Σε νομικό κενό συνεχίζεται η μετάδοση προγράμματος από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η ΕΙΙΡΑ ακόμη και μέσα στο πρώτο διάστημα της πανδημίας κατέθεσε τις προτάσεις στον συναρμόδιο υφυπουργό Στέλιο Πέτσα για το καθεστώς λειτουργίας και εκπομπής των ραδιοφωνικών σταθμών, με στόχο να προχωρήσει το ΕΣΡ στην προκήρυξη των αδειών. Επί πέντε έτη, από το 2015 μέχρι και σήμερα, που σταμάτησε το καθεστώς της παράτασης λειτουργίας λόγω αντισυνταγματικότητας, οι σταθμοί δεν έχουν τη δυνατότητα να δείξουν νομιμοποιητικά όργανα στις αρχές για τις εργασίες που πρέπει να κάνουν, από την τοποθέτηση κεραιών μέχρι και τα ζητήματα της καθημερινότητας.
Αν και υπάρχει ψηφισμένος νόμος για την ψηφιακή εκπομπή, δεν εφαρμόζεται εξαιτίας της μη διάδοσης των ψηφιακών ραδιοφωνικών δεκτών. Το ΕΣΡ δεν προκηρύσσει τις άδειες και η ΕΙΙΡΑ προτείνει μία λύση, τη δυνατότητα των πολλαπλών εκπομπών. Οι σταθμοί ζητούν να προχωρήσει η αναλογική αδειοδότησή τους μέχρι να γίνει η μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία, ενώ ταυτόχρονα μεταδίδουν το πρόγραμμά τους μέσω διαδικτύου και στην περίπτωση της ΕΡΑ και στους έξυπνους τηλεοπτικούς δέκτες.
Το βασικό στοιχείο της αδειοδότησης θα είναι να μη γίνει δημοπρασία, όπως προβλέπει ο «νόμος Παππά», αλλά να απονεμηθούν οι άδειες με βάση τον παλαιότερο «νόμο Ρουσόπουλου». Να υπάρχει το κριτήριο της ιστορικής συνέχειας και εκπομπής, αλλά να μη λαμβάνει μεγάλο αριθμό μορίων και να ενισχυθεί το κριτήριο της πραγματικής επένδυσης. Εντός ΕΙΙΡΑ όμως υπάρχουν και δυνάμεις που πιέζουν και προτείνουν να αποκλειστεί η δυνατότητα σε εργαζόμενους να ελέγχουν σταθμούς, όπως και σε επιχειρηματίες μεσαίου μεγέθους, κλείνοντας έτσι την αγορά.
Η ΕΙΙΡΑ επανάφερε και το θέμα της επιδότησης της διαφήμισης, την οποία είχε αρνηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση θα την επεκτείνει και στον κλάδο της τηλεόρασης τυπολογιες