ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ


 

ΜΙΑ ΑΝΕΥ προηγουμένου επίθεση υλοποιήθηκε μες στη μαύρη νύχτα, τη στιγμή που η ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, Ελευθερία Σπυράκη, κάλυπτε ζωντανά την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Συγκεκριμένα, όπως μπορείτε να δείτε στο συγκλονιστικό video-ντοκουμέντο που ακολουθεί, το συνεργείο του καναλιού λειτουργούσε κοντά στους Θρακομακεδόνες, όπου η σκληρά εργαζόμενη δημοσιογράφος μετέδιδε όσα διαδραματίζονταν στο πύρινο μέτωπο που καταπίνει εκτάσεις στο πυρόπληκτο λεκανοπέδιο, όταν μια ομάδα αγνώστων προπηλάκισε το συνεργείο. 

Άξαφνα και δίχως καμιά προειδοποίηση, οι εν λόγω άνδρες χίμηξαν εναντίων όλων όσοι έκαναν τη δουλειά τους. Ό,τι επακολούθησε, μοιάζει ως αποκύημα του νοσηρού νου ενός παραμυθά που λατρεύει να σοκάρει τους ακροατές του. 

Η γυναίκα έτρεξε και κατόρθωσε να μπει γρήγορα εντός του αμαξιού του συνεργείου για να γλυτώσει από σίγουρο λιντσάρισμα, μιας κι οι τραμπούκοι είχαν ήδη επιτεθεί σε άνδρες του Π.Σ., τον Κώστα Αλατζά (επίσης δημοσιογράφο του ΟΡΕΝ), μα και στους τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού που ήταν επί τόπου. 

  • Το ηχητικό του τρόμου

Κλείδωσε εσωτερικά το όχημα, μα τότε τα αδίστακτα σκύβαλα το περικύκλωσαν και ο απόλυτος εφιάλτης ξεκίνησε. Οι θρασύδειλοι νταήδες άρχισαν να χτυπούν με δύναμη και απύθμενη λύσσα τις πόρτες, τα παράθυρα, το πορτμπαγκάζ και το παρμπρίζ του. 

Η Ελευθερία Σπυράκη άρχισε να φωνάζει έντρομη σε ζωντανή μετάδοση και να λέει πως είχε ήδη χτυπηθεί ο Κώστας Αλατζάς. Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός ήχος. Αυτό ήταν: τα τζάμια του αυτοκίνητου είχαν θρυμματιστεί από τους άνανδρους εισβολείς. 

Έγιναν χίλια κομμάτια και τότε η καλή συνάδελφος άρχισε να ουρλιάζει και να κλαίει ασταμάτητα. Παράλληλα, ήταν ξεκάθαρο πως αγωνιζόταν να μην πέσει στα χέρια των κακοποιών. Επικράτησε πανδαιμόνιο, καθώς τα αρπαχτικά της λυσσασμένης αγέλης επιχειρούσαν να την πιάσουν. 

Οι σπαρακτικοί ήχοι που ακούγονταν σε ζωντανή μετάδοση ήταν τρομεροί, ήταν έκδηλο πως ελάμβανε χώρα πάλη, ενώ η απευθείας σύνδεση διακόπηκε αιφνιδίως εν μέσω κυριολεκτικά ανατριχιαστικών κρότων και απόκοσμων ουρλιαχτών. 

  • Η νυχτερινή περιπέτεια 

Ολίγα λεπτά αργότερα, η άτυχη Ελευθερία Σπυράκη συγκέντρωσε με μεγάλη δυσκολία το σθένος και το κουράγιο της και μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού για την ασύλληπτη περιπέτειά της. Εξιστορήσει το τρελό πάθημα που έζησε, αποκαλύπτοντας πως οι άγνωστοι ήσαν περίπου 15. 

Αρχικά, όπως πληροφόρησε η ίδια, οι απολίτιστοι δράστες κινήθηκαν τάχιστα και απειλητικά προς το συνεργείο και κατόπιν τούτου άρχισαν να μιλούν χυδαία, σαν κοινοί χουλιγκάνοι, στους δημοσιογράφους, τα μέλη του συνεργείου και τις δυνάμεις του Π.Σ. που επιχειρούσαν επί τόπου. 

Εν συνεχεία, η Ελευθερία Σπυράκη έκανε γνωστό ότι οι θερμοκέφαλοι τράβηξαν, έριξαν κάτω κι έσπασαν την κάμερα του εικονολήπτη ενόσω εκείνος απαθανάτιζε σαρωτικές εικόνες σε ζωντανή μετάδοση, γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο τον Κώστα Αλατζά και όποιον άλλον συνάντησαν στο πέρασμά τους. Οι -ευτυχώς- ελαφρώς τραυματίες, προς το παρόν δεν έχουν προκάνει να μετρήσουν τις πληγές τους. 

