Τα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων στην 'Ανατροπή'

->ΤΗΝ ‘Ανατροπή’ στο τηλεοπτικό θέαμα ζήτησαν οι καλεσμένοι στην ομώνυμη εκπομπή του μεγάλου καναλιού το βράδυ παρά τις κορώνες του Πρετεντέρη που συμφώνησε σε αρκετές αναφορές για το τηλεοπτικό σώου και την ορολογία ‘ρολίστες’ που δικαιολογημένα χαρακτήρισε ο Λιάτσος. Κοινή αναφορά από Τριανταφυλλδη και Μουρατίδη ήταν οι διαφορές ανάμεσα σε κρατική και ιδιωτική τηλεόραση αλλά και οι συνταγές των δελτίων ειδήσεων που σε κάποιες περιπτώσεις μοιάζουν αποτυχημένες ή κουράζουν το κοινό. Το οποίο πλέον στρέφεται στο Διαδίκτυο ώστε να ενημερωθεί και να σχηματίσει άποψη από γνωστές ιστοσελίδες η blogs που αποτελούν αφετηρία για αξιόπιστη ενημέρωση.
->ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ με την άποψη του Αιμίλιου Λιάτσου για τα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων και την επιστροφή σε 30λεπτο δελτίο με βίντεο και ουσία και όχι στα παράθυρα που ως δια μαγείας όλοι το παίζουν ειδικοί. Αλλά περισσότερο συμφωνούμε μαζί του- λέτε να μας διαβάζει γιατί τόσοι καλοί συνάδελφοι το κάνουν- ότι στην ‘τηλεόραση βλέπουμε τους ίδιους παρουσιαστές στα δελτία ειδήσεων οπότε επιβάλλεται η ανάγκη για νέα φρέσκα πρόσωπα’ αποζητώντας στην ουσία την Ανακύκλωση προσώπων που γράψαμε σε άρθρο μας αυτά τα 24ωρα. Μάλιστα αυτό το σχόλιο αποτελεί αντικείμενο συζήτησης σε αρκετά φόρουμ μαζί με την εικόνα του sex που προωθεί ως καχέκτυπο η τηλεόραση σε σειρές και ως υπονοούμενο.
->ΣΗΜΕΡΑ τα βραβεία του MAD όπου ορισμένες καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις όχι με τα τραγούδια τους αλλά περισσότερο με τις ατάκες τους και την σκηνική τους παρουσία. Μερικοί θα πάρουν τα ίδια βραβεία όπως πέρσι, του χρόνου όμως που και το ελληνικό MTV θα βραβεύει καλλιτέχνες όπως προβλέπουμε να δούμε ποιοι θα πάρουν σειρά να συγκεντρώσουν εντυπώσεις και υλικό για τα μεσημεριανά σώου. Εκεί θα γίνει της τρελλής ….
->Το Πανελλήνιο δημοσιογραφικό συνέδριο φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Σαμοθράκη από 19 έως 22 Ιουνίου 2008. Κεντρικό θέμα του φετινού συνεδρίου είναι: “Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ: Οι προκλήσεις, οι αλλαγές, τα προβλήματα”. Το παρών θα δώσει ο δημοσιογραφικός κόσμος με το επίκαιρο αυτό θέμα που ελπίζουμε ότι θα εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα για όλους μας!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…