεσμευθεί για συναίνεση, ο Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να πει «όχι» στη συγκρότηση του Συμβουλίου. Αυτό οδήγησε την κυβέρνηση να αναθέσει την αρμοδιότητα της χορήγησης των αδειών στη Βουλή και από εκεί στον υπουργό Επικρατείας και στη συνέχεια στον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Η όλη αυτή μεταφορά των αρμοδιοτήτων έγινε για να υπάρξει αντίβαρο στην άτυπη συμμαχία ΝΔ – ιδιοκτητών για να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός και να κριθεί αντισυνταγματικός από τη στιγμή που διενεργείται από τη ΓΓΕΕ και όχι από το ΕΣΡ. Η Ολομέλεια του ΣτΕ αναμένεται να εκδώσει την απόφασή της επί της προσφυγής της ΕΙΤΗΣΕΕ τον Οκτώβριο.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.