Loading…
Breaking News
recent

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ-ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

Πλήρης αλλαγή της διαδικασίας χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, αν φυσικά αυτή ολοκληρωθεί ποτέ. Η ανεξάρτητη αρχή αναλαμβάνει εκ νέου την αρμοδιότητα της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών και επιπλέον είναι επιβεβλημένη η σύμφωνη γνώμη της για τον προσδιορισμό του αριθμού των αδειών και της τιμής εκκίνησης κατά τη δημοπρασία. Αυτές οι κινήσεις καλής θέλησης από την κυβέρνηση δεν φαίνεται να συγκινούν τη ΝΔ, που απαιτεί την πλήρη απόσυρση του νόμου Παππά, ωσάν να μην έχει ψηφιστεί ποτέ από τη Βουλή, για να επέλθει συμφωνία επί της συγκρότησης του ΕΣΡ.
tropologia-pappaΗ αναφορά του ΕΣΡ στην Έκθεση Πεπραγμένων 2014 για τις αρμοδιότητες του υπουργού, παραπέμποντας στο νόμο Ρουσοπουλου
Η πρώτη τροπολογία Παππά, με την αναστολή της διάταξης 2Α στον ν. 4339/2015 περί μεταφοράς των αρμοδιοτήτων από τη ΓΓΕΕ, δίνει ξανά στο ΕΣΡ τη δυνατότητα να χορηγήσει τις άδειες σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Με τη δεύτερη τροπολογία ο υπουργός Επικρατείας, με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, αποφασίζει για τον αριθμό των αδειών. Μέχρι πρότινος, ο εκάστοτε υπουργός ΜΜΕ (ή Τύπου) είχε την αρμοδιότητα ορισμού του αριθμού των αδειών, όπως προκύπτει από το ισχύον νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι πρώην υπουργοί Ευ. Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ), Θ. Ρουσόπουλος (ΝΔ) και Ν. Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ).

Με τους νόμους Βενιζέλου – Ρουσόπουλου αποφάσιζαν οι υπουργοί για τον αριθμό των αδειών
Η πανομοιότυπη διάταξη  για τις υπερεξουσίες του υπουργού στο ν.3592/2007Η πανομοιότυπη διάταξη για τις υπερεξουσίες του υπουργού στο ν.3592/2007
Συγκεκριμένα, ο ν. 2328/1995 του Ευ. Βενιζέλου στο άρθρο 2 παρ. 2 προέβλεπε πως «με απόφαση του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ προκηρύσσεται, κάθε Σεπτέμβριο, καθώς και όποτε άλλοτε υπάρξουν διαθέσιμες συχνότητες, συγκεκριμένος αριθμός θέσεων αδειών κατά κατηγορία σταθμών». Η διάταξη αυτή θεσπίστηκε πριν από την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ.
Στο ν. 3592/2007 του Θόδωρου Ρουσόπουλου (άρθρο 6 παρ. 4) ορίζεται ρητά πως «με απόφαση του υπουργού ΜΜΕ καθορίζονται ο αριθμός των αδειών που θα προκηρυχθούν, η εμβέλειά τους και το είδος προγράμματος». Σύμφωνα με την προηγούμενη διατύπωση του ν. 4339/2015 του Νίκου Παππά, η αρμοδιότητα αυτή ανήκε στον υπουργό Επικρατείας, με το ΕΣΡ να έχει τη δυνατότητα γνωμοδότησης, ενώ τώρα θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της ανεξάρτητης αρχής. Επιπλέον, μετά την τροπολογία του Σπύρου Λάππα, ο προσδιορισμός του τιμήματος των αδειών θα γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ.
Η διαδικασία της προκήρυξης ανήκει στο ΕΣΡ και θα γίνει με τον ν. 4339/2015, εκτός και αν υπάρχουν κι άλλες παρατηρήσεις από την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Το ΕΣΡ είναι αυτό που θα διοργανώσει τον διαγωνισμό και θα χορηγήσει τις άδειες, εφόσον ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα η διαδικασία. TYPOLOGIES
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.