Loading…
Breaking News
recent

ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Η ΝΔ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΗΣΥΧΗ-ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ

Τρεις αριθμοί θα παίξουν ρόλο το επόμενο διάστημα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ο αριθμός «10», που παραπέμπει στη χρονική ισχύ των αδειών, και ο αριθμός «6», που προσδιορίζει τη θητεία των νέων μελών του ΕΣΡ. Το κρίσιμο ζήτημα βέβαια είναι ο αριθμός των αδειών, που θα κριθεί από την κυβέρνηση και το νέο ΕΣΡ, από κοινού. Υπάρχει πάντως «σήμα» από την Ευρώπη, που τώρα αναγνωρίζει πως η κυβέρνηση είχε δίκιο που επέμενε στον αριθμό… «4», τελικά όμως στοίχισε την επικοινωνιακή ήττα. Ασκούνται πάντως πιέσεις για τον αριθμό των αδειών -να ανέβει στις πέντε, συγκεκριμένα- ώστε σίγουρα να περιλαμβάνονται Mega, Alpha, Star, ANT1 και ΣΚΑΪ. Η απόφαση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ δεν στέλνει μήνυμα διάθεσης συνεννόησης.
Η ΝΔ και η υπόλοιπη αντιπολίτευση υπέστησαν μια γλυκόπικρη ήττα διότι αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν στη λειτουργία του συμβουλίου. Υπάρχουν ακόμη και σήμερα δυνάμεις εντός των τηλεοπτικών σταθμών που επιμένουν πως δεν πρέπει να χορηγηθούν οι άδειες και δεν πρέπει να πληρώσουν οι σταθμοί κάποιο αντάλλαγμα. Θεωρείται βέβαιο πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θελήσει να καθυστερήσει τη διαδικασία της δημοπρασίας έτσι ώστε η αδειοδότηση να μη γίνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Η εμπειρία με τη ΓΓΕΕ έδειξε πως χρειάζονται περίπου έξι μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, αν υπάρχει διάθεση, οπότε θα φανούν σύντομα οι προθέσεις. Η απάντηση που θα υπάρξει από την κυβέρνηση, αν διαπιστωθεί κατενάτσιο, θα είναι η άμεση κατάθεση του νόμου-γέφυρα, που θα θέτει προϋποθέσεις για την εκπομπή των σταθμών που θα κριθούν από το ΕΣΡ. Η κυβέρνηση δείχνει αδιαπραγμάτευτη στα εξής σημεία: Στην ολοκλήρωση της αδειοδότησης, επισημαίνοντας πως αυτή πλέον είναι η βασική αποστολή του ΕΣΡ και όχι κάτι άλλο. Αυτό θα επισημανθεί και στην πρώτη «εθιμοτυπική» συνάντηση που θα έχει ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς με το νεοσυσταθέν ΕΣΡ, αφού η απόφαση δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.
Η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα εκ της νομοθεσίας για τα ΜΜΕ να επιβάλει ένα τίμημα για τη δυνατότητα εκπομπής σε εθνική εμβέλεια και θα το πράξει. Οι σταθμοί που εκπέμπουν πανελλαδικά θα κληθούν να πληρώσουν ένα ποσό για τις χρήσεις 2015 και 2016, που θα προκύψει από την αξιολόγηση που έγινε στο φάσμα στην ακυρωθείσα δημοπρασία. Δηλαδή όσοι εκπέμπουν σήμερα θα πληρώσουν το 1/10 των 255 εκατ. ευρώ ανά έτος. Με την ενεργοποίηση του ΕΣΡ ακολουθούν όχι μία, αλλά τρεις αδειοδοτήσεις, αφού θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς εθνικής-περιφερειακής εμβέλειας.
typologies
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.