Μπαράζ τηλεοπτικών εκπομπών για τα Ιμια και τα Ελληνοτουρκικά

@ΑΛΗΘΕΙΑ έχω μπερδευτεί με το μπαράζ τηλεοπτικών εκπομπών γύρω απο θέματα εθνικής κυριαρχίας και την αποφράδα ημέρα των Ιμίων προ 13 ετών περίπου. Πρόσφατα είδαμε στους 'Φάκελλους' του Σκάι τις ιστορίες και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για...το βαθύ Κράτος της Τουρκίας και τις προκλήσεις στο Αγαθονήσι με τους ηρωικούς κατοίκους του νησιού και μάθαμε ενδιαφέροντα πράγματα για την διπλωματική τακτική των γειτόνων. Μετά είδαμε ρεπορτάζ απο τους Πρωταγωνιστές που επίσης μας άρεσε αρκετά με τις Ελληνίδες αξιωματικούς πάνω σε Πολεμική φρεγάτα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης των Ενόπλεων Δυνάμεων που είναι αδιαμφισβήτητο. Μας συγκίνησαν οι απόψεις των στρατευμένων που για εμάς είναι ότι καλύτερο έχει η χώρα μας αυτή την στιγμή.
@ΕΠΙΣΗΣ παρακολουθήσαμε χθές βράδυ την επίσης αποκαλυπτική εκπομή 'Αθέατος Κόσμος' του Χαρδαβέλλα που προσεγγίσει καυτά ζητήματα με τις καταγγελίες απόστρατων και τα μειδιάσματα των πολιτικών μας για απόρρητα μυστικά σχέδια που διέρρευσαν. Ουδείς αρμόδιος παρότι εκλήθη και η υπόθεση υφίσταται απο το 2006 εμφανίστηκε στο τηλέφωνο. Προφανώς όταν θέματα εθνικής ασφάλειας συζητούνται στην τηλεόραση δεν τους αφορούν. Είδαμε όμως και την Αλήθεια για τα Ιμια. Για την απόβαση των Τούρκων κομμάντο που αργότερα έκανα δηλώσεις στους δημοσιογράφους αλλά μετά το βαθύ....Κράτος της Τουρκίας τους εξαφάνισε. Για την μοιραία πτώση του Ελληνικού ελικοπτέρου, αλλά και το Συγνωμη Σημίτη στους Αμερικανούς. Επειδή έβλεπαν στους δορυφόρους τους τις κινήσεις των Τούρκων με το δάκτυλο στην σκανδάλη καταλήγοντας σε συμφωνία για μη παρουσία συμβόλων κυριαρχίας που αλλού φίλοι μου, σε Ελληνική βραχονησίδα!
@ΕΔΩ γεννήθηκε το ερώτημα: Αν τολμούσαν σύρραξη οι Τούρκοι τι θα απανατούσε ο τότε κ .Σημίτης; Θα περιμέναμε να έλεγε ότι 'παραβίαση εθνικών συνόρων μας και ναυτικών μιλίων συνιστά εισβολή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στα σύνορα της Ευρωπαικής Ένωσης και ως εκ τούτου κατάφορη παραβίαση του ΝΑΤΟ...' Με άλλα λόγια τα Ιμια δεν είναι μόνο Ελληνικό αλλά και Ευρωπαικό έδαφος άρα γιατί απειλήθηκαν και γιατί τότε ο κ. Σημίτης αντί για τους Αμερικανούς δεν συνομίλησε με τον επικεφαλής της Ε.Ε.; Μήπως επειδή το θέμα των Ιμίων σκόπιμα ήταν μια προβοκάτσια απο τη Τουρκία για να κάνουν πλάτες στις ΗΠΑ και κάποιοι να παίξουν τα παιχνίδια τους; ΑΝ θέλουν Μολών λαβέ οι γείτονες άλλη φορά..
@ΣΤΟΝ τομέα της WebTV, στη χώρα μας, δραστηριοποιούνται τόσο το Mega, όσο και ο Antenna παρέχοντας στους χρήστες του Διαδικτύου τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέρος του περιεχόμενου τους μέσω Ιντερνετ, ενώ στο προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται παράσχουν ανάλογες υπηρεσίες και οι λοιποί τηλεοπτικοί σταθμοί...* Στην WebTV έχουν στρέψει κατά κύριο λόγο τις διαδικτυακές τους επενδύσεις οι τηλεοπτικοί σταθμοί της ελληνικής αγοράς, ενώ, αντίθετα, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών επιλέγουν την IPTV, σε μια προσπάθεια να πάρουν μερίδιο από την παραδοσιακή τηλεοπτική εκπομπή..
@Περισσότεροι από 90.000 επισκέπτες έχουν ζήσει ήδη τη «ραδιοφωνική» εμπειρία που προσφέρει η έκθεση για τα 70 χρόνια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στο Ζάππειο. Γι’ αυτό και δεν κλείνει αύριο τις πόρτες της, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά παίρνει παράταση μέχρι την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου..
@ΜΕ βαρύ αιμάτωμα στο κεφάλι και σοβαρά προβλήματα ακοής νοσηλεύεται ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Alter, Θοδωρής Παναγιωτίδης, που τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης κατά τα επεισόδια της Δευτέρας έξω από το δημαρχείο της Αθήνας.
@ΣΕ μια κρίσιμη εποχή για το μέλλον του έντυπου Τύπου πραγματοποιείται την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009 στο ξενοδοχείο Athens Ledra Marriott το 3ο συνέδριο Print Media Conference (http://www.print-media.gr/pages/gr/index.asp ) Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν αναλυτικά όλες οι πρόσφατες καινοτομίες του Έντυπου Τύπου για τον χειρισμό των εμπορικών προκλήσεων εν μέσω ύφεσης – όπως η συστηματική έρευνα...
@ΔΡΙΜΕΙΑ κριτική αλλά και αναστάτωση, έχει προκαλέσει στη Βρετανία η είδηση ότι το Βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι «Channel 4» ετοιμάζει τηλεοπτικό show όμοιο με το γνωστό reality, «Big Brother». Oι παίκτες του παιχνιδιού θα είναι παιδιά ηλικίας 8 με 11 ετών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…