Loading…
Breaking News
recent

ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ

Το προηγούμενο ΕΣΡ έβλεπε τα τραίνα να παιρνούν. Πέρασαν 13 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο να λειτουργούν στον αέρα, χωρίς άδειες Παρόλα αυτά δεν κουνήθηκε φύλλο. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αρμόδια για τον έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής, δεν άσκησε σε βάθος έλεγχο επί των πεπραγμένων και οι κυβερνήσεις δεν ενοχλούνταν από την απραξία. Το γεγονός πως δεν ασκούνταν η βασική αρμοδιότητα του οργάνου, δεν ενοχλούσε κανένα.
Η συνέπεια υπήρχε κυρίως στην καταβολή των μισθών. Ήταν μια win-win κατάσταση θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί. Και αυτό ήταν και το ουσιαστικό διότι η κάθε πλευρά, ΕΣΡ και τηλεόραση, έκανε τη δουλειά της, χωρίς να μπλέκει στα χωράφια της άλλης. Μεταξύ άλλων και πιστοποιητικά διαφάνειας χορηγούνταν σε επιχειρηματίες προμηθευτές του δημοσίου, με παράλληλη απασχόληση στα media, μέσω συγγενικών προσώπων, χωρίς να υφίσταται πρόβλημα. Η διάταξη περί αυτοτέλειας των προσώπων αυτών, είχε προβλεφθεί, εγκαίρως. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε την καλοσύνη να προτείνει τον υπογράφοντα για μέλος του ΕΣΡ, παρουσιάζοντας τον με θερμά λόγια.
Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τη ΝΔ, το Ποτάμι (που πάντα έχει λύσεις για τα πάντα) και το ΠΑΣΟΚ. Ευτυχώς όμως επήλθε η συναίνεση καθώς οι αρνήσεις της ΝΔ στο πρόσωπο του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου(ο οποίος δέχθηκε και χουλιγκάνικη επίιθεση on air από “έγκριτο” αρθρογράφο) και στον υπογράφοντα, είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθεί λύση. Ο καθηγητής Γιώργος Πλειός που βρισκόταν, άλλωστε και στην αρχική λίστα του Νίκου Βούτση. Πρόκειται για ιδανική επιλογή, καθώς ο καθηγητής του τμήματος επικοινωνίας του ΕΚΠΑ έχει και δημόσιο λόγο και επιστημονικό έργο. Η ουσία τώρα. Αυτό το ΕΣΡ δεν έχει άλλη αποστολή παρά τη χορήγηση των αδειών. Αν ακολουθήσει τη συνταγή της προηγούμενης διοίκησης, δεν θα δοθεί καμία λύση στο χώρο της επικοινωνίας και τα media θα παραμείνουν ο μόνος μή αδειοδοτημένος κλάδος στην Ελλάδα. Κάποιοι ήδη πόνταραν σε αυτό με τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Από τη συζήτηση στη Διάσκεψη των Προέδρων και κυρίως από την παρασκηνιακή λειτουργία των κομμάτων που βρίσκονται στην κυβέρνηση, υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να συνεχισεί η τηλεόραση να αποτελεί ένα κλειστό κλαμπ. Θα μπορέσει να ανοίξει αυτό το ΕΣΡ το “κλειστό επάγγελμα” του κανάρχη;
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.