Μέλος του ΕΣΡ ψήφισε να κλείσει σταθμός στο Αιγαίο με παρεμβολή από Τουρκία!


 Ελληνικός ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός στη Χίο αναγκάστηκε να μετακινηθεί από τη συχνότητα που εξέπεμπε (89,2) εξαιτίας της μετάδοσης του TRT NAGME Ismir, που ανήκει στο τουρκικό κρατικό δίκτυο TRT. Μέλος του ΕΣΡ μειοψήφησε (8-1) στη σχετική ψηφοφορία, υποστηρίζοντας πως ο ελληνικός σταθμός δεν έχει δικαίωμα εκπομπής, βάσει νομοθεσίας. Την ίδια ώρα το ΕΣΡ, αν και υπάρχει νομικό καθεστώς για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, δεν έχει προχωρήσει στην προκήρυξη των συχνοτήτων!

Όπως αποκαλύψαμε την περασμένη Κυριακή, η υπόθεση έφτασε στο ΕΣΡ με το αίτημα ιδιοκτήτη ελληνικού σταθμού, που ζητούσε να συνεχίσει να εκπέμπει από άλλη συχνότητα στο νησί, καθώς στους 89,2 μεταδίδεται το TRT NAGME Ismir, το οποίο είναι το αντίστοιχο Τρίτο Πρόγραμμα της Τουρκίας. Η αίτηση έγινε το 2016 και περιλάμβανε και τη μεταβίβαση της επιχείρησης, αλλά το ΕΣΡ κατάφερε να αναρτήσει την απόφασή του για ένα τέτοιο θέμα μόλις το 2023!

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», η ΕΕΤΤ επιβεβαίωσε το… 2018 ότι «στη συχνότητα 89,9 MHZ εκπέμπει τουρκικός ραδιοφωνικός σταθμός με υψηλή στάθμη στη νήσο της Χίου και ότι η πρόκληση παρεμβολών κατά την ταυτόχρονη λειτουργία των δύο σταθμών στην ίδια συχνότητα είναι βέβαιη». Καμία από τις δύο συναρμόδιες Αρχές για τις άδειες δεν ενημερώνει τι έπραξε για τη διασφάλιση των ελληνικών συμφερόντων και αν όντως μπορεί να ακούγεται το τουρκικό πρόγραμμα στη συγκεκριμένη συχνότητα.

Κατά την ψηφοφορία υπήρξε μέλος που ψήφισε κατά του αιτήματος να μεταφερθεί ο σταθμός Χρώμα FM (πρώην Χιακή Φωνή) από τους 89,9 στους 91,2, για να συνεχίσει να εκπέμπει πρόγραμμα! Στην απόφαση αναφέρεται πως «η μεν αίτηση για έγκριση της μεταβίβασης του ραδιοφωνικού σταθμού έπρεπε να απορριφθεί, οι δε συχνότητες, και δη τόσο εκείνη που χρησιμοποιούσε ο αιτών την 1.11.1999, όσο και εκείνη που ήδη χρησιμοποιεί, να αναγνωρισθεί ό,τι ανήκουν (και κατά χρήσιν) στο Κράτος». Όμως, αν η Αρχή υιοθετούσε τη θέση αυτή, ο ελληνικός σταθμός έπρεπε να σιγήσει. typologiesgr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Επαφές με δημοσιογράφους για την ενίσχυση του σταθμού Το τυπικό- δηλαδή οι υπογραφές- απομένει για την επισημοποίηση μεταβίβασης του Action 24 από τον Διονύση Παναγιωτάκη στους εφοπλιστές Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς μπορεί να άλλαξε στον σταθμό όμως το μάνατζμεντ θα παραμείνει για τουλάχιστον ένα έτος στον Διονύση Παναγιωτάκη. Οι τελικές επαφές, κατά επιχειρηματικές πηγές, ολοκληρώθηκαν χθες (18/7), ενώ στα τέλη της περασμένης εβδομάδας είχε ενημερωθεί το ανθρώπινο δυναμικό του καναλιού.