Loading…
Breaking News
recent

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Όλα θα κριθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου θα συνεδριάσει στις 30 Σεπτεμβρίου επί της προσφυγής της ΕΙΤΗΣΕΕ και των σταθμών εθνικής εμβέλειας Mega Channel, ANT1, Alpha, ΣΚΑΪ, Star Channel και E-TV για να κρίνει εάν είναι συνταγματικός και νόμιμος ο τρόπος χορήγησης των τεσσάρων αδειών πανελλαδικής εμβέλειας. Με τις προσφυγές τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά του συνόλου του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, 3 εκατ. ευρώ η καθεμιά, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας και ειδικά για την από 1.3.2016 απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, με την οποία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Η συζήτηση επί της προσφυγής έγινε στις 4 Ιουλίου 2016 ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ, στην οποία πρόεδρος ήταν ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου, ενώ συμμετείχαν δε 30 ακόμη δικαστές, μεταξύ των οποίων και τρεις αντιπρόεδροι. Το πολιτικό περιβάλλον είναι έντονα φορτισμένο. Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν προκρίνει ήδη πως ο νόμος θα καταπέσει. Ειδικά η ΝΔ φαίνεται να έχει ταυτιστεί με τις θέσεις των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.
Η συζήτηση θα διεξαχθεί και υπό το φόντο των τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ τόνισε: «Κάποιοι τώρα θεωρούν ότι το ΣτΕ στην προσωρινή του απόφαση έχει μιλήσει για δημόσιο συμφέρον. Και τώρα που το δημόσιο συμφέρον έχει αποτυπωθεί και σε νούμερα, θα βγει και θα πει ότι είναι άκυρος ο διαγωνισμός γιατί είναι πολλά τα χρήματα που θα πάρει το Ελληνικό Δημόσιο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Εν πάση περιπτώσει, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις και η κυβέρνηση θα τις σεβαστεί απολύτως. Αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μία πιθανότητα». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, είχε δηλώσει: «Αφήστε να δούμε, κατ’ αρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο ΣτΕ». Επίσης, η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον Real FΜ, είχε προδικάσει την κρίση των δικαστών, λέγοντας: «Θα περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απόφαση θα έρθει και θα επιβεβαιώσει, κατά την άποψή μας, το παράνομο της όλης κατάστασης που υπάρχει σήμερα».
Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δηλώσει στο Mega πως είναι «αντισυνταγματική η ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες», προβλέποντας πως στην απόφαση αυτή θα καταλήξουν «το ΣΤΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο». Θυμίζουμε πως στις 4 Ιουλίου ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου, στην αρχή της διάσκεψης επί της προσφυγής των τηλεοπτικών σταθμών, και ενώ είχε προηγηθεί ένα Σαββατοκύριακο ενημέρωσης περί δήθεν αρνητικής τοποθέτησης της ΕΕ (Έτινγκερ), τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφαίνονται με πλήρη ανεξαρτησία και πνεύμα ουδετερότητας, δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται, ούτε υποκύπτουν σε πιέσεις από όπου κι αν αυτές προέρχονται, ούτε βεβαίως πτοούνται από προσωπικές και ανοίκειες επιθέσεις, αλλά επιτελούν το υπηρεσιακό τους καθήκον ανεπηρέαστοι και με τη δέουσα υπευθυνότητα, ματαιοπονούν επομένως όσοι προσπαθούν για το αντίθετο».
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.