Η οικονομική κρίση προ των πυλών και στα media...

=>Η οικονομική κρίση επηρεάζει και τα Μέσα ιδίως σε ότι αφορά την παραγωγή φίλμ, τηλεοπτικών σειρών και εκπομπών αφού το νέο έτος εξαιτίας της μειωμένης διαφημιστικής δαπάνης δεν αποκλείεται να δούμε λιγότερες ελληνικές σειρές, περισσότερες επαναλήψεις, αλλά και φθηνές ξένες σειρές ακόμα και τηλεπαιχνίδια αρκούντως ελάχιστα αφού κοστίζουν πανάκριβα τόσο για τις αμοιβές των παρουσιαστών όσο και τα έξοδα παραγωγής. Ωστόσο η πολιτική των καναλιών ειναι να μην προβουν σε απολύσεις αλλά σε περιστολήτων δαπανών οπότε διαπιστώνουμε ότι πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή των παχιών αγελάδων...
=>ΟΜΩΣ θέμα υπάρχει και με τις αμοιβές τηλεοπτικών αστέρων και παρουσιαστών με τα εξωφεενικά ποσά που διαβάζουμε την τελευταία 10ετία, ελοχεύοντας ο κίνδυνος να δούμε αρκετά παζάρια μεταξύ ιδιοκτητών και...αστέρων. Ωστόσο στην ελληνική τηλεόραση υπάρχουν αρκετά φρέσκα πρόσωπα και νέα παιδιά που δεν ζητούν αποζημίωση... πολλών εκατομμυρίων για εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Κάτι λέγαμε εδώ και μήνες για Ανακύκλωση προσώπων στην τηλεόραση και ήδη το ζήτημα απασχολεί σοβαρά τα μίντια και επειδή μας διαβάζουν εικάζουμε ότι θα κάνουν την κατάλληλες κινήσεις....
=>Από κοινού, τα Ελληνόφωνα ΜΜΕ Αυστραλίας, θα συμμετάσχουν στη Μεγάλη Συνάντηση, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου στο Σύδνεϋ, (στο Ξενοδοχείο Citygate) με τα άλλα πολυεθνικά και πολιπολιτιστικά ΜΜΕ της μακρινής Ηπείρου. Ιδιοκτήτες, Διευθυντές, Παραγωγοί, των ΜΜΕ της Αυστραλίας, συγκεντρώνονται προκειμένου να συζητήσουν θέματα, επιδιώξεις και προβλήματα, που έχουν σχέση με τη λειτουργία,την προοπτική και τη βελτίωση των Εκπομπών τους. Η Αυστραλία παρέχει και συμπαρίσταται σε κάθε εθνότητα να έχει εθνικό βήμα σε ΜΜΕ. Τα Ελληνόφωνα ΜΜΕ, κατέχουν εξέχουσα θέση, έχουν τιμηθεί τόσο από την Αυατραλία όσο και την Ελλάδα, για την αντικειμενικότητα, αμεσότητα και πληρότητα της Πληροφόρηρης και είναι περίπου 30. Δημιουργήματα με κόπους και δαπάνες συμπρατριωτών μας, που θέλουν να μην αποκοπούν από την Ελλάδα, τη γλώσσα, τα ήθη και Έθιμα, την Ιστορία και τη Θρησκεία μας. Έτσι καθημερινώς πληροφορούν, τους Ομογενείς για τα όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα, με απευθείας ανταποκρίσεις, αλλά κυρίως από το Ομογενειακό Πρακτορείο Ειδήσεων Ελλάδος.

