ΜέΡΑ25: «Χυδαία προπαγάνδα για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων από τις συχνότητες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας»

 


Για «χυδαία προπαγάνδα υπέρ της γενοκτονίαςτων Παλαιστινίων από τις συχνότητες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας» κάνει λόγο ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 που αναφέρεται στα λεγόμενα του ραδιοφωνικού παραγωγού, Ιωφήφ Βάγγερ, ό οποίος όπως καταγγέλλει το ΜέΡΑ25 «έχυσε το δηλητήριό του, προφανώς αισθανόμενος ότι η διοίκηση θα τον καλύψει».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

«Πότε καταλαβαίνεις ότι ένα ολόκληρο σύστημα έχει βαλθεί να σε πείσει ότι το μαύρο είναι άσπρο, ότι η γενοκτονία είναι κάτι το κανονικό; Όταν ακόμα και μια εκπομπή του Ράδιο KOSMOS, του δημόσιου ράδιο Κόσμος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σταθμός που ιδρύθηκε για να προβάλλει τη μουσική διαφορετικότητα όλων των λαών του κόσμου μας, κάνει χυδαία προπαγάνδα υπέρ της γενοκτονίας που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη!

Η αφορμή για αυτό το χυδαίο και ανιστόρητο παραλήρημα του ραδιοφωνικού παραγωγού Ιωσήφ Βάγγερ ήταν η παλαιστινιακή σημαία που κρατούσαν τα μέλη των Thievery Corporation στη συναυλία τους στις αρχές του μήνα στην Πλατεία Νερού.

Και τι δεν είπε ο παραγωγός: «Αποφάσισαν να εμφανίσουν μία σημαία της Παλαιστίνης —αυτή η σημαία ενός κράτους που δεν υπάρχει ποτέ και είναι περίεργο που υπάρχει και η σημαία— και να υποστηρίξουν όλους αυτούς τους τρομοκράτες που έχουν αιματοκυλήσει εκείνη την περιοχή τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ειδικότερα εκεί στη Γάζα. Ευτυχώς που δεν ανέβασαν μαζί με την παλαιστινιακή σημαία και κάποια σβάστικα ή αγκυλωτό σταυρό...».

Τι κι αν το Παλαιστινιακό κράτος έχει αναγνωριστεί από 140 κράτη-μέλη του ΟΗΕ; Τι κι αν έχουν δολοφονηθεί δεκάδες χιλιάδες άμαχοι, μικρά παιδιά, από τον Ισραηλινό στρατό μόνο τους τελευταίους μήνες; Ο ραδιοφωνικός παραγωγός έχυσε το δηλητήριό του χωρίς καμία αναστολή ή αιδώ, προφανώς αισθανόμενος ότι η διοίκηση θα τον καλύψει. Κι εδώ εντοπίζεται το πρόβλημα, το οποίο δεν είναι η έκφραση της γνώμης του παραγωγού, αλλά η τεράστια έλλειψη αμεροληψίας από τον δημόσιο λόγο στο θέμα της Παλαιστίνης. Αντιθέτως, υπάρχει τεράστια μεροληψία στο σύνολο του συστημικού τύπου, είτε τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού ή έντυπου, υπέρ των δολοφονικών ενεργειών του Ισραηλινού Κράτους. Η απουσία αντιλόγου σε αυτή τη χυδαία προπαγάνδα που ονομάζει την οποιαδήποτε έκφραση διαμαρτυρίας ως “αντισημιτισμό”, που προσπαθεί να δικαιώσει τη μαζική εξόντωση ανθρώπων ως κάτι το κανονικό, είναι το πρόβλημα.

Αναρωτιόμαστε, εάν υπήρχε ραδιοφωνικός παραγωγός που θα έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους, ότι στην Παλαιστίνη αυτή τη στιγμή συντελείται γενοκτονία, πως καθημερινά δολοφονούνται εκατοντάδες άμαχοι, παιδιά, γυναίκες, άντρες, τι θα έκανε η διοίκηση και η κυβέρνηση; Κάτι μας λέει ότι θα ήταν ήδη στο σπίτι του...
».

Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος εναντίον ΕΡΤ και Ιωσήφ Βάγγερ

Επιστολή στην ΕΡΤ απέστειλε η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος, με την οποία εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για λεγόμενα του παραγωγού του Kosmos 93.6, Ιωσήφ Βάγγερ, σε εκπομπή του στον ραδιοσταθμό. Στο κείμενο που υπογράφει ο πρόεδρος της κοινότητας, Μοχάμεντ Ελ Σαϊντ, αναφέρει ότι ο παραγωγός έκανε «ψευδείς και προσβλητικές δηλώσεις» κατά του παλαιστινιακού λαού, ζητώντας την παρέμβαση της διοίκησης της ΕΡΤ ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια και να διερευνηθούν περαιτέρω τα λεγόμενα του Ιωσήφ Βάγγερ.
«Δεν είναι δυνατό εν μέσω πολέμου με σχεδόν 40 χιλιάδες θύματα και ενώ υφίστανται κατηγορίες που τρέχουν κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να φορά παρωπίδες ο εν λόγω δημοσιογράφος και να αποκαλεί «τρομοκράτες» έναν ολόκληρο λαό. Είναι ασύλληπτο να κάνει δηλώσεις ένας δημοσιογράφος για μια χώρα και την σημαία της, την οποία μάλιστα αναγνωρίζουν 145 κράτη των Ηνωμένων Εθνών, και να βεβηλώνει ένα σύμβολο ενότητας και αντίστασης προς τις Κατοχικές Δυνάμεις», αναφέρει μεταξύ άλλων η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος.
Επιπλέον, στρέφεται εναντίον και της ΕΡΤ δηλώνοντας ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση «παρουσιάζει μονομερείς και προκατειλημμένες απόψεις» για το Παλαιστινιακό ζήτημα, «παραλείποντας να αναδείξει τις βιαιοπραγίες και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίστανται οι Παλαιστίνιοι από το κράτος του Ισραήλ».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…