Loading…
Breaking News
recent

ΣΤΗ “ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ” ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ

Τελικά, δεν έγινε δυνατόν να διασωθεί ένα δισ. ευρώ από τα αποθεματικά του Ταμείου των ΜΜΕ για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ καταργήθηκε πλήρως από 1η Ιανουαρίου 2017. Με δύο υπουργικές αποφάσεις, της 30ής Δεκεμβρίου, με την οποία ορίστηκε το ΔΣ του ενιαίου ΕΦΚΑ, και της 1ης Ιανουαρίου, με την οποία κατονομάστηκαν οι φορείς ασφάλισης που παύει η λειτουργία τους, ο ασφαλιστικός οργανισμός των εργαζομένων, ιδιοκτητών στα ΜΜΕ αποτελεί πλέον παρελθόν. Η απόφαση είναι ρητή και σε ό,τι αφορά την παύση λογαριασμών του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, καθώς όλοι οι κλάδοι της κύριας ασφάλισής του και οι λογαριασμοί τους παύουν να υπάρχουν. Το 1 δισ. των αποθεματικών που προέρχεται από έσοδα αγγελιοσήμου εντάχθηκε στον κεντρικό λογαριασμό του ήδη ζημιογόνου ΕΦΚΑ. Και όπως είχε προειδοποιήσει πριν από μήνες η πρώην πλέον πρόεδρος του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ Γ. Αντωνοπούλου, το 1 δισ. του ΕΤΑΠ είναι οι ζημιές ενός τριμήνου του ενιαίου ΕΦΚΑ. Στο νέο ΔΣ του υπερταμείου δεν υπάρχουν εκπρόσωποι του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, οι οποίοι θα μετέχουν μόνο σε συμβουλευτικές επιτροπές. Διοικητής του ΕΦΚΑ διορίστηκε ο Αθανάσιος Μπακαλέξης και υποδιοικητές οι Δημήτριος Τσακίρης και Λάμπρος Σέμπος.
Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ είναι οι: Δήμος Κουμπούρης, εκπρόσωπος των συνταξιούχων, Θωμάς Κλεισιώτης, εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Βασίλειος Κουλούρης, εκ μέρους του υπουργείου Εργασίας, Μαρία Φραγκιά, εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών, Ολυμπία Μαυρόκωστα και Γεώργιος Κυριακόπουλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων. Με άλλη απόφαση της υπουργού Εργασίας ορίστηκε και το νέο ΔΣ των επικουρικών ταμείων, όπου δεν εντάχθηκε το επικουρικό των ΜΜΕ καθώς λόγω του Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ δεν αποτελεί ξεχωριστό τομέα του ασφαλιστικού οργανισμού! Για να ενταχθεί ο κλάδος επικούρησης, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.