...που έγινε επιβεβλημένο τέχνασμα
Τίτλος σε σοβαρό, όχι ερασιτεχνικό ή περιθωριακό, σάιτ: «Άγρια συμπλοκή μαθητή και διευθυντή σε ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω - Στο νοσοκομείο o 16χρονος». Ανοίγεις το λινκ για να μάθεις σχετικά με την«άγρια συμπλοκή» και το πώς ο διευθυντής έστειλε στο νοσοκομείο έναν μαθητή, ένα παιδί.
Στο «μέσα» κείμενο
η «άγρια συμπλοκή» είχε υποβαθμιστεί σε «σοβαρό επεισόδιο» με τη συμμετοχή ενός 16χρονου μαθητή που «συγκρούστηκε έντονα με τον διευθυντή του σχολείου» και κατέληξε «στο νοσοκομείο με αίματα». Υποθέτεις ότι ο τραυματισμός προήλθε από το ξύλο που παίχθηκε ανάμεσα σε αυτόν και τον καθηγητή. Αλλά η συνέχεια του κειμένου δεν είναι αυτή που υποψιάζεσαι. Διαβάζεις:
«Όλα ξεκίνησαν επειδή ο διευθυντής ήθελε να κλειδώσει την πόρτα του σχολείου για να μη γίνει κατάληψη. Όταν ο 16χρονος προσπάθησε να ρίξει γροθιά στον διευθυντή, το χέρι του κατέληξε σε τζαμαρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χρειαστούν ράμματα, σύμφωνα με το Mega».
Η αναντιστοιχία τού τίτλου με το κείμενο ήταν πάντα ασυγχώρητο αμάρτημα στην έντυπη δημογραφία. Στην ηλεκτρονική αποτελεί μάλλον επιβεβλημένο τέχνασμα. Ψαγμένο και ηθελημένο... Εκτός και αν οι συντάκτες με τις πονηριές για προσέλκυση κλικ δεν καταλαβαίνουν, τουλάχιστον, ότι υπάρχει διαφορά στην διατύπωση «άγρια συμπλοκή» με εκείνη που κάνει λόγο για «σοβαρό επεισόδιο».