Στου ΚΙΝΑΛ την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα!

 


του Χρήστου Ξανθάκη 

Να μην μακρηγορούμε παιδιά, ένα είναι το συμπέρασμα: Τέτοια ευρεία νίκη του Ανδρουλάκη, κανένας δεν την περίμενε! Ούτε οι δημοσκόποι, ούτε οι στοιχηματζήδες, ούτε καν οι καθαρίστριες της Χαριλάου Τρικούπη που θα έλεγε κι ο άλλος ο χιουμορίστας. Για συγκρατημένο φαβορί τον είχανε και τον είχαμε και έπειτα από την εμφάνισή του, την σχετικώς απογοητευτική εμφάνισή του στο κομματικό ντιμπέητ όπου μίλησε με γλώσσα πιο ξύλινη κι από κομοδίνο της γιαγιάς, διατηρούσαμε αμφιβολίες ακόμη και για την ύπαρξη αρχηγικής δυναμικής εκ μέρους του. Και πάει και ρίχνει ένα σαράντα τοις εκατό στο κεφάλι, που λέμε και στο χωριό μου…

Αυτό, λοιπόν, δεν είναι ψήφος συμπαθείας που θα σημείωνε κι ο άλλος ο χολερικός. Αυτό δεν είναι ψήφος πολιτική. Αυτό δεν προέρχεται από υπεροχή στο ντιμπέητ, το ‘παμε, και δεν οφείλεται σε μαζική κάθοδο οπαδών άλλων σχηματισμών που προσπάθησαν να επηρεάσουν την ψηφοφορία προς όφελος του δικού τους του κόμματος. Αν υπήρξαν τέτοιοι και τέτοιες (ΟΚ, υπήρξαν πολλοί τέτοιοι και πολλές τέτοιες…), πήγανε και τα ρίξανε τα κουκιά στον ΓΑΠ και στον Λοβέρδο. Όχι στον Ανδρουλάκη!

Εντάξει ρε φίλε, ακούω να μου φωνάζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, φρεσκοβαμμένη και όμορφη και πεφωτισμένη εορταστικά αυτές τις μέρες. Και πώς τα κατάφερε να παίξει τόσο ωραία μπαλίτσα ο ευρωβουλευτής μας και ν’ αφήσει τόσο πίσω του τα άλλα τα καϊνάρια της πολιτικής με όλες αυτές τις δεκαετίες εκλογικών μαχών στις πλάτες τους;
Θα σας απαντήσω με δύο λέξεις: Κομματικός  μηχανισμός!
Όσο αποδυναμωμένο, όσο ακρωτηριασμένο, όσο ξέπνοο κι αν είναι το ΚΙΝΑΛ, μηχανισμό διέθετε, διαθέτει και θα διαθέτει. Βλέπε, για παράδειγμα, και τα αποτελέσματά του στις δημοτικές εκλογές, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ, με τετραπλάσια ισχύ στις βουλευτικές εκλογές, είδε τη σκόνη του σε ουκ ολίγες περιπτώσεις.
Γιατί; Διότι το ΚΙΝΑΛ είναι μια πορδούλα, αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι μια πολύ παλιά και πολύ μεγάλη ιστορία. Και ως πολύ παλιά και πολύ μεγάλη ιστορία, έχει μια σειρά από ασφαλιστικές δικλείδες που τις ενεργοποιεί ανά περίπτωση. Και παίρνει το δρόμο του…

