“Για τη μή κάλυψη της πορείας διαμαρτυρίας για τα θύματα των Τεμπών στην πόλη των Σερρών από την ΕΡΤ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Συμβούλιο Δεοντολογίας και Καταστατικού Ελέγχου σε Β’ βαθμό (ΣΔΚΕ) της ΕΣΗΕΜ-Θ, συνεδρίασε κατ’ επανάληψη το τελευταίο χρονικό διάστημα και εξέτασε την καταγγελία συναδέλφων για τη μή κάλυψη της πορείας διαμαρτυρίας για τα θύματα των Τεμπών στην πόλη των Σερρών, από τη δημόσια τηλεόραση.

Με αφορμή τις καταγγελίες και τις διαπιστώσεις αυτές το ΣΔΚΕ θεωρεί χρέος του να υπενθυμίσει σε όλα τα μέλη την αυστηρή τήρηση του κώδικα δεοντολογίας, ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο.

Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, σε όποιο μέσο κι αν εργαζόμαστε, οφείλουμε να δημοσιοποιούμε όλη την αλήθεια και να θεωρούμε – όπως ορίζουν οι αρχές δεοντολογίας- προσβολή για την κοινωνία τη διαστρέβλωση, την απόκρυψη, την αλλοίωση ή την πλαστογράφηση των πραγματικών περιστατικών.

Οφείλουμε να μεταδίδουμε την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές μας εκτιμήσεις, γιατί η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας.

Το Συμβούλιο Δεοντολογίας και Καταστατικού Ελέγχου σε Β’  βαθμό κάνει έκκληση για άλλη μια φορά σε όλους τους συναδέλφους να ερευνούν με αίσθημα ευθύνης όλες τις ειδήσεις και να επανορθώνουν σε περίπτωση που δημοσιεύουν ανακριβείς ή ελλιπείς πληροφορίες.

 

 

Για το ΣΔΚΕ

Νικόλαος Ασλανίδης

Πέτρος Τανανάκης

Νικόλαος Λαδιανός

Άγγελος Κολοκοτρώνης

Παύλος Νεράντζης

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…