DIGEA KAI ΕΡΤ ΜΑΖΙ..

Την απόφαση για ματαίωση του διαγωνισμού για την προμήθεια 320 ψηφιακών πομπών έλαβε η ΕΡΤ μετά την αρνητική απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη σύμβαση με την εταιρεία που κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό, την Ericsson. Με την απόφασή του το ΔΣ της ΕΡΤ «αναθέτει στην αρμόδια Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας τη διερεύνηση όλων των πιθανών εναλλακτικών οικονομοτεχνικών επιλογών και λύσεων που μπορεί να εφαρμοστούν για την ανάπτυξη του δικτύου εκπομπής της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης της ΕΡΤ ΑΕ». Ακόμη «εξουσιοδοτεί τον γενικό διευθυντή Διοικητικών και Οικονομιών Υπηρεσιών να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες για την ανάθεση σε εξειδικευμένη εταιρεία υπηρεσιών υποστήριξης της ΕΡΤ ΑΕ, σε περίπτωση προκήρυξης νέου διαγωνισμού».
H ΕΡΤ, πάντως, είναι υποχρεωμένη το προσεχές διάστημα να συνεχίσει να πληρώνει τον ιδιώτη πάροχο δικτύου, την Digea για τη χρήση της τέταρτης ψηφιακής συχνότητας, από την οποία εκπέμπει τα προγράμματα των καναλιών της. Το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία με την Digea για έξι μήνες, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους έξι. Το ποσό δεν αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύεται, αλλά εκτιμάται πως είναι κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Η προηγούμενη σύμβαση μεταξύ ΕΡΤ και Digea λήγει αυτόν τον μήνα και η κρατική τηλεόραση θα την ανανεώσει για τα κέντρα εκπομπής στα οποία δεν διαθέτει δικούς της ψηφιακούς πομπούς. Η ματαίωση του διαγωνισμού «σώζει» την Digea, αφού η ΕΡΤ είναι ο καλύτερος πελάτης της, πληρώνοντας ένα σεβαστό ποσό για τα δεδομένα της εποχής!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…