Σε απλά ελληνικά:
Μόνο τρεις άνθρωποι θα μπορούσαν να οργανώσουν την εκτόξευση Ανδρουλάκη, που τον φέρνει πρώτο και αδιαμφισβήτητο φαβορί για την προεδρία.
  • Ο ένας, ο Βαγγέλης Βενιζέλος δηλαδή, έχει εκδιωχθεί από το ΚΙΝΑΛ και όταν έρχεται η ώρα να μιλήσει για τις εξελίξεις στο κόμμα μόνο που δεν βγάζει τη ζωστήρα για να ρίξει μερικές ψιλές.
  • Ο δεύτερος, ο Κώστας Λαλιώτης δηλαδή, έχει αποσυρθεί στην πολιτική μοναξιά του και παρατηρεί χαλαρά και εκ του μακρόθεν τις εξελίξεις δίχως καμία διάθεση εμπλοκής.
  • Και ο τρίτος, ο Κώστας Σημίτης δηλαδή, θεωρεί ότι έχει προσφέρει όσες υπηρεσίες ήταν να προσφέρει στον τρόπο και δεν σκοπεύει να κατέβει από το βάθρο του για να τσαλαβουτήσει στις λάσπες του εσωκομματικού καυγά.
Κι όμως, μόνο υπό την αιγίδα ενός (ή και δύο…) εκ των τριών θα μπορούσε να στηθεί τέτοιο γλέντι, τόσο υπόγεια και τόσο μαεστρικά. Θα φανεί στη διαδρομή, ίσως και μέσα στην εβδομάδα, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις του.

Υ.Γ. 1: Η απόλυτη συντριβή Γερουλάνου, προκαλεί έκπληξη ανώτερη ακόμη κι από το σουξέ του Ανδρουλάκη. Μα καλά, τόσο βαριούνται οι χιπστεράδες να πάνε να ψηφίσουν;

Υ.Γ. 2: Τις έγραψε τις υποθήκες του στο ντιμπέητ ο Χρηστίδης και πληρώθηκαν σήμερα. Και έπεται συνέχεια.  

Y.Γ. 3: Διαβάζεις «έσπασε κάθε ρεκόρ η προσέλευση» με 276.000 ψηφοφόρους και ύστερα θυμάσαι το μύριο και βάλε που είχαν πάει να ψηφίσουν Γιώργο Παπανδρέου για πρόεδρο το 2004…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
"Θα δώσω στην ανακρίτρια και στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που διαθέτω για το σκάνδαλο Novartis" «Ζούμε μια πρωτοφανή κατάσταση που θα αναδειχθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο της επόμενες ημέρες», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης. «Ήδη τα Παρατηρητήρια Τύπου, οι δημοσιογραφικές οργανώσεις έχουν βγάλει πολύ σκληρές ανακοινώσεις, αναφέροντας πως τόσο η δική μου δίωξη, όσο και η δίωξη της Γιάννας Παπαδάκου, είναι πολιτικές διώξεις – μάλιστα για τη δική μου περίπτωση λένε πως αιτία είναι η ερευνητική δημοσιογραφία. Θα ζήσουμε ένα πολύ βρώμικο 2022. Στο χθεσινό φύλλο μας αποτυπώθηκε και μια πρώτη αντίδραση του κόσμου για όλα αυτά. Η συμπαράσταση του κόσμου είναι συγκλονιστική, λέει ‘μέχρι εδώ’. Εδώ δεν μιλάμε για τον Βαξεβάνη, μιλάμε πια για την ίδια την δημοκρατία. Δοκιμάζουν σήμερα τη δύναμή τους επάνω μας κι αν περάσει αυτό μετά θα περάσουν κι αλλού», σημείωσε ο Κώστας Βαξεβάνης. Ο εκδότης του Documento, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει όλη αυτή η ιστορία με την Novartis. Αν βγει στην επιφάνεια όλο αυτό το σκάνδαλο δεν είναι μόνο το ότι θα φανούν το ποιοι εμπλέκονται. Το ζήτημα είναι πως ο κόσμος θα καταλάβει ακριβώς πως λειτουργούν αυτοί οι άνθρωποι. Επειδή έχω υποστεί δίωξη και βάσει νόμου έχω το δικαίωμα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, θα υποχρεωθώ να ανακαλέσω το δημοσιογραφικό απόρρητο. Θα δώσω στην ανακρίτρια και στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που διαθέτω για την υπόθεση. Να περιμένετε πάρα πολλά το επόμενο διάστημα. Πράγματα που θα αναστατώσουν πάρα πολύ την Νέα Δημοκρατία. Είναι η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση όλη αυτή η ιστορία». - (ακούστε ΕΔΩ)