2020, έτος ψηφιακής μετάβασης για την TV

Με το βλέμμα στραμμένο στη χορήγηση του φάσματος των 700 MHZ στις τηλεπικοινωνίες και την ανάπτυξη υπηρεσιών 5G εμφανίζεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι και σήμερα γίνονται συνεχώς δηλώσεις μόνο για τις ψηφιακές ευκαιρίες στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, ενώ για την τηλεόραση δεν υπάρχει καμία απολύτως κίνηση.Στο επίσημο πάντως χρονοδιάγραμμα της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στο υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης, περιλαμβάνεται η απελευθέρωση του τμήματος των 700MHz το αργότερο ως το πρώτο 6μηνο του 2021.
Ως εκ τούτου το 2020 εκτιμάται πως θα αρχίσει η σταδιακή μετάβαση της ελεύθερης τηλεόρασης από τους δυο παρόχους, τη Digea και την ΕΡΤ στο φάσμα κάτω των 700MHz.β
Θυμίζουμε ότι οι δυο πάροχοι έχουν ήδη στα χέρια τους το σχέδιο του νέου ψηφιακού χάρτη με τα 167 σημεία εκπομπής, καθώς και τις τεχνικές παραμέτρους για τους πομπούς. Αυτό που δεν υπάρχει ακόμη είναι η απόφαση για τη μετάβαση στην τεχνολογία DVB-T2.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας τίθεται ξεκάθαρα θέμα «επιδότησης» από το κράτος για τη μετάβαση αυτή. Επιπλέον, η Digea θεωρεί βέβαιο πως θα αποζημιωθεί από την ΕΕΤΤ για την απώλεια του φάσματος, όπως προβλέπει εξάλλου η σύμβαση που έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο το 2014 για 15 έτη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…