Κάλπη ή Παραλία χωρίς τηλεόραση;

@ΕΤΟΙΜΑ τα κανάλια απο τις 6 το απόγευμα της Κυριακής για να μεταδώσουν τα exit polls αλλα κυρίως τα μηνύματα των φετινών Ευρωεκλογών αλλά και με συνδέσεις απο τις κάλπες μέχρι..τις παραλίες. Η εκλογική αναμέτρηση που πέρασε επίπεδο προσώπων αποκτά ενδιαφέρον καθώς το θέμα της αποχής προβληματίζει τους πάντες και όπως αναφέρει η ΕΜΥ θα κάνει αρκετή ζέστη οπότε μην απορήσετε αν οι κάλπες...μεταφερθούν στις παραλίες..
@Ύστερα από πολλά παρασκηνιακά «μαγειρέματα» και πολλές διαπραγματεύσεις, λύθηκε τελικά η συνεργασία του Γιώργου Τράγκα με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FΜ» . Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα (1/6), όταν ο γνωστός δημοσιογράφος ενημέρωσε τους ακροατές του ότι η εκπομπή του θα διακοπεί στις 15 του μήνα, αφού θα αναχωρήσει για… διακοπές. Η κίνηση αυτή έγινε χωρίς έχει υπάρξει καμία ενημέρωση προηγουμένως της διεύθυνσης, κάτι που δημιούργησε δυσφορία...
@Το περιβάλλον και η προστασία του, που λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές έγινε... παντιέρα για τα κόμματα -που σπατάλησαν κατά τα άλλα τόνους χαρτιού στην προεκλογική τους εκστρατεία-, γιορτάζουν σήμερα, καθώς η 5η Ιουνίου έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για να θυμίζει τη σημασία της Διάσκεψης της Στοκχόλμης στις 5 Ιουνίου του 1972.Το ειδικό θέμα της φετινής εκστρατείας είναι η αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, που ο ΟΗΕ συνδέει με την καταπολέμηση της φτώχειας και την προστασία των δασών. Στο κάλεσμα για το περιβάλλον ανταποκρίθηκαν η ΕΡΤ με την προβολή του ντοκιμαντέρ για το νερό «Flow» από την ΕΤ1 στις 9.30 μ.μ. και ο ΣΚΑΪ που ενώνει τις δυνάμεις του με άλλες 53 χώρες και παρουσιάζει ταυτόχρονα την κινηματογραφική ταινία «Ηome» στις 10.00 μ.μ.
@Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο ΑΝΤ1, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, για την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να διακόψει οριστικά τη μετάδοση της «Στιγμής της Αλήθειας». Στο κείμενο γίνεται λόγος για «πρωτοφανή και ακραία λογοκρισία», ενώ τονίζεται ότι σε καμία από τις 30 χώρες που μεταδόθηκε το τηλεπαιχνίδι δεν αποφασίστηκε η διακοπή του.
@Η ενημέρωση στην ΕΤ3 ξεχωρίζει λίγες ημέρες πριν της Ευρωεκλογές με τα αντικειμενικά δελτία ειδήσεων και με τις εμπεριστατωμένες τακτικές ή ειδικές ενημερωτικές εκπομπές.Στο πλαίσιο της όσο το δυνατόν πληρέστερης ενημέρωσης των τηλεθεατών ενόψει των Ευρωεκλογών, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009, στις 22.45, μεταδίδεται η τρίτη από τις ειδικές εκπομπές διάρκειας 75 λεπτών, της ΕΤ3, με καλεσμένους των δημοσιογράφων Σπύρου Παπαδάκη και Άγγελου Μόσχοβα τους επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων όλων των κομμάτων.
@Στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ - Από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στις διαδικτυακές κοινότητες», η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, που διοργανώνει το Συνέδριο στις 22 και 23 Ιουνίου 2009, ανέλαβε να υλοποιήσει την πρόταση δύο μελών της οργανωτικής επιτροπής. Συγκεκριμένα η Αθηνά Χατζούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η Νατάσα Μποζίνη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.ΣΥ., εισηγήθηκαν την πραγματοποίηση ενός πρωτοποριακού σεμιναρίου που απευθύνεται σε φοιτητές δημοσιογραφίας, δημοσιογράφους και επαγγελματίες των ΜΜΕ.
@«Μικρογραφία» των αποτελεσμάτων για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποδείχτηκαν και αυτά για την εκλογή μελών των δύο Πειθαρχικών Συμβουλίων της Ένωσης, αφού οι γνωστές παρατάξεις που στηρίχτηκαν από το κυβερνόν Κόμμα (Σόμπολος) και τον ΣΥΝασπισμό (Τρίμης), είναι φανερό ότι «μοίρασαν πάλι την τράπουλα». Αυτό βεβαίως σημαίνει στην πράξη ότι η κομματικοποίηση άγγιξε πλέον και τα δύο ανεξάρτητα όργανα της ΕΣΗΕΑ και όποιος συνάδελφος (από τα 5.000 μέλη) δεν μπορεί να το δεχτεί, προφανώς είτε δεν παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ακαδημίας 20, ή μένει σπίτι του αδιαφορώντας για τις διαδικασίες.Λοιπόν. Στο Πρωτοβάθμιο εξελέγησαν τακτικά μέλη οι Καπετανόπουλος με 284 σταυρούς, Κούσουλας 282 (και οι δύο για πρώτη φορά), Αποστολόπουλος 255, Δουλγεράκη 250 και Χ. Αξελός 246.Δευτεροβάθμιο: Τουφεξή 460, Τράιου 431, Δόγας 388, Πριτσαπίδουλας – Γιαννακόπουλος 321 και Κουτζουράδης 291.
@Σημαντικές πρωτιές εξασφάλισε ο Alpha για τον προηγούμενο μήνα σε τρεις εκπομπές του, ενώ ανοδική είναι και η πορεία των εκπομπών «Κάτι ψήνεται» και «Fatus olus». Από την άλλη το Mega γιόρτασε χθες σε ειδική εκδήλωση την πρωτιά του όσον αφορά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αλλά και την αξιόλογη πορεία των ενημερωτικών του εκπομπών. Ο Μάιος έκλεισε για την Ελένη Μενεγάκη και τον «Καφέ με την Ελένη» πιο δυνατός από ποτέ, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB, η εκπομπή βρέθηκε στην πρώτη θέση στα κοινά 15-44 χρόνων, με ποσοστό τηλεθέασης 31,6%.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…