'Κλειδώνει' 10-15 Ιανουαρίου ο ανασχηματισμός!

=>ΕΜΦΑΣΗ στον επικείμενο σαρωτικό δομικό ανασχηματισμό δίνουν τα Κυριακάτικα φύλλα αλλά κυρίως για το γαλάζιο παρασκήνιο με αρκετές πληροφορίες που υποδεικνύουν πρόσωπα και καταστάσεις. Προκειμένου να μην δημιουργηθούν αδιέξοδα οι αλλαγές θα είναι σε επίπεδ κορυφής, ωστόσο από το δικό μας ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο ανασχηματισμός κλειδώνει μεταξύ 10 με 15 Ιανουαρίου και θεωρείται βέβαιη η επιστροφή 2-3 προσώπων που θα έχουν λόγο στην οικονομική και εκπαιδευτική πολιτική. Περισσότερα αρκετά σύντομα καθώς εκτιμάται ότι αλλαγές θα σημειωθούν και σε επίπεδο υφυπουργών. Αλλά ρεπορτάζ αναφέρονται στις δημοσκοπήσεις όπου κατάλληλος για πρωθυπουργός τελικά ειναι ο...Κανένας! Αυτόν τον Κανένα αναζητούμε πολύ καιρό..
=>'ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΑ αποβράσματα' είχε αποκαλέσει στην εκπομπή του ο Λαζόπουλος τους πολιτικούς μας φιλοξενώντας στην εκπομπή του απόψεις των νέων ανθρώπων και όπως είχαμε αναφέρει η σάτυρά του αναλύθηκε με αρκετά ερωτήματα. Χαρήκαμε όμως όταν μάθαμε ότι συνεργάτες του μας διαβάζουν και μάλιστα όταν σχολιάσαμε την στάση του Προέδρου της ΕΡΤ κ. Παναγόπουλου στην ΝΕΤ αναφέρθηκε επι λέξη στο σχόλιό μας με τον δικό του τρόπο. Ωστόσο νέες εκπομπές του θα δούμε με το νέο έτος καθώς πήρε φόρα...
=>ΕΝΑ χρόνο μετά την έναρξη ισχύος της νέας οδηγίας της ΕΕ με στόχο την φιλελευθεροποίηση των κανόνων που διέπουν την τηλεόραση και την κατάργηση των γραφειοκρατικών περιορισμών που εμποδίζουν τη διάθεση ψηφιακής τηλεόρασης μέσω του διαδικτύου, βίντεο κατά παραγγελία και κινητής τηλεόρασης στην Ευρώπη, τα κράτη μέλη δεν έχουν προχωρήσει αρκετά στην υιοθέτηση εθνικών κανόνων. Μόνον η Ρουμανία έχει εφαρμόσει πλήρως τους νέους κανόνες της ΕΕ για τα οπτικοακουστικά μέσα, οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ στις 19 Δεκεμβρίου 2007.
=>Tα “Ιερά Μονοπάτια” της ΕΤ3 μετά και την επιτυχημένη προβολή της πρώτης εκπομπής για τη φετινή σεζόν (4,5% πανελλαδικά και 10% στη Θεσσαλονίκη) συνεχίζουν τις επισκέψεις τους στα μοναστήρια της Ελλάδας. Στο δεύτερο επεισόδιο (11.30) η επιμορφωτική σειρά του τρίτου καναλιού επιστρέφει στην Αρκαδία και ολοκληρώνει τα γυρίσματα στην περιοχή, που ονομάζεται “Μικρό Άγιο Όρος”, με επίσκεψη στην ιερά μονή Καλαμίου και τη μονή της Παναγίας των Αιμυαλών. Ευτυχώς μέρες που είναι υπάρχουν και ιεροί τόποι χωρίς άρωμα Βατοπεδιου...
=>ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σταθεροί στις ραδιοπροτιμήσεις τους παρέμειναν οι Θεσσαλονικείς, σύμφωνα με την έρευνα της Focus-Bari για το διάστημα 20 Οκτωβρίου έως και 14 Δεκεμβρίου. Αναλυτικά, σε σύνολο 34 ραδιοφωνικών σταθμών δημοφιλέστερο μέσο αναδείχθηκε το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5FM με 13,3% ακροαματικότητα (ενισχυμένο κατά 0,3% από την προηγούμενη μέτρηση). Στη δεύτερη θέση συναντάμε το Αθλητικό Μετρόπολις με 9,7% (πτώση 0,9%), έπεται σε απόσταση αναπνοής ο Star Fm με 9,5% (από 10,4%) και ακολουθεί το Κοσμοράδιο 95,1FM με 8,6%, έχοντας "απολέσει" 0,7% σε σύγκριση με τα ποσοστά που κατείχε στην προηγούμενη μέτρηση.
=>Αναλυτική και υπεύθυνη ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση των Ταμείων Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ) και Ασφαλίσεως Ιδιοκτητών, Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου (ΤΑΙΣΥΤ) ζήτησε από τη διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού- ΜΜΕ (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με εξώδικο που απέστειλε την περασμένη Τετάρτη.
=>ΔΕΥΤΕΡΗ κατάληψη αυτή την φορά στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού «Τηλεόραση Κύδων» από ομάδα περίπου 50 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι καταληψίες μπήκαν στο κανάλι στις 14.30, ζητώντας να μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμα διαμαρτυρίας διάρκειας 18 λεπτών για το θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, στην Αθήνα. Το μήνυμα μεταδόθηκε και οι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν στις 15.15.
=>Δεκτές έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών «Mega» και «Ant1» κατά αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με τις οποίες τους είχε επιβληθεί ως διοικητική κύρωση σύσταση για παράβαση της αρχής της αντικειμενικότητας. Οι διοικητικές κυρώσεις επιβλήθηκαν στους δυο τηλεοπτικούς σταθμούς τον Φεβρουάριο του 2003, με αφορμή το γεγονός ότι διέθεσαν περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο στα επεισόδια που έγιναν στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια κατά της επικείμενης επίθεσης των ΗΠΑ στο ΙΡΑΚ, από ότι στα συλλαλητήρια.
=>ΤΟ έγραψε το 'Παρόν΄ ότι 'διάφορα σενάρια για το μέλλον σημαντικής εφημερίδας εξετάζει η ιδιοκτησία της. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι και αυτό της πώλησης του φύλλου και της οριστικής απόσυρσης των ιδιοκτητών από τον χώρο των ΜΜΕ. Ήδη, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, έγιναν διερευνητικές κρούσεις σε άλλους επιχειρηματίες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει θετική ανταπάντηση. Αιτία βέβαια της αλλαγής στάσης είναι τα χρήματα που επενδύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, η μειωμένη ανταποδοτικότητά τους και η επερχόμενη οικονομική κρίση.'
=>Σε κατάργηση του προνομίου που παραδοσιακά διατηρούν οι εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης για τη διαχείριση κατά το δοκούν του 2% του τζίρου τους, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση. Ο Κώστας Καραμανλής θα το ανακοινώσει αύριο Κυριακή, πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2009.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…