ΕΤΙΤΑ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από την απίστευτη ολιγωρία αλλά και την κάκιστη οργάνωση όλων των καναλιών στην τελευταία κακοκαιρία, όπου λόγω αυτής, οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να βάλουν μπροστά το φιλότιμο και την επαγγελματική τους ευαισθησία και είτε προσήλθαν στην εργασία τους με κίνδυνο ακόμα και της σωματικής τους ακεραιότητας, είτε διανυκτέρευσαν σε καρέκλες και καναπέδες στα κοντρόλ και στα πλατό, οι διοικήσεις των σταθμών μας απέδειξαν για άλλη μια φορά, πως όταν το θελήσουν πραγματικά, μπορούν να οργανωθούν καλά.

Δυστυχώς όμως, αυτό έχουμε δει να πραγματοποιείται μόνο όταν πρόκειται να στραφούν ενάντια στους εργαζομένους και ειδικά όταν αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Έτσι, στην περασμένη 24ωρη Πανελλαδική απεργία και μέσα σε λίγες ώρες, τα κανάλια σε χρόνο ρεκόρ, με παράνομους τρόπους, κάλυψαν θέσεις και ειδικότητες απεργών, για να μην διαταραχτεί ούτε στο ελάχιστο το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Φαίνεται λοιπόν πως το πρόγραμμα αυτό, είναι τόσο σημαντικό και τόσο απαραίτητο για την κοινωνία, που λίγη σημασία έχουν ακόμα και οι λόγοι της συγκεκριμένης απεργίας. Τί κι αν η ακρίβεια σε βασικά προϊόντα και όχι μόνο, μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά. Τί κι αν οι υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια καταντούν βασικά αγαθά όπως είναι το ρεύμα, είδος πολυτελείας. Τί κι αν ο κόσμος της εργασίας για πάνω από μια δεκαετία στενάζει από τους αντεργατικούς νόμους. Τί κι αν ο πόλεμος που μαίνεται στη γειτονιά μας, όπως όλοι οι πόλεμοι, ξεκληρίζουν ολόκληρους λαούς, σκοτώνουν νέα παιδιά, ισοπεδώνουν ολόκληρες πολιτείες, προκαλώντας τη φρίκη και εξυψώνοντας την κτηνωδία. Δυστυχώς για τις διοικήσεις των καναλιών, φαίνεται ότι κανένας από τους παραπάνω λόγους της περασμένης απεργίας δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Αρκεί να μείνει ανέγγιχτη η «ιερή αγελάδα» τους που λέγεται πρόγραμμα, αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κερδοφορία τους.

Ακόμα όμως και μέσα στις τόσες ώρες αδιάκοπης λειτουργίας των σταθμών, με έναν «μαγικό» τρόπο, εξαφανίστηκαν ή έπαιξαν ελάχιστα οι ειδήσεις που αφορούσαν την 24ωρη απεργία, όπως φυσικά και η βία που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των απεργών αλλά και οι συλλήψεις τους στα γεγονότα της Θεσσαλονίκης.  Έτσι λοιπόν την ημέρα της απεργίας και μέσα σε χρόνο ρεκόρ, τεχνικοί προϊστάμενοι και διευθυντές έτρεξαν και κάλυψαν θέσεις απεργών. Τόσος ήταν ο ζήλος τους όπου υπήρξε και περίπτωση, προϊστάμενος ενός καναλιού να δουλέψει για άλλο κανάλι. Υπήρξε όμως και απλός εργαζόμενος όπου κλήθηκε και έτρεξε πρόθυμα να εργαστεί σε άλλο κανάλι, απλά και μόνο για να πάρει ένα ξερό μεροκάματο.

Το Δ.Σ. της Ένωσής μας καταγγέλλει σε όλους τους τόνους τη δημιουργία των απεργοσπαστικών μηχανισμών των καναλιών και καλεί τις διοικήσεις, τον ζήλο και την ετοιμότητά τους να τα εξαντλούν στο μέλλον για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων των εργαζομένων τους και όχι για την υπονόμευση συνταγματικών δικαιωμάτων.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΑΣ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ

Συνάδελφοι! Σας καλούμε όλους στην Πρωτομαγιάτικη απεργία με το αγωνιστικό πλαίσιο των σωματείων που είναι και δικό μας πλαίσιο. Αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Τώρα είναι η ώρα όλοι οι συνάδελφοι να δυναμώσουμε τη συλλογική διεκδίκηση για να έχουμε τη ΣΣΕ που χρειαζόμαστε, για να τερματιστεί άμεσα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                                                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Σκεπετζάκης                                                                                              Κώστας Πολύζος


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…