Η κατάληψη στη κρατική ΝΕΤ κάνει τον γύρο του κόσμου!


Οι διαδηλωτές που έκαναν κατάληψη στην ΝΕΤ απλά ήθελαν να ακουστέι το μηνυμά τους και μάλιστα ήταν πολύ οργανωμένοι καθώς κατέλαβαν τη ροή, το στούντιο και το κοντρόλ του σταθμού, διέκοψαν το βίντεο με τις δηλώσεις Καραμανλή και ανήρτησαν πανό που έγραφε “Σταματήστε να κοιτάτε, βγείτε όλοι στους δρόμους”, “άμεση αποφυλάκιση όλων των συλληφθέντων”, “ελευθερία σε όλους μας”.
Για 30 περίπου δευτερόλεπτα δικόπηκε ο ήχος του βίντεο και μετά από άλλα τόσα έπεσαν διαφημίσεις προκειμένου να μην ακουστεί η φωνή των καταληψιών. Μετά τη διακοπή και το χάος που επικράτησε στη ροή, η παρουσιάστρια Λίνα Κλείτου επέστρεψε στη συνέχεια του δελτίου χωρίς να πει λέξη...Αμέσως μετά οι καταληψίες αποχώρησαν ειρηνικά μπροστά στα έκθαμβα μάτια εκατοντάδων διευθυντών και εργαζομένων, αγνοώντας φυσικάτους δεκάδες σεκιουριτάδες.
Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Παναγόπουλος που πληρώνεται απο το υστέρημα του Ελληνικού λαού μαζί με τον τεράστιο κόστος της κρατικής τηλεόρασης δήλωσε ότι “Πρόκειται για επεισόδιο που ξεπερνά οποιοδήποτε όριο και ανοχή της δημοκρατίας. Δεν ήρθαν οργανωμένα με κάποια κοινωνική εκπροσώπηση και δεν μπήκαν στην πύλη να πούνε τι θέλουν. Μπήκαν ως φιλοξενούμενοι στην ΕΡΤ και ήρθαν σε μικρές ομάδες. Στην συνέχεια είχαν σχέδιο και συγκεντρώθηκαν στις 3 ενώ ήταν σκορπισμένοι μέσα στο studio και στο κοντρόλ. Δεν έγινε κατάληψη αλλά εισβολή.."
Και η ανακοίνωση των καταληψιών: "Η δράση μας είναι αποτέλεσμα μίας συσσωρευμένης πίεσης που λεηλατεί τις ζωές μας και όχι μόνο μία συγκινησιακή έκρηξη με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από την αστυνομία. Είμαστε μία ακόμη συλλογικότητα, κομμάτι της εξέγερσης που συμβαίνει. Ενάντια στην εξημέρωση από τα ΜΜΕ, προβαίνουμε σε παρέμβαση-παρεμβολή στη ροή του προγράμματος της ΕΡΤ. Θεωρούμε ότι τα ΜΜΕ συστηματικά καλλιεργούν το φόβο. Αντί να ενημερώνουν παραπληροφορούν. Παρουσιάζουν μια πολύμορφη εξέγερση σαν τυφλή εκτόνωση..."

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…