Μέλος του ΕΣΡ ψήφισε να κλείσει σταθμός στο Αιγαίο με παρεμβολή από Τουρκία!


 Ελληνικός ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός στη Χίο αναγκάστηκε να μετακινηθεί από τη συχνότητα που εξέπεμπε (89,2) εξαιτίας της μετάδοσης του TRT NAGME Ismir, που ανήκει στο τουρκικό κρατικό δίκτυο TRT. Μέλος του ΕΣΡ μειοψήφησε (8-1) στη σχετική ψηφοφορία, υποστηρίζοντας πως ο ελληνικός σταθμός δεν έχει δικαίωμα εκπομπής, βάσει νομοθεσίας. Την ίδια ώρα το ΕΣΡ, αν και υπάρχει νομικό καθεστώς για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, δεν έχει προχωρήσει στην προκήρυξη των συχνοτήτων!

Όπως αποκαλύψαμε την περασμένη Κυριακή, η υπόθεση έφτασε στο ΕΣΡ με το αίτημα ιδιοκτήτη ελληνικού σταθμού, που ζητούσε να συνεχίσει να εκπέμπει από άλλη συχνότητα στο νησί, καθώς στους 89,2 μεταδίδεται το TRT NAGME Ismir, το οποίο είναι το αντίστοιχο Τρίτο Πρόγραμμα της Τουρκίας. Η αίτηση έγινε το 2016 και περιλάμβανε και τη μεταβίβαση της επιχείρησης, αλλά το ΕΣΡ κατάφερε να αναρτήσει την απόφασή του για ένα τέτοιο θέμα μόλις το 2023!

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», η ΕΕΤΤ επιβεβαίωσε το… 2018 ότι «στη συχνότητα 89,9 MHZ εκπέμπει τουρκικός ραδιοφωνικός σταθμός με υψηλή στάθμη στη νήσο της Χίου και ότι η πρόκληση παρεμβολών κατά την ταυτόχρονη λειτουργία των δύο σταθμών στην ίδια συχνότητα είναι βέβαιη». Καμία από τις δύο συναρμόδιες Αρχές για τις άδειες δεν ενημερώνει τι έπραξε για τη διασφάλιση των ελληνικών συμφερόντων και αν όντως μπορεί να ακούγεται το τουρκικό πρόγραμμα στη συγκεκριμένη συχνότητα.

Κατά την ψηφοφορία υπήρξε μέλος που ψήφισε κατά του αιτήματος να μεταφερθεί ο σταθμός Χρώμα FM (πρώην Χιακή Φωνή) από τους 89,9 στους 91,2, για να συνεχίσει να εκπέμπει πρόγραμμα! Στην απόφαση αναφέρεται πως «η μεν αίτηση για έγκριση της μεταβίβασης του ραδιοφωνικού σταθμού έπρεπε να απορριφθεί, οι δε συχνότητες, και δη τόσο εκείνη που χρησιμοποιούσε ο αιτών την 1.11.1999, όσο και εκείνη που ήδη χρησιμοποιεί, να αναγνωρισθεί ό,τι ανήκουν (και κατά χρήσιν) στο Κράτος». Όμως, αν η Αρχή υιοθετούσε τη θέση αυτή, ο ελληνικός σταθμός έπρεπε να σιγήσει. typologiesgr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…