Ανέμεναν να ζήσουν ιδιαίτερες στιγμές, υπό ακραίες συνθήκες, όντες δίπλα σε μια πύρινη λαίλαπα της οποίας οι φλόγες είχαν ύψος δεκάδων μέτρων, αλλά δεν μπορούσαν να προβλέψουν πως θα ζήσουν το εν λόγω θρίλερ, χωρίς να υπάρχει ούτε ίχνος πρόκλησης εκ μέρους τους. 

Όταν διαλύθηκαν τα τζάμια του αμαξιού, τότε οι αγροίκοι χτύπησαν και την Ελευθερία Σπυράκη, ενώ έκλεψαν μια τσάντα που είχε μαζί του ένα μέλος του συνεργείου. Οι πλιατσικολόγοι δεν δίστασαν να απλώσουν χέρι σε μιαν ανυπεράσπιστη γυναίκα. Η όργητα ξεχειλίζει. 

  • Βραβείο «Κάνω τα Στραβά Μάτια 2021»

Η συντετριμμένη συνάδελφος, η οποία έτρεμε σύγκορμη και δεν ήταν σε ψυχολογική κατάσταση να συγκρατήσει τους λυγμούς και τα δάκρυά της, κατήγγειλε εν μέσω αναφιλητών πως σε απόσταση αναπνοής από όλα αυτά τα απίστευτα γεγονότα στέκονταν τέσσερις αστυνομικοί που δεν έκαναν απολύτως τίποτε! «Πώς είναι δυνατόν;», διερωτήθηκε. 

Δεν αντέδρασαν ούτε στο ελάχιστο· καθόλου. Αυτό, πραγματικά, δεν το χωρά νους. Από την πλευρά του, το OPEN εξαπέλυσε μύδρους περίσσιας αγανάκτησης εξ αφορμής της απαράδεκτης στάση των αστυνομικών, οι οποίοι δεν επενέβησαν να σώσουν τους συμπολίτες τους που πλήττονταν ανελέητα από το μαινόμενο μπουλούκι. Η υγεία ή ακόμη και η ίδια τους η ζωή, τελούσαν υπό κίνδυνο. 

Παράλληλα, ο τηλεοπτικός σταθμός εκδήλωσε μ’ έκδηλη θελημοσύνη πως όλα αυτά τα ανεκδιήγητα καμώματα θα διερευνηθούν σίγουρα και από το ίδιο το κανάλι, ούτως ώστε να καταλογιστούν ευθύνες στα συγκεκριμένα... όργανα της τάξης. 

  • Τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων καταδικάζει η ΝΔ 

«Οι τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων που προσπαθούν, σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για την εξέλιξη των πυρκαγιών είναι πράξεις απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης. 

«Η Νέα Δημοκρατία στέκεται σθεναρά απέναντι σε τέτοιες ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το συμβάν: 

«Η επίθεση σε δημοσιογράφους, και τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο ξυλοδαρμός, οι προπηλακισμοί, και η καταστροφή εξοπλισμού, μπροστά στα μάτια αστυνομικών, παραπέμπει σε άλλες εποχές και προφανώς δεν έχει σχέση με αγανακτισμένους πυροπαθείς. 

Προφανώς κάποιοι κύκλοι έχουν ενοχληθεί από τον αντικειμενικό τρόπο με τον οποίο ο σταθμός και οι δημοσιογράφοι του καλύπτουν τα δραματικά γεγονότα. 

Η συμπαράστασή μας στα θύματα της επίθεσης είναι δεδομένη. 

Καλούμε τη κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Φωτιές και παρακράτος είναι ένα εκρηκτικό μείγμα για την εξοργισμένη κοινωνία». 

  • ΚΚΕ: Να τιμωρηθούν οι δράστες της επίθεσης 

«Απολύτως καταδικαστέα η βίαιη επίθεση στους δημοσιογράφους και το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN που καμία σχέση δεν έχει με τη δικαιολογημένη οργή κι αγανάκτηση των πληγέντων. 

Η κυβέρνηση οφείλει να εξακριβώσει και να τιμωρήσει τους δράστες, αλλά και να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες σχετικά με την 'αδράνεια' των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο συμβάν» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του. ieidiseis

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…