Μπάχαλο με την ψηφιακή TV στη... ψηφιακή Ελλάδα

=>ΜΠΑΧΑΛΟ με την ψηφιακή TV με τους γνωστούς μας πλέον αποκωδικοποιητές. Στα πλαίσια της ημερίδας «2012 Ολική Σύνδεση», ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕ, Κώστας Κιμπουρόπουλος αποκάλυψε ότι έτοιμος ο φορέας πολυπλεξίας και διαχείρισης ψηφιακών συχνοτήτων των επτά καναλιών εθνικής εμβέλειας (Mega, Αnt1, Alpha, Alter, Star, ΣΚΑΪ, Μακεδονία) προχωρεί μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2009 με βάση το σύστημα μετάδοσης DVB-T/MPEG-4, στην δημιουργία αντίστοιχου ψηφιακού δικτύου σε Αθήνα (Δίαυλοι 46 & 47 Uhf) και Θεσσαλονίκη (Δίαυλοι 25 & 29 Uhf). H αποκλειστική χρήση του πρότυπου εκπομπής DVB-T/MPEG-4, θα φέρει προβλήματα λήψης σε όσους έχουν ήδη προμηθευτεί τον αντίστοιχο εξοπλισμό λήψης επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DVB-T/MPEG-2). Εκτός λειτουργίας, θα βγουν εντελώς οι δέκτες χωρίς ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή (STBs χαμηλού κόστους)…
=>ΝΕΑ αρνητικά ρεκόρ συγκεντρωμένα εβδομαδιαίως με τον Τύπο να χάνει. Ανησυχητική είναι η πορεία για τις περισσότερες εβδομαδιαίες εφημερίδες στο 10μηνο του 2008. Τα πάντα σημειώνουν απώλειες, με εξαίρεση το «Καρφί», το οποίο χωρίς προσφορές και με λιγότερη τηλεοπτική διαφήμιση κερδίζει 1.102 φύλλα, φτάνοντας τα 26.037. Συνολικά η αγορά των εβδομαδιαίων πολιτικών, στην οποία μετέχουν ακόμη η «Press Time», η «Εποχή» και το «Πριν», χάνει 39.975 αναγνώστες-καταναλωτές, πουλώντας 162.899 φύλλα.«Ο κόσμος του Επενδυτή» παραμένει στην κορυφή με 80.807 φύλλα (-16.833), έχοντας το 55% της αγοράς. Δεύτερο είναι το «Καρφί» και τρίτο το «Ποντίκι» με 13.947 (-1.800) και ακολουθεί η «Παρασκευή + 13» με 9.888 φύλλα (-17.326), αλλά με μια ιδιομορφία: επιλέγοντας να προσφέρει DVD με τη σειρά «Η Μάχη», τον Οκτώβριο σημειώνει αύξηση 72%, φτάνοντας τα 23.930 φύλλα (10.042). Η «Άλφα Ένα» του Γ. Καρατζαφέρη συνεχίζει στα ίδια επίπεδα με 6.270 φύλλα.
=>ΦΡΕΣΚΙΕΣ ραδιοφωνικές μετρήσεις χωρίς ανατροπές. Τα στοιχεία της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ δεν κρύβουν εκπλήξεις. Πρόκειται βέβαια για την περίοδο 21/07 - 26/10/2008 που περιέχει έναν καλοκαιρινό μήνα και δύο φθινοπωρινούς, δηλαδή ένα διάστημα με διαφορετική ραδιοφωνική απήχηση, αφού κατά κανόνα το καλοκαίρι οι μουσικοί σταθμοί έχουν μεγαλύτερο ακροατήριο. Τα στοιχεία όμως που ίσως αλλάξουν λίγο την κατάσταση αναμένονται την επόμενη βδομάδα και θα περιλαμβάνουν το φθινοπωρινό τρίμηνο του 2008. Στη γενική κατάταξη ο ΣΚΑΪ είναι πρώτος με 11,4% και στη δεύτερη θέση βρίσκονται μαζί Ρυθμός και Λάμψη, έχοντας από 8,8% ο καθένας, ενώ ο NovaΣπορ FM είναι στο 8,6%.
=>Νέος γύρρος συζητήσεων με την πλευρά Κόκκαλη για τον Flash. Σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωποι του Mega διενεργούν οικονομικό έλεγχο στον ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος τέθηκε εκ νέου στο στόχαστρο του μεγάλου καναλιού (www.enimerosi24.gr). Υπάρχει όμως και μια ακόμη πιο φθηνή πρόταση, για την υποστήριξη ενός σταθμού που έχει ορισμένες προϋποθέσεις να πάρει άδεια με τον ισχύον καθεστώς. Κρούση έγινε και προς τον Κ. Γιαννίκο για τον σταθμό Hi Jack, όμως το τίμημα θεωρήθηκε πολύ υψηλό. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως προ διμήνου το Mega είχε έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία για την αγορά ενός σταθμού.
=>Διεθνές δημοσιογραφικό συνέδριο με τίτλο «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Μετανάστες: Καλωσόρισμα ή αντίο;» πραγματοποιείται στην Πάτρα και το οποίο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πατρέων και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων. Στόχος του συνεδρίου είναι η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και συγκεκριμένα να καταγράψει τους τρόπους με τους οποίους τα Μέσα προσεγγίζουν τους Μετανάστες.

=>Παρουσία εκπροσώπων των πρακτορείων ειδήσεων της Νοτιοανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, καθώς και των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Παλέρμο Ιταλίας έγινε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης η παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης media terra (www.mediaterra.eu), στο πλαίσιο διεθνούς συμποσίου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση του Κοινοτικού Προγράμματος Interreg III B Archimed (Media Terra).
Στόχος του νέου αυτού πόρταλ είναι η παροχή πλούσιου ενημερωτικού υλικού κυρίως προς χρήση των λειτουργών της ενημέρωσης και των ΜΜΕ σε θέματα φυσικών καταστροφών.

=>Κίνηση ματ έκανε ο "Real 97,8" και απέκτησε τον Γιάννη Καλαμίτση, το μεγάλο όνομα της "ΝΕΤ 105,8". Δυναμώνει έτσι σε μεγάλο βαθμό το πρωινό του πρόγραμμα. Περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες ημέρες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…