=>ΘΕΣΗ πήρε σχετικά με τις βουλευτικές αποζημιώσεις η Ηλεία Φωτεινή Πιππιλή που τυχαίνει να γνωρίζουμε τον πατέρα της στην πυρόπληκτη Φιγαλεία. Αναφέρει στο blog της: «Πολύς ντόρος, έγινε για μια ακόμα φορά, αναφορικά με την αύξηση κατά 4%, περίπου 250 ευρώ μηνιαίως. Ασχολούμαι με αυτό το θέμα, πάρα πολλά χρόνια, τότε ως δημοσιογράφος. Σήμερα, έχω ακόμη πιο εμπλουτισμένη με επιχειρήματα υπέρ και κατά του οικονομικού συστήματος, όπως έχει διαμορφωθεί, διακομματικά. Αλλά πριν σας πω εγώ την γνώμη μου, θα ήθελα να δω πόσο πραγματικά σάς απασχολεί αυτή η πλευρά του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Γράψτε μου λοιπόν ό,τι σκέφτεστε, ό,τι θέλετε, «χώστε τα»! Εδώ είμαι. Να είσαστε σίγουροι πως θα σας πω πολλά, μόλις συγκεντρώσω το δικό σας «υλικό»! Πολλά, προκλητικά, αληθινά!»
=>Τα κανάλια εθνικής εμβέλειας αποφάσισαν να προχωρήσουν με το πιο σύγχρονο ψηφιακό σύστημα, το mpeg4, ενώ η ΕΡΤ χρησιμοποιεί μέχρι τώρα το mpeg2. Η δημόσια τηλεόραση, σύμφωνα με τον πρόεδρό της Χρήστο Παναγόπουλο, είναι έτοιμη να προχωρήσει τεχνολογικά σε mpeg4 με το πρόσθετο κόστος να μην ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Η ΕΡΤ είναι έτοιμη να ανεβάσει ψηφιακά σε νέο μπουκέτο και τα τρία αναλογικά κανάλια της ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3, καθώς και το κανάλι της Βουλής. Είναι πολύ πιθανόν πάντως να περιμένει να προχωρήσει σε αυτό παράλληλα με τις πρώτες πιλοτικές εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών.
=>Στη δημιουργία δικτύου ευρωπαϊκών εφημερίδων, επιδοτούμενου με το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, αλλά και ευρωπαϊκών τηλεοράσεων, επιδοτούμενου με το ποσό των 8 εκατ. ευρώ, στα πρότυπα του αντίστοιχου υφιστάμενου ραδιοφωνικού δικτύου (Euranet) προχωρά η Ε.Ε. σε μια προσπάθεια να διευρύνει τη συνεργασία μεταξύ των ΜΜΕ στον ευρωπαϊκό χώρο.
=>Ιδιαιτέρως θετικό με αύξηση πωλήσεων αλλά και κερδών ήταν το 9μηνο του έτους για τις εισηγμένες τηλεοπτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τη ΄Ναυτεμπορική΄τόσο η Τηλέτυπος, διαχειρίστρια εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel, όσο και η Ελεύθερη Τηλεόραση, διαχειρίστρια εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού Alter, παρουσίασαν σημαντική διεύρυνση οικονομικών μεγεθών, πράγμα που οφείλεται στη σημαντική βελτίωση που παρουσίασαν οι δείκτες τηλεθέασης και των δύο και κατ' επέκταση η διεύρυνση του μεριδίου που αποκόμισαν από τη διαφημιστική δαπάνη στο διάστημα Ιανουάριος - Σεπτέμβριος, λίγο πριν δηλαδή από το ξέσπασμα της οικονομικής ύφεσης σε διεθνές επίπεδο.
=>Με αύξηση κύκλου εργασιών κατά 11,12% αλλά και ζημίες έκλεισε το 9μηνο ο ΔΟΛ. Ειδικότερα, οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 117,95 εκατ. ευρώ, έναντι 106,14 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 11,12%, ενώ τα καθαρά προ φόρων αποτελέσματα παρουσίασαν 3,33 εκατ. ευρώ ζημίες, έναντι 6,06 εκατ. ευρώ κέρδη στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.
=>ΩΡΑΙΑ θα ήταν να βλέπαμε τον Θρύλο και το τριφύλι σε 3D εικόνα πέρα απο την ψηφιακή που καρκινοβατεί στην χώρα μας, γιατί μάθαμε ότι τυχεροί θα είναι μόνο οι κάτοικοι των ΗΠΑ.Ετσι τρισδιάστατα θα μεταδίδονται σε απευθείας μετάδοση αγώνες του πρωταθλήματος αμερικανικού ράγκμπι (NFL), αρχικά σε κινηματογραφικές αίθουσες και αργότερα στην τηλεόραση. Περισσότερα υπάρχουν εδώ: http://freegr.blogspot.com/2008/11/blog-post_27.html

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…