Οι δημοσιογράφοι τιμούν την εργατική Πρωτομαγιά

 


Συμπληρώνονται φέτος 137 χρόνια από τον ξεσηκωμό στο Σικάγο και οι δημοσιογράφοι-όπως και όλη η εργατική τάξη της χώρας-πιστοί στα οράματα και τις παρακαταθήκες εκείνων που θυσιάσθηκαν για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, διατρανώνουν για άλλη μια φορά την θέληση τους να αγωνιστούν για το δικαίωμα στην εργασία, τη δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. 

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας μετέχει με αγωνιστικό φρόνημα στη γιορτή μνήμης και τιμής της εργατικής Πρωτομαγιάς, παλεύοντας για όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που θυσιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια στο βωμό των δημοσιονομικών περιορισμών, για να γίνει ουσιαστικό το δικαίωμα στην εργασία, χωρίς ευέλικτες μορφές απασχόλησης και με μισθούς που να καλύπτουν τις βιοτικές ανάγκες τους. Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν:
  • Δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις και ασφάλιση.
  • Πλήρη απασχόληση, με περιορισμό των ευέλικτων μορφών εργασίας.
  • Μέτρα για τη μείωση της ανεργίας, αλλά και την στήριξη των ανέργων.
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για ουσιαστική αύξηση μισθών και συντάξεων.
  • Προστασία των δημοσιογράφων και της δουλειάς στους. Όχι στην ποινικοποίηση της δημοσιογραφίας και στην φίμωση των λειτουργών της με εκφοβιστικές αγωγές.
Η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε καλεί τα μέλη της να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργιακές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την 1η Μαΐου στις πόλεις της περιοχής ευθύνης της. Παράλληλα τους καλεί να μην εργαστούν την ερχόμενη Δευτέρα, τιμώντας την Εργατικής Πρωτομαγιάς και υπερασπιζόμενοι με αποφασιστικότητα τη δημοκρατία, την ελευθεροτυπία, τη δημοσιογραφική δεοντολογία, την ποιοτική ενημέρωση, όποτε και όπου αυτές απειλούνται και παραβιάζονται.
Υπενθυμίζεται ότι η 1η Μαίου είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας (άρθρο 14 του Ν. 4468/2017). 

Τις μουσικές του προτιμήσεις αποκάλυψε στη συνέντευξή του στη youtuber Zoe Pre ο Αλέξης Τσίπρας -έντεχνη ελληνική μουσική, jazz και ethnic- και ότι άκουγε παλαιότερα και το ραδιόφωνο Kosmos.«Μου αρέσει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας. Όταν ήμουν έφηβος, είχα τρέλα με τους Dire Straits. Μετά ήρθε η εποχή που άκουγα U2», σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στο σήμερα είπε χαμογελώντας: «Ο ένας γιος μου βάζει τη δική του ταυτότητα στο κινητό μου και βάζει διάφορους ράπερ που δεν τους ξέρω».

Χάρης Ιωάννου / ΕφΣυν

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…