Εκτός περιφέρειας, ο νομός Σερρών και στη 2η Ψηφιακή Μετάβαση


 Σήμερα  ολοκληρώνεται η 2η Ψηφιακή μετάβαση με την αλλαγή συχνοτήτων στην Ανατολή Μακεδονία και Θράκη. Η μετακίνηση αφορά και στο νομό Σερρών ο οποίος διοικητικά ανήκει στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Για την τηλεόραση όμως και τον χάρτη συχνοτήτων ο νομός Σερρών βρίσκεται στη ..Θράκη!

Μια επιλογή ένταξης της περιοχής των Σερρών στον αρχικό χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων σε άλλη διοικητική περιφέρεια που έχει οδηγήσει από το 2008 και μετά σε παράλογες καταστάσεις. Τα τηλεοπτικά κανάλια του νομού Σερρών δεν μπορούν να εκπέμπουν γύρω από το νομό και να λαμβάνουν διαφημίσεις αλλά θα οφείλουν να απευθύνονται στην αγορά της Θράκης και τα κανάλια της Θράκης ενημερώνουν τους κατοίκους στις Σέρρες.

Η παράλογη αυτή επιλογή συνεχίζεται από το 2018 και μετά και επαναλήφθηκε στο νέο ψηφιακό χάρτη του 2014 και του 2018. Τα αιτήματα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των πολιτικών από όλα τα πολιτικά κόμματα αλλά και του Επαγγελματικού επιμελητηρίου της πόλης, έπεσαν στο κενό. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο με αφορμή τη 2η Ψηφιακή Μετάβαση και την αλλαγή των συχνοτήτων, επανήλθε στο αίτημα τους προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Με επιστολή του σημειώνει πως από το 2014 έχει ζητήσει επανειλημμένα την υπαγωγή του  Νομού Σερρών στην Περιοχή Εξυπηρέτησης της Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς καμία κυβέρνηση να εισακούσει το αίτημα του. Η επιμονή για την ένταξη του νομού στις συχνότητες της Περιφερειακής ζώνης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, όπως αναφέρει, οδηγεί στο να μην είναι δυνατή η ενημέρωση των σερραικών τηλεοπτικών μέσων στην περιοχή, ενώ το πρόβλημα γιγαντώθηκε το τελευταίο διάστημα με τις ανάγκες αυξημένης ενημέρωσης λόγω της πανδημικής κρίσης του κορωνοϊού.ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…