ΣΕ ΦΙΑΣΚΟ Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣ...

Ανακαλείται η απόφαση χρηματοδότησης των εφημερίδων με απόφαση του Στέλιου Πέτσα, υφυπουργού της κυβέρνησης, μετά το σάλο που ξέσπασε από τη χρηματοδότηση του “Μακελειού”  και άλλων εφημερίδων, με ελάχιστους εργαζόμενους, στους οποίους επρόκειτο να διατεθεί το ποσό των 200.000 ευρώ. Το ρεπορτάζ που δημοσίευσαν οι “Τυπολογίες” έχει ως εξής:
Οι περισσότερες από τις εφημερίδες που σήμερα κυκλοφορούν στην Ελλάδα, εντάσσονται στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του ελληνικού Τύπου. Συνολικά 36 εκδοτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι μεγαλύτερες της χώρας, όπως η Αλτερ Εγκο ΜΜΕ, οι εφημερίδες που πρόσκεινται στην αριστερά, όπως η “Αυγή”, η Εποχή” και ο “Δρόμος της Αριστεράς” ανεξάρτητες εκδοτικές πρωτοβουλίες όπως η “Εφημερίδα των Συντακτών” και το “Documento” περιλαμβάνονται στην απόφαση που συνυπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Στέλιος Πέτσας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υλοποίησε τροποποιώντας βασικούς και καθοριστικούς όρους, όπως η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα των επιχειρήσεων η κυβέρνηση της ΝΔ. 
Η χρηματοδότηση των εφημερίδων με 200.000 ευρώ γίνεται ανεξάρτητα του αριθμού των εργαζομένων, προκαλώντας ερωτήματα για το που θα κατευνθούν στην πραγματικότητα τα χρήματα.
Επίσης, μεταξύ των εφημερίδων που χρηματοδοτούνται με 200.000 ευρώ  είναι έντυπα όπως ο “Φιλελεύθερος” που τάσσονται έναντιον της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το δημόσιο με πυκνή και πλούσια αρθρογραφία και βιβλία όπως ο Φιλελεύθερος, αλλά και έντυπα με προσβλητικά πρωτοσέλιδα, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των Αρχών, τα οποία εκτός των άλλων έχουν και ελάχιστο προσωπικό.
Κορυφαία πρόσωπα της πολιτικής ζωής, ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης, ή ο δήμαρχος Αθηναίων βρίσκονται με ανίερο τρόπο στην πρώτη του σελίδα και οι 3 υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης αποφάσισαν να το χρηματοδοτήσουν, χωρίς καν να διαβάσουν ενδελεχώς τι προβλέπει η ΚΥΑ 107/18.06.2019. Η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει όρο “η ύλη τους να μην θίγει το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, να μην εισάγει η προάγει διακρίσεις βάσει φύλου, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, εθνικότητας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού”.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…