Καβγάς on air για τον Νίκο Υποφάντη με καλεσμένο του – Τον «έκοψε» όταν έκανε κριτική για τη δημοσιογραφία

 


Άναψαν για τα καλά τα αίματα στον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής Action "Τώρα" με τον Νίκο Υποφάντη, όταν καβγάδισε με καλεσμένο του, «κόβoντάς» τον στον αέρα. Συγκεκριμένα ο καλεσμένος της εκπομπής, μηχανολόγος και influencer του TikTok, Δημήτρης Σαββίδης, περιέγραφε πώς είχε καλύψει τη διαφορά στις τιμές προϊόντων μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας.
Σε κάποιο σημείο, ο κ. Σαββίδης απευθύνθηκε στον Νίκο Υποφάντη, υπαινισσόμενος πως πλέον δεν καλύπτει επαρκώς το θέμα της ακρίβειας, αλλά και των ατελέσφορων πολιτικών της κυβέρνησης.
«Στην Ελλάδα δεν θα αλλάζει τίποτα όσο οι δημοσιογράφοι, που έχετε τη δυνατότητα να εκθέσετε τους πολιτικούς, δεν το κάνετε», είπε ο Δημήτρης Σαββίδης.
«Κύριε Υποφάντη, το 2019 εσείς ήσασταν σε άλλο κανάλι, κάνατε μάχιμη δημοσιογραφία στηλιτεύοντας την τότε κυβέρνηση και καλώς κάνατε, όμως από το 2019 μέχρι το 2022 παραμείνατε στο ίδιο κανάλι και δεν κάνατε την ίδια κριτική», σχολίασε.
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Υποφάντη: «Τι δεν κάναμε; Δεν έχετε ιδέα αν κάναμε κριτική ή όχι. Θα απαντήσουμε τώρα, τώρα μιλάτε για μένα», είπε διακόπτοντας τον καλεσμένο.
Ακολούθως επέτρεψε στον καλεσμένο να επεκταθεί σχετικά με το σχόλιό του, παρεμβαλλόμενος μετά για να πει «Είχαμε δύο χρόνια πανδημίας, δεν ξέραμε αν θα μπορούμε να βγούμε από το σπίτι».
«Εσείς πιστεύετε ότι αυτά τα δύο χρόνια, που λέτε με τόσο στόμφο, ότι εγώ δεν έκανα σωστή δημοσιογραφία, ότι δεν ξέραμε τι γίνεται στην αγορά; Ξέρετε ότι οι τιμές των καυσίμων μηδένισαν και πήγαν πίσω τις τιμές σε όλο τον κόσμο; Μην μου το παίζετε έξυπνος εμένα», συνέχισε ο Νίκος Υποφάντης.
Ο καλεσμένος επέμενε πως και πριν την περίοδο της πανδημίας η δημοσιογραφία του κ. Υποφάντη ήταν ήδη προβληματική, με τον παρουσιαστή να βγαίνει εκτός εαυτού και να λέει: «Εντάξει, ευχαριστώ πολύ. Φεύγετε, ευχαριστούμε», κόβοντας τη σύνδεση του κ. Σαββίδη.

Η συνέχεια μέσω… social media

Ο Νίκος Υποφάντης επανήλθε με ανάρτησή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία ανέφερε ότι «προσωπικά και επαγγελματικά,δε θα ανεχθώ από κανέναν και ειδικά από τύπους όπως ο κύριος που του δώσαμε βήμα, να με προσβάλει επαγγελματικά και να με θίγει προσωπικά. Οι δημοσιογράφοι παρακολουθούν τα γεγονότα, ιεραρχούν τις ειδήσεις και τις μεταφέρουν στην κοινή γνώμη. Ναι, μετά από χρόνια μπορούμε και να τις σχολιάζουμε.Όσοι θέλουν να παραποιήσουν την θέση μας και την επαγγελματική μας υπόσταση, δε θα το κάνουν, όπως και δεν το κάνουμε εμείς σε προσωπικό επίπεδο για τον όποιον επαγγελματία . Αυτό για τον συγκεκριμένο κύριο».

Ο Δημήτρης Σαββίδης απάντησε στον δημοσιογράφο, με τον ίδιο να σημειώνει, μεταξύ άλλων σε δική του ανάρτηση ότι «αν και κατανοώ την αντίθεσή σας, δεν κατανοώ την αντί-δρασή σας.θα ήθελα να επισημάνω ότι η διαφωνία και η κριτική μεταξύ πολιτισμένων ανθρώπων εκφράζονται με επιχειρήματα και διάλογο. Κάτι που μάλιστα θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό, ιδιαίτερα σε μια εποχή με έντονη έξαρση της βίας. Άραγε αναρωτηθήκατε τι παράδειγμα δίνετε στους τηλεθεατές σας;».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…