'Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που ονειρεύονται με μάτια ορθάνοιχτα'


=>Διεθνής κατακραυγή από ξένα μέσα ενημέρωσης για τον θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου Αλέξη…CNN, BBC, Reuters, ABC News, USA TODAY, Los Angeles Times, Sydney Morning Herald, New York Times, La Stampa , The Independent, Libération, Corriere della sera Elpais , lemonde .Με τίτλο η γαλλική lemonde "Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την αυθαιρεσία της αστυνομίας, με συνθήματα κατά της δεξιάς κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή". Φυσικά σήμερα ο 16χρονος ΑΛέξης γίνεται Εθνικό σύμβολο με διαδηλώσεις σε ολόκληρη την χώρα και όταν γράφαμε την Παρασκευή ότι θα έχουμε γεγονότα που θυμίζουν...Πολυτεχνείο ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι όπως προβλέψαμε σωστά θα ελάμβαναν τέτοια έκταση...
=>Μπλόγκινγκ: Σύμφωνα με την Committee to Protect Journalists, από τους 125 δημοσιογράφους που είναι αυτή τη στιγμή σε κάποια φυλακή στον κόσμο, λόγω της δουλειάς τους, το 45% αυτών δουλεύουν σε ηλεκτρονικά μέσα. Στη δεύτερη θέση είναι οι εργαζόμενοι σε εφημερίδες (42%), ενώ ως χειρότερες χώρες όσο αφορά την ελευθερία του Τύπου είναι οι κλασικές πια Κίνα, Κούβα, Μιανμάρ, Ερυθραία και Ουζμπεκιστάν.
=>Ως εκπρόσωπος της κοινής γνώμης ο Λάκης Λαζόπουλος βγήκε σε παράθυρο στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA για να το στηρίξει, αναπτύσσοντας τις καινοφανείς θεωρίες του. Μεταξύ άλλων είπε: "Η τζαμαρία της δημοκρατίας έσπασε και όχι οι τζαμαρίες των πολυκαταστημάτων". H εμφάνιση του προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένη. Τόνισε ότι θα αναβάλλει την αυριανή του πρεμιέρα, και ότι είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει λόγω όλων αυτών των γεγονότων.
=>Ο Σκάι πρωτοτύπησε παρουσιάζοντας εικόνα απο τα γεγονότα με 3G κινητό απο το κέντρο της Αθήνας, μόνο που υπήρχαν χαμένα καρέ και αναρωτηθήκαμε αν τελικά τα χάλια της κινητής τηλεφωνίας αποδεικνύουν ότι η κάλυψη σε τέτοια γεγονότα αξίζει τον κόπο. Τουλάχιστον δεν μας λένε ποιό κινητό χρησιμοποίησαν να τους δωσουμε συμβουλές και σε ποιό δίκτυο κινητής κινήθηκαν γιατί μόνο η Κοτέ τα πάει κάπως καλύτερα από τους υπόλοιπους...
=>ΔΕΝ φαίνεται στον ορίζοντα προκήρυξη για τις ραδιοφωνικές άδειες. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η λύση στο αδιέξοδο της αναλογικής και ψηφιακής τηλεόρασης. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου και του διοικητικού συμβουλίου της ΕΙΙΡΑ. Προβληματισμό προκαλεί πάντως η πρόταση της Ένωσης των Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών που δίνει προβάδισμα σε όσους έχουν πάρει άδεια και όχι στο σύνολο των σταθμών που εκπέμπουν.
=>ΤΟ έγραψε το έγκυρο 'Παρόν της Κυριακής' ότι 'τελειώνει η εκπομπή της Σεμίνας Διγενή στη ΝΕΤ, το «Top Stories» κόβεται. Και για λόγους μικρής τηλεθέασης (3% περίπου), αλλά και εξαιτίας του τεράστιου κόστους. Η παραγωγή της εκπομπής γίνεται από την εταιρεία DAMA AE και όπως προκύπτει προκύπτει από το κοστολόγιο (φωτοτυπία του οποίου δημοσιεύουμε) στοιχίζει 1.551.789 ευρώ δηλαδή πάνω από μισό δισεκατομμύριο δρχ., για την ακρίβεια 528.772.102 δρχ. για 30 επεισόδια!Αν κοιτάξει κανείς αμοιβές προσωπικού, πάγιες δαπάνες (!), ενοικιάσεις, μισθούς, ταξίδια, αναλώσιμα, ταξί, φαγητό (!), γενικά έξοδα (!), ακόμη και... διόδια, θα... φρίξει!Γνώστες του κόστους από άλλες παραγωγές ισχυρίζονται ότι η παραγωγή αυτή θα ήταν... πλούσια πλούσια πληρωμένη με 400.000 ευρώ!
=>Μια χούφτα πολυεθνικές εταιρείες έχουν καταφέρει να ελέγξουν την «καρδιά» του φαγητού που βάζουμε στο καθημερινό μας τραπέζι: Τον ίδιο τον σπόρο και ως εκ τούτου την παγκόσμια γεωργική παραγωγή. Την ίδια στιγμή σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποσιτίζονται και 25.000 πεθαίνουν κάθε μέρα από πείνα. Την Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, στις 22:00, στη ΝΕΤ, ο Γιώργος Αυγερόπουλος επιστρέφει με το νέο ντοκιμαντέρ του Εξάντα με τίτλο ΄΄Πεθαίνοντας στην αφθονία΄΄...
=>Διασφάλιση της διαφάνειας των κρατικών ενισχύσεων των δημόσιων ΜΜΕ, δημιουργία ειδικής ελεγκτικής υπηρεσίας για τις επενδύσεις τους στο ψηφιακό περιβάλλον, αλλά και δημιουργία ειδικού συστήματος για την με ίσους όρους διεκδίκηση -τόσο από δημόσιους όσο και από ιδιωτικούς φορείς- προϊόντων, ζητούν από κοινού οι εκδότες και οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι συμμαχούν με στόχο να αυξηθεί ο κεντρικός έλεγχος -σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης- και να διασφαλιστεί ο υγιής ανταγωνισμός και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
=>Στα 2.405.160.503 ευρώ ανήλθε η διαφημιστική δαπάνη στο σύνολο των Μέσων, το χρονικό διάστημα Ιανουάριος-Νοέμβριος, αυξημένη μόλις κατά 1,35% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (2.373.063.527 ευρώ). Κερδισμένοι» τα περιοδικά και το ραδιόφωνο. Αναλυτικότερα, τα περιοδικά απορρόφησαν το μεγαλύτερο ποσό, φτάνοντας τα 992.915.297 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 7,68% σε σχέση με πέρσι. Ωστόσο, το ραδιόφωνο, σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση δαπανών της τάξεως του 33,68% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2007, φτάνοντας τα 192.136.278 ευρώ. Στον αντίποδα, η τηλεόραση παρουσίασε μείωση κατά 8,05% σε σχέση με πέρσι, φτάνοντας τα 789.638.483 ευρώ.
=>Η Σοφία Παπαϊωάννου και «Οι νέοι φάκελοι παρουσιάζουν» ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της αμερικανικής εταιρείας Frontline για τη γενιά που ενηλικιώνεται μέσα στο Διαδίκτυο, απόψε στις 23.00, στον ΣΚΑΪ. Το Facebook, το Google, το Myspace και ολόκληρη η αλήθεια για το νέο εικονικό κόσμο των εφήβων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…