Σενάρια ασκήσεων για πετρέλαια με ματαιόδόξους πολέμους

Ερωτηματικά προκαλεί η κίνηση της κυβέρνησης να δώσει πράσινο φως για τη διάθεση του ελληνικού εναέριου χώρου- ακόμα και πάνω από τη Θεσσαλία- για την πραγματοποίηση γιγαντιαίας 15ήμερης ελληνοϊσραηλινής άσκησης. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν η άσκηση, σύμφωνα με Αμερικανούς, ήταν μια προσομοίωση επίθεσης βομβαρδισμού πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και πιθανόν θα προκαλούσε αντιδράσεις από τον αραβικό κόσμο. Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου αντικρούουν τα σενάρια περί άσκησης- πρόβας κατά του Ιράν και υποστηρίζουν ότι οι διπλωματικές πτυχές της υπόθεσης εξετάστηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο τελικά ενέκρινε τη συνεργασία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με καθαρά επιχειρησιακά κριτήρια η άσκηση «Δοξασμένος Σπαρτιάτης», όπως ονομάζεται, αναπτύχθηκε σε διαφορετικής μορφολογίας χώρο από ό,τι σε μια υποτιθέμενη επιχείρηση στο Ιράν, όπως διαφορετική ήταν και η μορφολογία στόχων (εδώ πλαγιά, εκεί επίπεδο) και απειλών (εδώ εναέριες μάχες, εκεί κυρίως επίγεια αντιαεροπορικά).
Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. 1ον οι Ελληνες και Ισραηλινοί ειναι απο τους καλύτερους πιλότους και η εκπαιδευση είναι θετική αλλά το σενάριο της άσκησης αναγεται σε γεωπολιτικά οφέλη για λογαριασμό τρίτων, 2ον οι ΗΠΑ σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου που καταγράφονται και εδώ επιχειρεί να αναφερθεί στα πυρηνικά του Ιράν όπως συνέβη στην περίπτωση του Ιράκ όπου τελικά δεν βρέθηκε τίποτα οπότε θα πρέπει να δικαιολογήσει ότι υπάρχουν με απτά στοιχεία και ότι η ράση ενδεχομένως θα έχει την σφραγία του ΟΗΕ, 3ον η άσκηση μπορεί να αποτελεί πρόβα για να χτυπήσει ο κ. Μπους τον Ομπάμα, ομως σε προεκλογική περίοδο ποιός θα πάρει πολιτικές αποφάσεις ερήνην του λαού που πληρώνει χρυσάφι τέτοιους πολέμους και 4ον Μήπως ξεχάσαμε ότι το Ιράν έχει πετρέλαια όπως και το Ιράκ και ότι ενδιαφέρονται για αυτό τον λόγο κυρίως και όχι μόνο να πολυληθούν όπλα και να συνεχίσει η βιομηχανία πολέμων. Με άλλα λόγια και πόλεμος και πετρέλαιο, άρα με ένα σμπάρο, δυο τριγόνια!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
"Θα δώσω στην ανακρίτρια και στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που διαθέτω για το σκάνδαλο Novartis" «Ζούμε μια πρωτοφανή κατάσταση που θα αναδειχθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο της επόμενες ημέρες», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης. «Ήδη τα Παρατηρητήρια Τύπου, οι δημοσιογραφικές οργανώσεις έχουν βγάλει πολύ σκληρές ανακοινώσεις, αναφέροντας πως τόσο η δική μου δίωξη, όσο και η δίωξη της Γιάννας Παπαδάκου, είναι πολιτικές διώξεις – μάλιστα για τη δική μου περίπτωση λένε πως αιτία είναι η ερευνητική δημοσιογραφία. Θα ζήσουμε ένα πολύ βρώμικο 2022. Στο χθεσινό φύλλο μας αποτυπώθηκε και μια πρώτη αντίδραση του κόσμου για όλα αυτά. Η συμπαράσταση του κόσμου είναι συγκλονιστική, λέει ‘μέχρι εδώ’. Εδώ δεν μιλάμε για τον Βαξεβάνη, μιλάμε πια για την ίδια την δημοκρατία. Δοκιμάζουν σήμερα τη δύναμή τους επάνω μας κι αν περάσει αυτό μετά θα περάσουν κι αλλού», σημείωσε ο Κώστας Βαξεβάνης. Ο εκδότης του Documento, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει όλη αυτή η ιστορία με την Novartis. Αν βγει στην επιφάνεια όλο αυτό το σκάνδαλο δεν είναι μόνο το ότι θα φανούν το ποιοι εμπλέκονται. Το ζήτημα είναι πως ο κόσμος θα καταλάβει ακριβώς πως λειτουργούν αυτοί οι άνθρωποι. Επειδή έχω υποστεί δίωξη και βάσει νόμου έχω το δικαίωμα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, θα υποχρεωθώ να ανακαλέσω το δημοσιογραφικό απόρρητο. Θα δώσω στην ανακρίτρια και στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που διαθέτω για την υπόθεση. Να περιμένετε πάρα πολλά το επόμενο διάστημα. Πράγματα που θα αναστατώσουν πάρα πολύ την Νέα Δημοκρατία. Είναι η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση όλη αυτή η ιστορία». - (ακούστε ΕΔΩ)