Επίκαιρα μηνύματα για Πρωτομαγιά και Παγκόσμια Ημέρα του Τύπου

@ Με αφορμή την επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, δηλώνει ότι οι δημοσιογράφοι όπως και όλοι οι εργαζόμενοι επαναβεβαιώνουν την αταλάντευτη θέση τους στις αδιαπραγμάτευτες αρχές για το δικαίωμα στην εργασία, στη δημοκρατία και στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Η εργατική Πρωτομαγιά εφέτος, μας βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με μία συντονισμένη επίθεση κατά των δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας. Τράπεζες, κυβερνήσεις, παγκόσμια δίκτυα, με άλλοθι την κρίση που αυτοί προκάλεσαν, επιχειρούν να φορτώσουν όλα τα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων και επιδιώκουν ανατροπή δικαιωμάτων και πλήρη ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων
@Βερολίνο-ΟΑΚΑ-Βερολίνο είναι η διαδρομή που θα ακολουθήσει το ερχόμενο τριήμερο η μικρή οθόνη, με τους τηλε-φιλάθλους να έχουν την τιμητική τους. Σε ρυθμούς Ευρωλίγκα… χορεύει ο ΣΚΑΪ, που θα μεταδώσει απευθείας από το Βερολίνο τις αναμετρήσεις του φάιναλ φορ. Την Παρασκευή στις 22.00, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα παλέψουν για μια θέση στο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας μάθει τον αντίπαλό τους από τον αγώνα Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας που θα προηγηθεί (19.00).
@Το 75% των καταναλωτών ηλικίας 14-25 ετών, οι λεγόμενοι Millennials, θεωρούν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή καλύτερο μέσο ψυχαγωγίας από την τηλεόραση, σύμφωνα με νέα έρευνα της Deloitte στην οποία συμμετείχαν 8.800 καταναλωτές ηλικίας 14-75 ετών από τη Βραζιλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.
@Στον ΑΝΤ1 θα παραμείνει και την επόμενη τηλεοπτική σαιζόν ο Κώστας Βαζάκας, συνεχίζοντας έτσι και την συνεργασία του με την Noir Productions. Πρόκειται για αυτοτελείς πραγματικές ιστορίες που θα αφορούν και τα ζώδια.. Ο Γιώργος Πανόπουλος έχει αναλάβει τον ρόλο του αφηγητή...
@Το Ε.Σ.Ρ ξανά χτυπά,αλλά αυτή την φορά το «θύμα» είναι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με την εκπομπή «Ζούγκλα». Ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER καλείται να.....πληρώσει 60.000ευρώ!
@Οι υπεύθυνοι των καναλιών αναζητούν reality μαγειρικής μετά την επιτυχία που σημειώνει το «Κάτι Ψήνεται» και «Ο εφιάλτης στην κουζίνα».Το πρώτο reality έχει προκαλέσει...πανικό στα στρατόπεδα του ANT1,του STAR και του ALTER,αφού έχει καταφέρει να «κλέψει» πολλές μονάδες και από το σύνολο κοινού,αλλά και απο το νεανικό κοινό.Ήδη, στους διαδρόμους της εταιρίας συζητιέται το ενδεχόμενο, αν συνεχιστεί η ανοδική πορεία μέχρι και τον Ιούνιο,να πάρει παράταση και για τον Ιούλιο.
@Αλλαγή στο προφίλ επιθυμεί να κάνει και η Ε.Ρ.Τ με κατεύθυνση το νεανικό κοινό ηλικίας 15-44,που σημαίνει ότι όλο το πρόγραμμα θα είναι με ψυχαγωγικές πολιτιστικές εκπομπές,ενώ οι ενημερωτικές θα...μετακομίσουν στην ΕΤ1.Έτσι τίποτα δεν είναι σίγουρο για το μέλλον της Πόπης Τσαπανίδου και της εκπομπής «Συμβαίνει Τώρα»,η οποία έχει καταφέρει να κάνει πολύ ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης σε μία δύσκολη ζώνη, όπως
η πρωινή ψυχαγωγική!
@Ρεκόρ 18ετιας αποτελεί η διαφορά 11,2 μονάδων που σημείωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA από το δεύτερο ALTER, από την 1η έως και την 28η Απριλίου και από Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι ειδήσεις του Mega έφτασαν το 26,8% στον μέσο όρο τους.Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA συνεχίζει την ανοδική του πορεία –σημείωσε άνοδο 2,3 μονάδων σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα- και αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά ο μεγάλος νικητής της Ενημέρωσης.
@Το MAD παρουσιάζει σε avant premiere το πολυαναμενόμενο “STAR TREK” σε σκηνοθεσία του μοναδικού Τζέι Τζέι Άμπραμς, τη Δευτέρα 4 Μαΐου στις 20:00 στο THE MALL ATHENS στην Αίθουσα 11.Ο μοναδικός Τζέι Τζέι Αμπράμ- δημιουργός των τηλεοπτικών επιτυχιών Lost και Alias- δίνει νέα πνοή στο πιο δημοφιλές διαστημικό πλήρωμα κι απογειώνει το αποτέλεσμα, προς τέρψη των απανταχού Trekkies που αδημονούν να διακτινιστούν εν έτει 2009 και να περιπλανηθούν στο σύμπαν, με σκοπό να σώσουν την ανθρωπότητα!
@Την Κυριακή 3 Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Τύπου . Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών διακηρύσσει για μια ακόμη φορά ότι θεωρεί την ελευθεροτυπία ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας και μάχεται για την ελεύθερη έκφραση και την ανεμπόδιστη διακίνηση των ιδεών και των πληροφοριών. Η ΕΣΗΕΑ ενώνει τη φωνή της με τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για: Να προάγει την αλληλεγγύη μεταξύ των δημοσιογράφων, που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, Να καταπολεμήσει τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές, που στρέφονται κατά των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, Να συνεχίσει με αμείωτη ένταση την εκστρατεία της, για να επαναφέρει την ποιότητα στα ΜΜΕ και τα δικαιώματα στο χώρο της εργασίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…